• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün takılarını o gece nasil koruyabiliriz

7anahtar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2018
76
24
88
Merhaba herkese eylülde düğünüm var. Nisanlanmadan önce kaynanam cok vaadlerde bulunuyordu yok trabzon setler ev alincakti bilmem ne yillarca bu yalanlarla kandırıldik nisanlimla. Nişana dogru onlarda bir cimrilik aman Allah'ım nişanlıma aldirdilar herşeyi bohca desen asker icin gelen ic çamaşırları koymuslar atlet baska marka kilot başka bir de tatli goturduk icine de altin konuyor damat altını arayip buluyor altin damadın oluyor kaynanam nisanlima demis o altini kinada kizin eline koyariz bende hayir dedim nisanlima o altin senin senin bi eksigini alırız tatlı gunu daha nisanlim.altini buldugu gibi almadan tepsiyi kaldirmaya çalıştılar ama ben al altinini dedimn ve aldi altini kurtardik simdi düğünde ben paralari onlara emanet etmeyi hic istemiyorum hic güvenmiyorum nisanlima da söyleyemiyorum boyle acik acik guvenmedigimi o altinlari paralari o gun nasil koruyabiliriz illa basina gelen olmustur lutfen yardımcı olun.

Bankaya paralar için hesap aç.
Altınlar için kasa kirala.
Düğün salonunda olacak ise paraları ve altınları saymadan kimseye verme evine geçer ike takıları alın.
Nikah olur ise nikahtan sonra takıları alın. Nikahtan sonra yemeğe gidilecek ise takıları yanınıza alın
İlk fırsatta bankaya koyun.

Bankaya paralar için hesap aç.
Altınlar için kasa kirala.
Düğün salonunda olacak ise paraları ve altınları saymadan kimseye verme evine geçer ike takıları alın.
Nikah olur ise nikahtan sonra takıları alın. Nikahtan sonra yemeğe gidilecek ise takıları yanınıza alın
İlk fırsatta bankaya koyun.
Düğün salonunda o kadar vaktimiz olacak mı acaba gelinlik ve damatligin icine cep gibi biseyler diksek olmaz mi

Sanırım düğün veya nikah salonunda takılacaklar için endişe duyuyorsunuz. Takılar ya zarf içerisine konularak sandığa atılır ya da üzerinize direk takılır. Sandık olayında güvendiğiniz biri (erkek kardeş, kuzen veya ablanız gibi) sandığın başında bekler ve takı merasimi bitince sandığın güvenilir bir yere götürülmesini sağlar. Üzerinize takılacaksa, takı kemerleri oluyor. Ondan alırsınız, üzerinizde ona iliştirirler. Yine güvendiğiniz birisi yanınızda bir el çantasıyla bekler. Merasim bitince takı kemerini çantaya koyup çantayı muhafaza eder. Şu ana kadar gördüklerim hep böyle. İhtiyacınız olan şey, takı merasiminde yanınızda olacak ve gözünü dört açacak güvenilir birisi.. mutluluklar dilerim şimdiden 😊

Güvenmediiiniz insanlar ile hayatınızı birleştiriyordunuz
Birgün gelir altın para ne kadarda basit kavramlarmış diyeceksiniz
Hayatınızı veriyorsunuz haberiniz var mı
Nişanlıma güveniyorum

Sanırım düğün veya nikah salonunda takılacaklar için endişe duyuyorsunuz. Takılar ya zarf içerisine konularak sandığa atılır ya da üzerinize direk takılır. Sandık olayında güvendiğiniz biri (erkek kardeş, kuzen veya ablanız gibi) sandığın başında bekler ve takı merasimi bitince sandığın güvenilir bir yere götürülmesini sağlar. Üzerinize takılacaksa, takı kemerleri oluyor. Ondan alırsınız, üzerinizde ona iliştirirler. Yine güvendiğiniz birisi yanınızda bir el çantasıyla bekler. Merasim bitince takı kemerini çantaya koyup çantayı muhafaza eder. Şu ana kadar gördüklerim hep böyle. İhtiyacınız olan şey, takı merasiminde yanınızda olacak ve gözünü dört açacak güvenilir birisi.. mutluluklar dilerim şimdiden 😊
Cok teşekkür ederim öncelikle iste gözünü 4 acacak pek kimse yok erkke tarafi daha gözü açık gibi o paralari bi sekilde kendimde tutmaliyim gelinlik damatlik icine cep gibi birsey diktirsek olmaz mi

Cok teşekkür ederim öncelikle iste gözünü 4 acacak pek kimse yok erkke tarafi daha gözü açık gibi o paralari bi sekilde kendimde tutmaliyim gelinlik damatlik icine cep gibi birsey diktirsek olmaz mi
Maalesef cep diktirme olayı olmaz. Merasim esnasında siz de ilgilenemezsiniz. Birini bulmaktan başka çareniz yok. Yakın arkadaş, kuzen, abla, yenge, hala, teyze, birini ayarlayın. Annenizle konuşun, takıların kaybolmasından korkuyorum diyerek fikrini sorabilirsiniz

Merhaba herkese eylülde düğünüm var. Nisanlanmadan önce kaynanam cok vaadlerde bulunuyordu yok trabzon setler ev alincakti bilmem ne yillarca bu yalanlarla kandırıldik nisanlimla. Nişana dogru onlarda bir cimrilik aman Allah'ım nişanlıma aldirdilar herşeyi bohca desen asker icin gelen ic çamaşırları koymuslar atlet baska marka kilot başka bir de tatli goturduk icine de altin konuyor damat altını arayip buluyor altin damadın oluyor kaynanam nisanlima demis o altini kinada kizin eline koyariz bende hayir dedim nisanlima o altin senin senin bi eksigini alırız tatlı gunu daha nisanlim.altini buldugu gibi almadan tepsiyi kaldirmaya çalıştılar ama ben al altinini dedimn ve aldi altini kurtardik simdi düğünde ben paralari onlara emanet etmeyi hic istemiyorum hic güvenmiyorum nisanlima da söyleyemiyorum boyle acik acik guvenmedigimi o altinlari paralari o gun nasil koruyabiliriz illa basina gelen olmustur lutfen yardımcı olun.

Kendi ailenizden biri alsın. Bizde takı sonrası gelin odasına geçildi. Bizle birlikte ablam geldi bilezikler kolumda kaldı kalanı çantaya kondu düğün boyunca da kendi ailem tarafından güvence altında tutuldu. Düğün sonrası da kolumdakileri de dahil arabada ablama verdim kendimde alyansım kaldı sadece otele gidecektik uyku tutmazdı yoksa beni 🤭 o saatte altınlara çözüm anca kendi ailenize teslim ederek bulabilirsiniz

bizde dugun gecesi gelin uzerindekileri ananeme verir. ben, 2 kuzen, ananemin yigeni, bizim gelin hep ona verdik, ertesi gun aldik. yok mi oyle guvenilir biri

Benim de takılar alınmayacak dendiği halde eşime takılanlar alındı, bir salon takımı almışlardı onunda parası altınlarla alındı mi desem çalındı mı, bana kimse oturup kızım verir misin veya ihtiyacımız var demedi çünkü. Zaten bir kere bile kızım demedi eş annesi, canı cehenneme, zaten artık görüşmüyorum.

Güvenmediğiniz insanlar ile hayatınızı birleştiriyorsunuz
Birgün gelir altın para ne kadarda basit kavramlarmış diyebilirsiniz
Hayatınızı veriyorsunuz haberiniz var mı
Su yoruma imzamı atarım genelge yayınlatırım.
Böyle insanlara gelin gitmek ne bilim bile bile lades demek, nişanlıda bunları göre göre ses etmiyorsa ilerde daha büyük sıkıntılara neden olur.
Cevabı söylüyorum size, nişanlıma güveniyorum, nişanlım hiç onlar gibi değil, nişanlım çok iyi bı insan...
Nişanlı guvenilecek insan olsa bu durumları yaşatmaz. Çünkü ailesini çok çok bilir tanış ve önlemini alırdı.

Nişanlınız beş yaşında değil herhalde. Altınlar bizim diyemiyor mu? Annesine ağzını kapattırmıyor mu? Kayınvalide ile mi evleniyorsunuz? İlerde burda oturacaksınız bunu yiyeceksiniz vs dediklerinde de gelinliğe cep mi diktireceksiniz yoksa en normal olan duruma gelip nişanlınızın ağzını açmasını mı bekleyeceksiniz

Düğün sırasında takılar eşimin anneannesindeydi sanırım. Sonrada düğün bitti evimize giderken yanımıza aldık, ertesi sabah da kasaya koyduk.

Düğün salonunda o kadar vaktimiz olacak mı acaba gelinlik ve damatligin icine cep gibi biseyler diksek olmaz mi
Kese yaptir oluyoya gelinin elinde tasidigi.
Altinlari da bankada kasa actirip oraya atin ama herşeyden önce nisanlinla konus ailesine vermicegi konusunda. Dügün günü direkt aileye verilirse gecmis olsun bi daha alamazsin

Su yoruma imzamı atarım genelge yayınlatırım.
Böyle insanlara gelin gitmek ne bilim bile bile lades demek, nişanlıda bunları göre göre ses etmiyorsa ilerde daha büyük sıkıntılara neden olur.
Cevabı söylüyorum size, nişanlıma güveniyorum, nişanlım hiç onlar gibi değil, nişanlım çok iyi bı insan...
Nişanlı guvenilecek insan olsa bu durumları yaşatmaz. Çünkü ailesini çok çok bilir tanış ve önlemini alırdı.
Bende bu yoruma imzamı atarım yaşamış ve pişman olan biri olarak 😂
Konu sahibi sanıyorsunki nişanlın hep seni tutacak ezdirmeyecek ama şimdiden başlamış sende kendimi gördüm annem asla takı olayına karışmaz bizde iki abim evlendi zerre altın almadı ailem benim kv uyardı nişandan önce takı merasimine çıkmadı bile annem o derece asil ama benim görgüsüz kv ne yaptı dersin yengemin çantasını elinin tersiyle itti benim çantama dolacak dedi, kültürsüz biride değilim memurum ve me vaadlerle kandırdılar sen düşün, benim surat asılınca eşim gitmiş annesine kızmış düğün salonundan kovmuş falan eve geldik cümbür cemaat hala benim peşimde annem adına ben özür dilerim falan nişan atacakken eşime güvendim sonra ne oldu biliyomusun düğündeki altınların hepsini aldılar eşimin yorumu “ama aşkım bizde adet böyle oluyomuş babamgil onunla iş yapıyolar” dedi o zaman güne girseydiniz bu ne düğün mü beklenir dedim kıyametleri kopardım ama sonuç aldılar hakkımı helal etmiyorum çook uzun yazdım ama kendimde seni gördüm sakın inanma şimdiki akllım olsa mümkün feğil ama cahilliğime geldi daha 21 yaşına yeni girmiştim😔

Salonda altınları paraları saymak zor. Küçük bir çanta içine doldurup güveneceğiniz birine teslim etmelisiniz.

Altinlari kendi annenize verin ertesi gune kadar gelinlige cep dikilmez yada gelin odasinda cikardiktan sonra hizlica sayin ve not alin kvnizde saydiginizi gorsun nisanlinla birlikte say dondugunuzde aynisi gibi istersiniz. Ayrica ailesi boyleyse nisanlinla illaki sorun yasarsin bencede

Back
X