- 24 Mayıs 2020
- 3.923
- 13.584
- Konu Sahibi Skygirll06
Boyle konularda oyle sasiyorum ki..babam 2 oglunu evlendirdi birak para altin isteme ben abim evlenirken ortaokulda idim..uclu burma takmistim..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
takılar yasal olarak sizin hakkınız. ama kimin nasıl bir maddi imkana sahip olduğunu bilemezsiniz diye düşünüyorum. madem düğün altınıyla alınacak kendiniz borçla alın o zaman sonra ödeyin ne fark ediyor ki? en azından siz almış olursunuz.Kizlar merhaba size bir sey sormak istiyorum kisa ve oz sorum
Evlenirken erkek tarafinin babasinin maddi gucu varsa borcsuz dugun yapabilecek maddi imkanina sahipken (mesela salon takimini babasi alicak ama borcsuz alicak, diger beyaz esyalari, tv yi dugun salonu tutmayi damat kendi birikimiyle birazda borclanip yapicak, bende yatak odasini kina yerini kucuk ev aletlerini ivir zivirlari) neyse soru su dugunde takilacak takilari (nakit-ceyreklerin bi kismini) babasi isterse tavriniz ne olurdu borcsuz durumu zorlanmadan esya alacagi halde verirmiydiniz yada vermezmiydiniz? Direkt isterse altinlarsan nakitlerden vericeksiniz esya aldim diye derse ne diyip vermezdiniz yada verseniz kendi borclariniza yetiremiceksiniz siz olsaniz ne yapardiniz Gecen gun dugun zamaninizda altinlardan nakitlerden verirsiniz dedi o yuzden soruyorum
Anlıyorum seni. Bende düğün kına yapma taraftarı değildim ama eş ailesi aşırı istekliydi.Ya valla bende dedimde su buyukleri ikna edemiyoruz dugunsuzde evlenilebilecegine
Kafanızda sağlamasını yaparsınız artık amaç ne niyet ne biz bilemeyiz ama hukuki acıdan bile haklariniz olduğunu bilin.Aynen oyle abime dugun yaptigimizda babam herseylerini aldi borclandi biraz hatta ama yinede tek kurus almadida istemedide abim teklif etti baba verelim biraz nakit dedi babam asla almadi bankaya koyun dedi simdi onlarin durumu cok iyi olmasina ragmen borcsuz alir nakit ama gelio bunu diyince ne anladim ben diyorum
Ayni seyi sozlumde dedi esyayida alma hicbisey alma misafir gibi gel git ne anladim o zaman bana yararin olmicaksa dedi
Takı gelinin hakkı yapmasın ozaman kayınpeder siz yapın taksitle ödeyin yine sizden çıkıyo ama kayınpeder ben şunları şunları yaptım diye övünecek yıllar önce ben evlenirken kv demde düğünden sonra 8 tane çeyrek istedi borçmuş bize kim taktıysa oda onlara götürecekmiş durumu orta gelirli kv nin sesimi çılarmadan vermiştim tabiki şimdi benimde oğlum var asla el sürmem takılarına sizde uygun bi dille eşinizle konuşsanız oda babasıyla konuşsun nasıl olsa takılardan gidecek biz taksitle alalım desinKizlar merhaba size bir sey sormak istiyorum kisa ve oz sorum
Evlenirken erkek tarafinin babasinin maddi gucu varsa borcsuz dugun yapabilecek maddi imkanina sahipken (mesela salon takimini babasi alicak ama borcsuz alicak, diger beyaz esyalari, tv yi dugun salonu tutmayi damat kendi birikimiyle birazda borclanip yapicak, bende yatak odasini kina yerini kucuk ev aletlerini ivir zivirlari) neyse soru su dugunde takilacak takilari (nakit-ceyreklerin bi kismini) babasi isterse tavriniz ne olurdu borcsuz durumu zorlanmadan esya alacagi halde verirmiydiniz yada vermezmiydiniz? Direkt isterse altinlarsan nakitlerden vericeksiniz esya aldim diye derse ne diyip vermezdiniz yada verseniz kendi borclariniza yetiremiceksiniz siz olsaniz ne yapardiniz Gecen gun dugun zamaninizda altinlardan nakitlerden verirsiniz dedi o yuzden soruyorum
Takılarınızı kimseye vermeyin. Banka hesabına yatırın. İleride başınız ağrır.Kizlar merhaba size bir sey sormak istiyorum kisa ve oz sorum
Ayni sekilde bizde abime yaptik tek kurus almadi babam onlae vermeyi teklif etti babam hayir koyun bankaya ev araba alirsiniz yatirim yaparsiniz ben bi sekilde oderim tabiki evlendirip duzmek benim gorevim duymamis olayim dedi simdi karsi taraf bana boyle denilince hic beklemiyordum cunku maddi durumlari cok cok iyiBoyle konularda oyle sasiyorum ki..babam 2 oglunu evlendirdi birak para altin isteme ben abim evlenirken ortaokulda idim..uclu burma takmistim..
Ayni sekilde bizde abime yaptik tek kurus almadi babam onlae vermeyi teklif etti babam hayir koyun bankaya ev araba alirsiniz yatirim yaparsiniz ben bi sekilde oderim tabiki evlendirip duzmek benim gorevim duymamis olayim dedi simdi karsi taraf bana boyle denilince hic beklemiyordum cunku maddi durumlari cok cok iyi
Daha takılmamış takıyı parayı isteyen adama “o zaman eşyamızı kendimiz alırız, zahmet etmeyin” derim.Kizlar merhaba size bir sey sormak istiyorum kisa ve oz sorum