canım, nişanlım'a bi dükkanları var orayı verecek kp, ilerde bişey yapıcaz beraberUffff
Ana baba başta baki değil
Eşiniz çalışmayınca Nasıl geçinecekseniz
37 yaşında çalışmayan oğullarına gelin bulmuşlar onlar yağdırırlar sorun değil bence
Bu arada madem maddi durumunuz yok neden kız tarafının erkek tarafının alacağı eşya vs moduna girdiniz biz olup hepsini alıp birlikte ödeseydiniz
Bu arada neden kına gecesi yapıyorsunuz o da masraf aynı şehirde kına gecesi hem de düğün varsa neden kına gecesinde takı takılsın ki
canım, babam tembellikten çalışmıyor , birde köyde bahçemiz var yazın orada çalışıyor o yüzden çalışmadı hiç. takıları bende vermek istemiyorum ama ailem isteyince nişanlım da düğün günü takılan takıları da ben alır aileme veririm dedibaban neden çalışmıyor? diyelim ki işsizlikten veya bir özürü var. ve sana yardım edemiyorlar. destek olamıyorlarsa köstek de olmasınlar. fazla takı takamayabilirler ama ne demek takılanları almak ve onla geçinmek. böyle saçmalık olur mu yahu? baldız yüzüğü de duymadım hiç ilk kez duyuyorum. kusura bakma da resmen çocuğun ailesinden birşeyler koparmaya çalışıyorlar. evleniyor olmandan rant elde etmeye çalışıyorlar. bence tavrını koy düğün günü abartmasınlar yoksa tatsızlık çıkar. o gün zaten herkes yeterince stresli oluyor. ayrıca takılarınızı kimseye vermeyin onlar sizin.
ben yeni üye oldum canım ilk konum bu :)bu konuyu açmıştınız zaten?
canım, nişanlım'a bi dükkanları var orayı verecek kp, ilerde bişey yapıcaz beraberbir de alesi siz kendinizi toparlayana kadar biz size destek oluruz dedi
ben yeni üye oldum canım ilk konum bu :)
Senin ailen kınada takılanları isterse karşı tarafta düğünde takılan altınları ister .Nişanlının ailesi haklı surat asmakla her iki tarafada vermeyin altınları kınada takılan altınlarla siz çeyiz borcunuzu ödeyin 1 yıl taksit ödeyeceğinize,ayrıca ablanıZla konuşun sandık parası falan almasın emin olun evlendikten sonra karşı taraf başınıza kalkar yada söylenmeye başlarlar ki kim olsa söylenir,bütün aileye hediye istenmiş, ama sizinde küpe olayını söylemeniz doğru olmamış oda olmayı versin karşı taraf bütün herşeyi fazlasıyla yapmış belli.Kızlar Uzun zamandır üye olmak istiyordum ve sonunda üye oldum :) Kızlar bir derdim var ve gerçekten ruhum daralıyor artık, derdimi anlatmak ve biraz rahatlamak istiyorum.
3 aydır nişanlıyım kısmet olursa 1 ay sonra düğünüm olacak ama hem yorgunluk hem stres beni mahvetti. Nişanlımın işi yok maalesef 37 yaşında ve hiç çalışmamış hep ailesi destek çıkmış bir dediğini iki etmemişler, altında sıfır arabası var, onun harcadığı parayı kimse harcamıyor öyle iyi durumları ama gel gör ki bizim ailenin durumu maalesef çok kötü, babam çalışmıyor evin geçimini ben sağlıyorum (özel sektörde 8 yıldır çalışıyorum), evimiz kira durumumuz kötü anlayacağınız. Nişanlımın ailesinin kirada bir evi vardı kiracı çıktı ve biz o evde oturucaz evlendikten sonra (biraz küçük ama) , annem ve babam durumumuz kötü olduğu için çeyiz veremiyor bana, elimden geldiğince ben alıyorum herşeyimi (yatak odası takımı, mutfak eşyaları falan) , nişanlımın ailesi ise erkek tarafının alacağı eşyaları peşin para vererek aldılar hep, ben taksitle(1 yıl çalışıp onların borcunu ödeyeceğim malesef). kafama takılan konular var ve nişanlımın ailesine karşı da mahcup olmak istemiyorum o yüzden sizlerden bu konuda bana akıl vermenizi istiyorum.
1) Nişanlımın ailesi düğün de takmak için 25.000 TL'lik altın almış 6 tane bilerzik ve kolye ( küpe almamışlar, bende nişanlıma küpe almayacaklar mı dedim, bir sorayım bakalım alırlar heralde dedi onlar bunları yaparken) benim ailem maalesef 1 tane bilerzik takacakmışmaddi olarak gücümüz yok çünkü, eşimin ailesine mahcup olmak istemiyorum, ilerde bunlar başıma kalkılmasın sonra, korkuyorum)
2) ailem çeyizime bişey almadı (babam çalışmıyor dediğim gibi) ama kına gecesinde kız tarafı takıları takar biz alırız dedilerbende bişey diyemedim, açıkçası aileme de kıyamıyorum ama takıları da vermek istemiyorum. Babam çalışmadığı için bir süre kendilerini idare ederler o parayla ama ben vermek istemiyorum.ailem takıları alıcaz deyince nişanlım da düğün salonu çok tutarsa(ki bizim aile bayağı kalabalıktır) bende düğün takılarını alıp bizimkilere veririm onlarda bu kadar masraf yaptı dedi
3) bizimkiler nişanlımdan baldız yüzüğü istedi ablam için, dayılarıma kadar herkese bohça konulması gerekiyor dediler onlar da anne, babama, kardeşlerime ,dayılarıma ve amcama bohça koydu, son olarak çeyiz sandığına oturalım diye tutturdu ablam (nişanlımı soyacaklar resmen), düğün günü de kesin kapıyı açmıyoruz diye bir dünya para alacaklareşimin ailesi surat asmaya başladı bana karşı, napıcam bilmiyorum.
Kızlar 8 yıldır çalışıyorum ve bütün paramı aileme harcadım kılık kıyafetim bile o kadar az ki (gerçi nişanlım'a bana gelinlik kıyafet alacak mıyız dedim, tamam dedi) buna rağmen hem bana çeyiz vermiyorlar, hem kına gecesinde takıları takıp alacaklarmış bir de nişanlımın ailesinden birsürü şey istediler, ben aileme kıyamıyorum ama yoruldum yaaaa, beni nişanlımın ailesine karşı mahcup ediyorlar, nolur bi akıl verin kızlar ben napayım, herkes kendi tarafının taktığı takıları alsın ve bu iş sessiz sedasız bitsin mi yoksa bizimkilere tavrımı mı koyayım???
yok canım lise mezunu, bi rahatsızlığı yok ama ailesi el bebek gül bebek büyütmüş o yüzden çalışmak istememiş onlarda zorlamamışİyi de nişanlınız 17 yaşında değil ki
Bu dediklerini 20 yıl önce yapmaları lazımdı
Bir rahatsızlığı vs mi var fiziksel ya da psikolojik
Yani ailesi zenginse en azından göstermelik bir yerin başına patron yapılmış olması lazımdı bu yaşına kadar
eğitimi var mı bir alanda lise falan mı
ben yeni üye oldum canım ilk konum bu :)
baldız yüzüğü amca yolu :)Öbür konuyu da görümcen açmış
Zira gelin bunları bunları istedi yazdığı şeyler aynı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?