düğün sorunları...

Evlenirken herşeyin dört dörtlük mükemmel olmasına gerek yok hele eşya için bu kadar didişmeye hiç gerek yok.annanem ve dedem evlenirken hiç birşeyleri yokmuş sonra olmuş herşeyleri. Annemle babam evlendiğinde hatta ben doğduktan sonra bilebuzdolabı yokmuş.
Biz evlenirken masa vardı ama sandalye yoktu 6 ay sonra aldık, tv yoktu 1 sene sonra aldık yani eksikler illaki tamamlanır ama kırılan kalpler tekrar düzelmez. Benim eşimin annesi de bütün beyaz eşyayı mobilyayı halı perdeyi kız tarafı alır biz sadece düğün yaparız dedi çekildi. Evimde onun aldığı çay kaşığı bile yok. Ama eşim ( ozaman nişanlım olarak ) hiç beni kırmadı, üzmesi hakaret etmedi elimize para geçtikçe kendimizalırız dedik aldık. Ailesinden çok nişanlında sorun var onunla evlenmeyi iyice düşün tekrar.

Bizim burda beyaz esyanin tamamı mutfak esyalarinin tamami perdesi halisı süpürge, ütü, yatak odası mobilyası, perdesi ,halısı kız evine ait . Geri kalanlar erkek evine ait .
Ayrıca nişanı, nişan kıyafeti, kına gecesi , kına kıyafeti vs kız evine ait. Erkek evi sadece çerez getirir nişan ve kınaya. Düğün, gelinlik erkek tarafına. Damatlık kız tarafına.
Burdan kız almak güzelmiş

Bizim burda beyaz esyanin tamamı mutfak esyalarinin tamami perdesi halisı süpürge, ütü, yatak odası mobilyası, perdesi ,halısı kız evine ait . Geri kalanlar erkek evine ait .
Ayrıca nişanı, nişan kıyafeti, kına gecesi , kına kıyafeti vs kız evine ait. Erkek evi sadece çerez getirir nişan ve kınaya. Düğün, gelinlik erkek tarafına. Damatlık kız tarafına.
antalyalı mısınız :KK70:

Evlenmeye kararlıysan hiç sesini çıkarmayacaksın. Bizim de aynısı oldu her şeyi alırız diye düğün için acele ettirdiler. Sonra 5 liralık bir şey bile almadılar. Üstüne hem borç ödedik hem para yolladık. Ona rağmen hiç yüzleri bile kızarmadı.

sizden kız almak gercekten güzelmiş. bizde yatak odası mutfak eşyasi kıza ağit. kına elbisesi nişan söz elbisesi vs hepsını erkek tarfı alir

"Adettendir" ayağına sizi soyacak bu insanlar.
Kaynanatör, nişanlınızın basiretini ele geçirmiş bağlamış, kukla gibi oynatıyor.

Eşya için bana hakaret eden adamın alnını karışlarım açıkcası.

Adam olsun, evleniyorsa bütçeniz sınırlarında birbirinizi kırmadan isteklerinizi almalısınız. Bunun için nişanlısına hakaret etmemeli.

Ana kuzusu ve bir de cimriyse işiniz zor.
Ayrılın veya evlenin tercih sizin ama sakın kimse için birşey yapmayın, hayat sizin, karar sizin. Olmuyorsa kısa yoldan dönün, yok güveniniz varsa sadece ikinizin kararlarını uygulayın. Perde arkasında kayınvalide olmadan...

Ben evlenirken kimse karışmadı. Herşeyi İkimiz aldık eşimle. Yıllarca çalıştım eşim de çalışmış. Aileler bizi okuttu para kazanınca da evlendik. Ne gerek var kaynana ile saçma sapan yüz göz olmaya. Kaynanana siz masa işine Karışmayın biz ne alacağımızı biliriz diyeceksin. Kendin de alacağını alacaksın.

Ha paranız mı yok? Çekin ihtiyaç kredisi alın ne istiyorsanız sonra beraber çalışır ödersiniz...

Merhaba arkadaşlar nişanlıym düğün yakında ev Eşyaları konusu açıldı kaynanam aradı eşya bakmaya gidecez alacaz dedi bende tamam dedim sonra fazla bişi alma ama dedi bnde ev kuruluyo yeni gelin evi bu olmasi gerekenleri mecbur alacaz dedim yemek masası falan alma öyle pahalı olur dedi ona bişi demedim nişanlımı aradım eksik ev eşyası mi olur dedim oda bişi demedi aradan bir hafta geçti bi anda konuyu açtı ailemizi zor durumda bırakmayalm ne gerek var masaya ona şuna evlendikten sonra alırım ben dedi sonra bna bencilsin kimseyi düşünmyrsun dedi baya sinirlendim kafani iyi doldurmuslar dedim tartıştk bna hakaret etti bn ne yapmalıyım ben mi abarttm unutmadan bütün beyaz eşyayı elektrikli süpürge ütü Vs hepsini de siz alacaksnz dediler nişanlım bu konuda hiç yanımda değil hep kırıyor üzüyor ailemi zorda bırakma diyo ne yapmaliyim lütfen söyleyin
Canim esya icin nisanlini esini hic kirma. Evlenince ne kadar gereksiz oldugunu anlayacaksin. Benim dugunumde bana hicbisey alinmadi. Takilan takiyi bile esimin parasindan kestiler. Esimin ailesi yurtdisinda esimde yurtdisinda bende yurtdisindaym. Yeni ev kuracaz aldiklari hediye 6li fincan takimi ve 6li cay bardagi ve 6li su bardagi. Tek aldiklari sey bunlardi ve dugundeki takilan parayida ben gormeden aldilar. O yuzden cok uzulmustum ama simdi diyorum ki iyi ki almamislar herseyi esimle kendim yapmak istiyorm ve kimseye minnet etmemek oyle guzel bi duygu ki. Bu yuzden elleme almasinlar daha iyi iste. Ileride laf edemezler

Niyetleri belli işi bozmak bence yoksa insan telefonda bunu değil en fazla kızım bütçe şu falanda yerden uygununu bakalım falan der ama hiç fiyat almadan direk bunu demek art niyet. Eğer ayrılma gücünüz varsa kaçın onların yetiştirdiği çocuktan. Yok vazgeçemem bir arada olunca ailesi olmayinca farklı olur diyorsan ne alırlar sa tamam de gec ama kendi ailene aldırma gereğinden fazlasını. Canları isterse durumları varsa sana altın takarlar zaten destek için. Kusura bakmasinlar ama böyle senin ailene kitlemenin hesabini yaparlarsa sende ne koparsam kardir de değer meğer verme. Eşine belki de suan işinize gelmezse hıc bişey almayız yada bak gör ailesi alacak mi vs diyip üstüne gidiyor olabilirler ama cook riskli bir durumdasin umarım evlenirseniz onların lafına hareket eden sunepe biri olmaz. İlerde eşinle kötü olmamak içinde ailene aldırma bişey bak inan samimiyetime biz kadınlara ağır geliyor ailemizi ezdirmek.

X