düğün sorunları...

Merhaba arkadaşlar nişanlıym düğün yakında ev Eşyaları konusu açıldı kaynanam aradı eşya bakmaya gidecez alacaz dedi bende tamam dedim sonra fazla bişi alma ama dedi bnde ev kuruluyo yeni gelin evi bu olmasi gerekenleri mecbur alacaz dedim yemek masası falan alma öyle pahalı olur dedi ona bişi demedim nişanlımı aradım eksik ev eşyası mi olur dedim oda bişi demedi aradan bir hafta geçti bi anda konuyu açtı ailemizi zor durumda bırakmayalm ne gerek var masaya ona şuna evlendikten sonra alırım ben dedi sonra bna bencilsin kimseyi düşünmyrsun dedi baya sinirlendim kafani iyi doldurmuslar dedim tartıştk bna hakaret etti bn ne yapmalıyım ben mi abarttm unutmadan bütün beyaz eşyayı elektrikli süpürge ütü Vs hepsini de siz alacaksnz dediler nişanlım bu konuda hiç yanımda değil hep kırıyor üzüyor ailemi zorda bırakma diyo ne yapmaliyim lütfen söyleyin
Sonuna kadar haklısın canım. Bu zamanda yapmazlarsa ilerde çok değer vermiyorlar. Bu forumda bile bir çok örneği de mevcut.

Senin bu kv bütün adetleri kendine göre tekrar uyarlamış. Nişanlında annesinin sözünden çıkmıyor. Aynı ev gibi yaşayacaksınız. Ee niye evleniyorsun sen. Biraz dişini göster.

Biz ev eşyası alırken kaynanam bi yere gelmedi. Bohça alıncağı zaman annemi arayıp söylemediler gelin diye ben götürdüm annemleri hala sinir oluyorum. Ben de eşime bohça alırken onları aramadım. Ne halı ne koltuğuk beyaz eşyaları perde hiç birinde yoklardı. Çokta umrumda değildi valla bize yıkacaklardı hepsinin ödemesinide Allahtan yıktırmadım.

Merhaba arkadaşlar nişanlıym düğün yakında ev Eşyaları konusu açıldı kaynanam aradı eşya bakmaya gidecez alacaz dedi bende tamam dedim sonra fazla bişi alma ama dedi bnde ev kuruluyo yeni gelin evi bu olmasi gerekenleri mecbur alacaz dedim yemek masası falan alma öyle pahalı olur dedi ona bişi demedim nişanlımı aradım eksik ev eşyası mi olur dedim oda bişi demedi aradan bir hafta geçti bi anda konuyu açtı ailemizi zor durumda bırakmayalm ne gerek var masaya ona şuna evlendikten sonra alırım ben dedi sonra bna bencilsin kimseyi düşünmyrsun dedi baya sinirlendim kafani iyi doldurmuslar dedim tartıştk bna hakaret etti bn ne yapmalıyım ben mi abarttm unutmadan bütün beyaz eşyayı elektrikli süpürge ütü Vs hepsini de siz alacaksnz dediler nişanlım bu konuda hiç yanımda değil hep kırıyor üzüyor ailemi zorda bırakma diyo ne yapmaliyim lütfen söyleyin
8 ay önce evlendim nişanı komple eşimle ben yaptım.
Düğün zamanı masa konsol büfe gibi o seti almadılar, hatta tv ünitesinide kendim ucuz ufak bişey aldım. Zigon sehpa, orta sehpa sormadı bile kayınvalidem, düğünden sonra aldık.
Koltuk takımının en ucuzunu aldı(fazla fazla parası olduğu halde yapıyor bunları) Bulaşık makinesini biz aldık, ütü süpürge kettle gibi ufak ev aletlerini ben aldım. Diğer beyaz eşyaları onlar aldı.
Televizyonum bile yoktu düğünden 15-20 gün sonra takılarla aldık.
Kınayı düğünü gelinlikti damatlıktı hep kendimiz yaptık yetmediği yerde borçlanıp düğünden sonra ödedik 5 kuruş faydaları olmadı.

Ama bir günden bir güne eşime neden alınmadı neden yok neden biz aldık demedim.
Onun morali bozuldu hep ben moral verdim düğünden sonra alırız öderiz yaparız olmasa nolacak diye. Benim moralim bozuldu o bana destek verdi.

Şimdi 8 aydır evliyim hiç masaya da ihtiyaç duymadım mutfaktaki masam açılabiliyor ve yetiyor bize(onuda biz aldık) :)
İlerde gerek duyarsak alrıız. Diğer eksikleri de parça parça aldık. Hala eksiklerim var borcumuz azaldıkca alıyoruz.

Uzun oldu biraz ama kısacası sadece sen değilsin böyle olan çok var, hiç alınmayanlar hiç eşyası olmayanlar bile var.
Ben kayınvalideme çok kırıldım hala kırgınım imkanı vardı ama yapmadı, tavırları yapmadıkları sözleri..
ama eşimin ne suçu var annesine al dese de kadının tavrı belliydi?
Aranı bozmaya birbirinizi üzmeye değer mi?
Seviyorsanız niye eşyaya bu kadar takılıyorsunuz. Herşey zamanla oluyor zaten, olmasa da ne kaybedersin ki şu hayatta?
Eşyaların tam olunca çok mutlu olacağını herşeyin mükemmel olacağını aşk böceği gibi mi yaşayacağını zannediyorsun.
Bu kavgaların sonu ayrılığa kadar gidiyor, seviyorsanız 3-5 kuruşluk eşya için kalp kırmayın.

Çeyiz serirkende problem çıkartır. Benim kaynanam çok kişiyi çağırmayın yok o gün düğüne gitcem şu gün olsun izin alsın işten bilmem ne diye problem çıkarttıydı. Çeyiz günüde milletin peşinden hadi gidin artık ben düğüne gidicem dediydi. Ya daha neler neler yaşanıyor.... Evlilik çok zor hele ki aile yapısı çok farklıysa

Niye önceden konuşulmadı bu mevzular
kim ne yapıcak alıcak vs
hem nişanlın senin yanında olması gerekirdi.

8 ay önce evlendim nişanı komple eşimle ben yaptım.
Düğün zamanı masa konsol büfe gibi o seti almadılar, hatta tv ünitesinide kendim ucuz ufak bişey aldım. Zigon sehpa, orta sehpa sormadı bile kayınvalidem, düğünden sonra aldık.
Koltuk takımının en ucuzunu aldı(fazla fazla parası olduğu halde yapıyor bunları) Bulaşık makinesini biz aldık, ütü süpürge kettle gibi ufak ev aletlerini ben aldım. Diğer beyaz eşyaları onlar aldı.
Televizyonum bile yoktu düğünden 15-20 gün sonra takılarla aldık.
Kınayı düğünü gelinlikti damatlıktı hep kendimiz yaptık yetmediği yerde borçlanıp düğünden sonra ödedik 5 kuruş faydaları olmadı.

Ama bir günden bir güne eşime neden alınmadı neden yok neden biz aldık demedim.
Onun morali bozuldu hep ben moral verdim düğünden sonra alırız öderiz yaparız olmasa nolacak diye. Benim moralim bozuldu o bana destek verdi.

Şimdi 8 aydır evliyim hiç masaya da ihtiyaç duymadım mutfaktaki masam açılabiliyor ve yetiyor bize(onuda biz aldık) :)
İlerde gerek duyarsak alrıız. Diğer eksikleri de parça parça aldık. Hala eksiklerim var borcumuz azaldıkca alıyoruz.

Uzun oldu biraz ama kısacası sadece sen değilsin böyle olan çok var, hiç alınmayanlar hiç eşyası olmayanlar bile var.
Ben kayınvalideme çok kırıldım hala kırgınım imkanı vardı ama yapmadı, tavırları yapmadıkları sözleri..
ama eşimin ne suçu var annesine al dese de kadının tavrı belliydi?
Aranı bozmaya birbirinizi üzmeye değer mi?
Seviyorsanız niye eşyaya bu kadar takılıyorsunuz. Herşey zamanla oluyor zaten, olmasa da ne kaybedersin ki şu hayatta?
Eşyaların tam olunca çok mutlu olacağını herşeyin mükemmel olacağını aşk böceği gibi mi yaşayacağını zannediyorsun.
Bu kavgaların sonu ayrılığa kadar gidiyor, seviyorsanız 3-5 kuruşluk eşya için kalp kırmayın.
Aynen öyle herkes yaşıyor galiba bu sorunları o yüzden çok dert etmedim bende. Benim ailem de üstüne düşen herşeyi kendileri yaptılar. Kınası nişanı damatlığı kız tarafının alması gereken herşeyi aldılar ödediler bana borç bırakmadılar. Ama sinir olduğum birşey var eşim kavga etti düğün üstü ailesiyle kredi çekti eşyalar için onunla aldık şimdi biz borçlardan dolayı ödeyemiyoruz diye onlar ödüyor ama her seferinde eşim babamdan Allah razı olsun o olmasa nasıl öderdik yok bilmem ne diyor. Bir kere olsun benim ailemden için öyle demedi. Zaten kendi babasının alması gereken şeylerdi.

Adettir diye Herkes kafasına göre yazıyor... Bizde de eşimin kuzeni evlendi, kız tarafı Bizde adet böyledir süt parası, çeyiz parası aldı ve bütün eşyaları da eşimin tarafı aldı, onların çeyiz diye aldığı sadece mutfak eşyalarıydı

Aynen öyle herkes yaşıyor galiba bu sorunları o yüzden çok dert etmedim bende. Benim ailem de üstüne düşen herşeyi kendileri yaptılar. Kınası nişanı damatlığı kız tarafının alması gereken herşeyi aldılar ödediler bana borç bırakmadılar. Ama sinir olduğum birşey var eşim kavga etti düğün üstü ailesiyle kredi çekti eşyalar için onunla aldık şimdi biz borçlardan dolayı ödeyemiyoruz diye onlar ödüyor ama her seferinde eşim babamdan Allah razı olsun o olmasa nasıl öderdik yok bilmem ne diyor. Bir kere olsun benim ailemden için öyle demedi. Zaten kendi babasının alması gereken şeylerdi.
Erkekler öyleler canım ailelerine laf söyletmek istemiyorlar. Benim eşim sağolsun hiç öyle demedi hatta hep der senin annen baban benim ailemin yapmadığını yaptı sanki kaynana değil öz anne gibi der ama kendi annesine de laf söyletmez.
Annem hatalı olabilir ama benim yanımda bişey söyleme konusu açılırsa yüzlerine söyle kendileri cevap versinler der, bende zaten söylememeye çalışıyorum. Bazen patlayasım gelsede susuyorum.
Ama bana bunlar yersiz geliyor. Çok can sıkıyor biliyorum insan sinirleniyor ben daha neler neler yaşadım ama seviyorum aramız bozulmasın diye uğraştım hep.

İşine gelince siz şunları alacaksınız demeyi biliyor ama nişanlınız. Sende ona aynı şekilde söyle buzdolabına ne gerek var evlenince alırız de. Aslında böyle yorum yapmazdım acil olmayan şeyleri evlendikten sonra da alabilirsiz fakat hakaret etti ve siz şunları şunları alacaksınız cümlesini okuduktan sonra fikrim değişti:KK12:
+1

Erkekler öyleler canım ailelerine laf söyletmek istemiyorlar. Benim eşim sağolsun hiç öyle demedi hatta hep der senin annen baban benim ailemin yapmadığını yaptı sanki kaynana değil öz anne gibi der ama kendi annesine de laf söyletmez.
Annem hatalı olabilir ama benim yanımda bişey söyleme konusu açılırsa yüzlerine söyle kendileri cevap versinler der, bende zaten söylememeye çalışıyorum. Bazen patlayasım gelsede susuyorum.
Ama bana bunlar yersiz geliyor. Çok can sıkıyor biliyorum insan sinirleniyor ben daha neler neler yaşadım ama seviyorum aramız bozulmasın diye uğraştım hep.
Ya inan öyle yaşadıklarımıza rağmen düzgün bi evliliğimiz olsun diye uğraşıyoruz ama yok. Kendi babası arabasını vermez babam işsiz kaldığı dönem kendi kamyonunu verip iş buldu harçlığı çıksın diye biz nişanlıyken. Ama ben sınava uzak bi yere çıkmıştı babasından istedi de arabasını vermediydi. Otobüsle gitmiştik. Ama hala Allah razı olsun babamdan yapıyo ya deli oluyorum.

Biz nişan düğün her şeyi kendimiz yaptık. Ne eşimin ne benim ailemden bir lira almadık. Kız tarafı şunu yapsın erkek tarafı bunu yapacak diye bir olaya girmedik hiç. Bohça falan da hazırlamadım kimseye. Kimseden de bir şey beklemedim. kimseye minnet edecek bir şeyim yok çok şükür. Eşya çeyiz diye dayatmayın. Hepsi tamamlanacak şeyler. Bugün olmaz yarın olur. Siz evleneceğiniz adama bakın. Doğru mu ben bu adamla bir ömür yapabilir miyim diye. Huzurun olsun en önemlisi bu yoksa huzursuz evde eşyayı beyaz eşyayı ne yapacaksın? Sevgiler

Yaptığı çok ayıp valla evlenince alınmıyor tatlım o masayı hiç bir zaman alamayacaksin düğünde ne alırsan o kalıyor şahsen

Kendi arabamızı aldık Allaha şükür de kimsede kusura bakmasın benim annem babam ağızlarını açmadı herşeyi yaptılar annem 50 yaşında hala çalışıyor. Düğün borcu ödüyor onlarda ödeyecekler. Gelin aldım yada oğlum var diye hava atmassını bilirler. Yada düğün yaptık demesini.

Hauatinin donum noktasindasin. Cok iyi gozlemlemen gereken bir durum. Bu problemler nisanlinin ailesinin etkisinde kalabildigini ve bir yetiskin olmadigini gosterir.
Esyalari ailesi aliyorsa boyle söz hakki kazaniyor iste. Evlenecek çift kendisi yapmali iste o zaman paraniz neye yetse onu alirdiniz. Kimae karisamazdi

Benimde salonumda tv ünitesinden başka brşeyim yok. Evler artık çok büyük olmadığı için istemedim de ama bi yemek masasını isterdim. Annem sandalye baktı salona hep masa aalayım sizde sandalye alın dedi ama eşim istemedi kaldı öyle. Salondaki orta sehpayı da annem yaptırdı.

bi masa olmasada olur dugun oncesi fazla abartmayn bnce erkek tarafi fazla sıkntıdadir dugun mekani gelinlik kina hazirliklari altinlar feln baya masraf kuck seyleri dert etmeyn dugunde takilan paralarla alirsiniz ikiniz mutlu olun yeter dunya mali dunyada kalir

X