Merhaba arkadaşlar nişanlıym düğün yakında ev Eşyaları konusu açıldı kaynanam aradı eşya bakmaya gidecez alacaz dedi bende tamam dedim sonra fazla bişi alma ama dedi bnde ev kuruluyo yeni gelin evi bu olmasi gerekenleri mecbur alacaz dedim yemek masası falan alma öyle pahalı olur dedi ona bişi demedim nişanlımı aradım eksik ev eşyası mi olur dedim oda bişi demedi aradan bir hafta geçti bi anda konuyu açtı ailemizi zor durumda bırakmayalm ne gerek var masaya ona şuna evlendikten sonra alırım ben dedi sonra bna bencilsin kimseyi düşünmyrsun dedi baya sinirlendim kafani iyi doldurmuslar dedim tartıştk bna hakaret etti bn ne yapmalıyım ben mi abarttm unutmadan bütün beyaz eşyayı elektrikli süpürge ütü Vs hepsini de siz alacaksnz dediler nişanlım bu konuda hiç yanımda değil hep kırıyor üzüyor ailemi zorda bırakma diyo ne yapmaliyim lütfen söyleyin
8 ay önce evlendim nişanı komple eşimle ben yaptım.
Düğün zamanı masa konsol büfe gibi o seti almadılar, hatta tv ünitesinide kendim ucuz ufak bişey aldım. Zigon sehpa, orta sehpa sormadı bile kayınvalidem, düğünden sonra aldık.
Koltuk takımının en ucuzunu aldı(fazla fazla parası olduğu halde yapıyor bunları) Bulaşık makinesini biz aldık, ütü süpürge kettle gibi ufak ev aletlerini ben aldım. Diğer beyaz eşyaları onlar aldı.
Televizyonum bile yoktu düğünden 15-20 gün sonra takılarla aldık.
Kınayı düğünü gelinlikti damatlıktı hep kendimiz yaptık yetmediği yerde borçlanıp düğünden sonra ödedik 5 kuruş faydaları olmadı.
Ama bir günden bir güne eşime neden alınmadı neden yok neden biz aldık demedim.
Onun morali bozuldu hep ben moral verdim düğünden sonra alırız öderiz yaparız olmasa nolacak diye. Benim moralim bozuldu o bana destek verdi.
Şimdi 8 aydır evliyim hiç masaya da ihtiyaç duymadım mutfaktaki masam açılabiliyor ve yetiyor bize(onuda biz aldık) :)
İlerde gerek duyarsak alrıız. Diğer eksikleri de parça parça aldık. Hala eksiklerim var borcumuz azaldıkca alıyoruz.
Uzun oldu biraz ama kısacası sadece sen değilsin böyle olan çok var, hiç alınmayanlar hiç eşyası olmayanlar bile var.
Ben kayınvalideme çok kırıldım hala kırgınım imkanı vardı ama yapmadı, tavırları yapmadıkları sözleri..
ama eşimin ne suçu var annesine al dese de kadının tavrı belliydi?
Aranı bozmaya birbirinizi üzmeye değer mi?
Seviyorsanız niye eşyaya bu kadar takılıyorsunuz. Herşey zamanla oluyor zaten, olmasa da ne kaybedersin ki şu hayatta?
Eşyaların tam olunca çok mutlu olacağını herşeyin mükemmel olacağını aşk böceği gibi mi yaşayacağını zannediyorsun.
Bu kavgaların sonu ayrılığa kadar gidiyor, seviyorsanız 3-5 kuruşluk eşya için kalp kırmayın.