• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dugun sonrasi altinlar ?

araba yatırım mıdır,ilk defa duyuyorum.ev almak,arsa almak yatırımdır.çünkü,bugün 100 000 tl ye aldığınız ev,2 sene sonra,150 000 tl olur.üstelik,kira getirisi vardır.kar edersiniz,yatırımdır.

ama araba,masraftır,her sene, her ay belli paralar harcarsınız,üstelik kullandıkça,değeri düşer.kilometresi arttıkça,10 000 tl ye aldığınız araba,9000 olur,8000 olur.
yatırım yapmak istiyorsanız ev alın,arsa alın.ama zevkime harcayacağım diyorsanız araba alın.

Hayir vergileri ve sigortasinin ne kadar tuttugunu bilmiyorsun herhalde 40 bin tl lik bir arac baktim. 1.5 motor dizel 2010 fluence. Vergisi ve sigortasi zaten 3. bin civari tutuyor e hic mi kullanmayacaksin mazotu aylik ekstra hic olmazsa 200 bu da hic ariza vermeyecegini varsayarsan. En ufak bir yeri arizalansa minimum 500 tl. Sen hesapla.
Aynen 4 bin tl.az bile soylemissiniz oysski :))) sigortasi 2 bin olsa kaskosu 2 bin benzini yag bakimi gittigin yerde otoparki osu busu bide arizalansa 10 bini bile bulur :) 300.000 lik arabanin en az 20.000:)

Ihtiyac varsa araba. Ki bence olmali, biz de dugun takilariyla almistik.5senedir kullaniyoruz,suan satsak aldigimiz fiyattan 4bin fazlasina alicisi var.

yıllarca durdu

sonra ev peşinatı yaptık

zaten kullanmıyordum yani yatırım olarak duruyordu kasada

önce bir ev aldık altınlar da durdu

sonra onu sattık başka ev alırken o evden geleni altınları da kattık

Fiyat onemli 30-40 bin tl y se zaten ev arss dukkan alinamaz bencede araba bos bos kenarida durcagina.

Ihtiyac varsa araba. Ki bence olmali, biz de dugun takilariyla almistik.5senedir kullaniyoruz,suan satsak aldigimiz fiyattan 4bin fazlasina alicisi var.

kullanmışsınız ihtiyaçmış iyi de olmuş ama bir de altınlar şu an dursa idi farklı olur muydu

yani miktarını hesaplayınca altın karlı olur muydu acaba

hoş genelde araba ve altın fiyatları benzer oranlarda artıyor

kullanmışsınız ihtiyaçmış iyi de olmuş ama bir de altınlar şu an dursa idi farklı olur muydu

yani miktarını hesaplayınca altın karlı olur muydu acaba

hoş genelde araba ve altın fiyatları benzer oranlarda artıyor
Altin olarak dursa kesinlikle daha karli olurdu. Ama ihtiyactan dolayi araba alinabilir,maksat sirf yatirimsa altin. Esimde sirket arabasi da var. Yakin zamanda kizimi servise verip bizim arabayi satalim diyorum,onunla da altin almak istiyorum bakalim. Dolar almak ya da bankaya yatirmak nasil olur bilemiyorum,altin en uygunu sanki

Biz de araba aldik. Kendime degil tabii, ortak. Ama eşim kullanıyor genelde çalıştığı icin.

Araba almak için elimdeki tüm birikimimi harcamazdım şahsen. Araba işini düşük modelden başlayıp bir üst modele normal maaştan ayırabildiklerimle geçerdim.

Elimdeki yüksek miktar birikimi getirisi olacak şekilde değerlendiririm. Altın olarak kalsa bile değerlenecek. Ev arşa peşinatı yapılabilir.

Bence altın olarak katilim altın hesabı aç oraya koy altın degerleniyor ben bozdurdum pişman oldum

Biz arabanın borcunu kapatmıştık. (Eşim biz birlikte olmaya başladıktan birkaç gün sonra araba almıştı.) model yükselte yükselte o parayı üçe katladık resmen. :) Ama bizim önceliğimiz evden ziyade arabaydı. Sizin önceliğiniz ne?

Back
X