• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğün salonundan sonra illada damatın baba evine gitmek gerekir mi?

mawro

biraz ayrılık biraz hüzün
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2009
690
1
96
Diğer
gıtmek ıstemıyorum..mümkünse hıc gormeyeyım yuzlerını...lülülülülülü

oyle bır adetmı varmıs...
ben gıttım ama dugunumuz olan yerle evımız arasında mesafe vardı kayınvalıdemın evıne daha yakındı dugun yerı.gelınlıgımı cıkartmak ıcın gıtmıstık.esımde damatlıgını cıkarttı ordan bır otele gectık ertesı gunde balayı otelıne.kıyafetlerımızı gıydıkten sonra hıc durmadan evden cıktık..
dırek eve gecılır yada otele kayınvalıdenın evıne ugranılmaz ne ısınız var orda ya..

bende ilk defa duyuyorum,benm bildiğim gelin,damat evlerine giderler,yada o gece için daha önceden belirlenmiş,başbaşa kalıcakları özel bir yere...

eğer gelin ve damatın evi düğünün olduğu yerde değilse ve bir otel yada başka bir yer ayarlanmamışsa kalmak için oraya gidilir diye biliyorum ama düğünün olduğu yerdeyse niye gidilsin ki çok saçma. kendi evlerine giderler direkt.

hayır gidilmesi gerekmez hangi amaçla gidiliyor ki anlamadım ben.... fisfisfis

Kesinlikle gidilmez cnm benim.Yaşadığın yerde böyle bir gelenek olabilir ancak çok eskilerde kalmış olmalı bu adet.Gitmeeeeeeeeeeeee gecenide mahvetme ltf.

hiç böyle şey duymadım çok saçma ne münasabetyasakkelime gitme sen onlarda gelmesin

canm öyle şey olur mu çok saçma kendi evinize gidin ve başbaşa mümkünse ya böyle insanın işine karışanlar oldu mu çıldırıyorum ya benim erkek tarafı düğünden önce gösterdi yüzlerini 1 yıl olcak ben evleneli anaca bi kaç kez gitmişimdir ve gitmeyi de düşünmüyorum

Valla arkadaşlar sizi bilmiyorum ama ben ve çevremde gördüğüm her düğünden sonra gidiliyo,bende düğün günümüzde öğrendim açıkçası :S ne kadar saçma olsa da eh madem bi ayak basılıp çıkılması lazımmış gidek bari dedim.Ha amacına gelince anladığım kadarıyla gelin alıyolar ya ilk o eve girmesi gerekirmiş,aman işte eski bi gelenek..

Biz düğünün yapıldığı yerde oturmuyorduk.Ben düğünden sonra otel ayarlıyalım dedim eşimde olur dedi sonra annesine uydu ne gerek varmış ev varmı onlar evden çıkarlarmış biz kalırmışız.Bende uydum saf gibi kaynanamın evine gittim.İki gün yanlız kaldık ikinci günün sonunda iki kayınbirader,kayınpeder ve kaynana eve damladı.Hiç rahat edemedim.Şİmdi olsa asla kabul etmem.Sakın kabul etmeyin

şöyle ki kendı evımıze gecmeden yemek yemeye gıdecekmışız.bıde bana testı kırdıkcaklarmıs halalrı manıler okuycakmş...gerı kafalılar...hıc hoslanmadıgım adtler...

yok daha neler yaaa... nısanlına sorsana bizde hiç böyle bişi yok sizde bu adet nereden icap etti gibilerine..
vala bızımde evımız k.validemın memlekette değil.. ama geceyı bi otelde gecırces..sabah tekrar gelıp esyalarımı toplayıp balayına gidices böle yani.

Bazı yörelerin insanları sizlere bir şeyleri zoraki dayatmaya çalışıyor arkadaşlar.Kendi ailenizde görmediklerinizi ele karışınca görür ve şaşırırsınız.Anadolu da akla mantığa sığmayacak çok saçma gelenekler var.Benim eşiminde ailesinin çok saçma adetleri var.Anlatsam aklınız almaz.ılk başlarda eşim üzülmesin diye bir çoğunu kabul ettim ama bir süre sonra baktım ki bunların sonu gelmiyor ve ezilen taraf hep biz oluyoruz.Kaynanam zaten çok cahil,dediğim dedik bir kadın.Onun için artık yüz vermiyorum.Mesafeli davranmaya çalışıyorum.Bence sende en baştan he he de sonra bildiğini oku.Tatsızlık çıkmasın.Tabi burada eşinin rolü de çok önemli.O kimden yana? Ona da mantıklı geliyorsa bu saçmalıklar işin zor ama senden yana olursa zorlanmazsın.Benim en büyük avantajım eşimin benden yana olması.

zaten bu aılelerın sacma beklentılerı bılmm neler cıkınca bızde nısanlımla bı sure ara vermeye karar verdık ....dedımkı boguluyorum...

Back