• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün öncesi bunları yaşayan var mı bir akıl veri lütfen!!!

Merhaba arkadaşlar . Uzun uzadıya anlatırsam hem siz sıkılırsınız hem de ben bu gergin ve sinirliliğin üstüne bu kadar çok şeyi tek seferde anlatabilecek ruh haline sahip değilim şu an . Arkadaşlar kısmetse 20 mayısta düğünüm olacak . Kayınvalidem ile başta aram çok iyiydi daha sonrasında düğünümüzün olacağı yeri beğenmemesi ile olaylar patlak verdi ve şuan kedi köpek gibiyiz. Kına gecem bizim kapının önü müsait olmadığı için onların ki daha uygun olduğu ve masraf yapılması istenmediği için onların evinin önünde yapılacaktı. Düşünün o kadar olana rağmen annem ve biz onların evinin önüne gidip kına gecesini yapacaktık . Çünkü kadın başka yere gelmem diyordu. Yalnız hava tahminlerine baktığımda o gün yağmurlu güzüküyor. Dolayısı ile kapalı mekan olması ve işimi riske atmamak için kına gecesi yerini değiştireceğimi belirttim. Dünyalar koptu . Kadın kına gecesine gelmeyeceğini söylüyor. Biriniz akıl verin ben şimdi ne yapacağım .? Düğün öncesi buna bu ve buna benzer şeyler yaşayanlarınız var mı ?Gerçekten bu nasıl bir durumdur klım almıyor bıktım artık ağlamaktan....
Bence kaynanan seni yanlış anlıyor aranız baştada iyiymiş birisi dolduraşada getiriyor olabilir..

Karşına al anne böyle böyle ben sizi seviyorum ne siz nede ben üzülmeyeyim diyin konuşun

Kayinvalideniz kendisi bilir. Sonuçta kına senin hayatında bir defa olacak bişey. İstediğin gibi bı yerde olması önemli. Kayinvalideniz gelmezse gelmesin. Soranlara onların adetinde yokmuş. Kınaya gitmezlermis falan dersiniz.

Nisanlilik tanima surecidir.. Simdiden bu hale gelindiyse sonrasi nasil olur, bilemedim.. Şunu da ekleyim, nisanlilikta olan sorunlara kimse "dugun stresi, evlenme stresi" diye kılıf uydurmasin.. En guzel zamanlardan olabilir bu surecler, insanlar olmadik kaprislerle zehir etmese..
Nisanlin ne diyor bu durumda? Tavri ne?
+1

Gelmesin millete o rezil olur.. Siz düşünmeyin nişanlınız annesini ikna etsin bi zahmet.. Gelmezse kendi bilir... Soran olursa da aynı onun dediğini söylersinizi rwzil edersiniz millete.. Şahsen ben böyle yapardım.. Böyle insana böyle muamele evime de gelemez..

Merhaba arkadaşlar . Uzun uzadıya anlatırsam hem siz sıkılırsınız hem de ben bu gergin ve sinirliliğin üstüne bu kadar çok şeyi tek seferde anlatabilecek ruh haline sahip değilim şu an . Arkadaşlar kısmetse 20 mayısta düğünüm olacak . Kayınvalidem ile başta aram çok iyiydi daha sonrasında düğünümüzün olacağı yeri beğenmemesi ile olaylar patlak verdi ve şuan kedi köpek gibiyiz. Kına gecem bizim kapının önü müsait olmadığı için onların ki daha uygun olduğu ve masraf yapılması istenmediği için onların evinin önünde yapılacaktı. Düşünün o kadar olana rağmen annem ve biz onların evinin önüne gidip kına gecesini yapacaktık . Çünkü kadın başka yere gelmem diyordu. Yalnız hava tahminlerine baktığımda o gün yağmurlu güzüküyor. Dolayısı ile kapalı mekan olması ve işimi riske atmamak için kına gecesi yerini değiştireceğimi belirttim. Dünyalar koptu . Kadın kına gecesine gelmeyeceğini söylüyor. Biriniz akıl verin ben şimdi ne yapacağım .? Düğün öncesi buna bu ve buna benzer şeyler yaşayanlarınız var mı ?Gerçekten bu nasıl bir durumdur klım almıyor bıktım artık ağlamaktan....
O kinaya gelmem diyor ise o zaman ben de dugune gelmem de yalniz gitsin dugune.kina kiz evinin hakkidir nerde ve nasil isteniyor ise yapilmalidir.

Kına gecesi kızın değil mi arkadaşım niye üzüyosun kendini gönlüne göre yap. Ben valla çok güzel mekan ayarlayıp da yapmıştım sabaha kadar da eğlendik iyi ki de yapmışım. Kayınvaliden gelmezse bu da onun şanı şerefi boşver bir kere yaşayacaksın bunu

Gelmesin

Valla şimdiden tavrin net olsun ayrıca kina kiza aittir onlar kıyafetini alır cerezini kinasini getirir. O yüzden sen istediğin yeri tutarsin istedigin gibi yaparsın kaynana karışamaz ona. Gelmiyorum ne demek yaa.Valla gelin damat ne isterlerse bütçeleri neye yeerse öyle yaparlar istediklerini büyükler yıl.gösterir fikir verir sizde aklınıza ne yatarsa onu yaparsınız. Nisanlin ne diyor bu duruma tavrı nedir.

Kapı önünde etkinlik yapma işi artık bitsin bence,köy ortamıysa nispeten sevimli oluyo ama Büyükşehirlerde sevimsiz

Ben kına gecesi yapmak istemedim bu sebeple ciddi bir tartışma yaşadık taviz vermedim onlar erkek kınası yaptı ne ben katıldım ne ailem

Gelmezse gelmesın
Kına sıze aıt ıstersenız uzayda yapın hıc bırsey dıyemez
Ben kına yapmadım oh mis

Benim kayinvalide düğüne gelmedi yok uzak gelemem dedi bende gelme sen bilirsin istediklerim gelsin dedim 2 araç geldiler gittik 1 gün durduk ertesi gün orda oldu soranada hazırlık için gelmedi dedik kayinbabamda yoktu bu arada iykide yoklardi esim ve amcası herşeyi yaptı yani takma dicem ama millet sorar

Valla sizi ayırmak istediği için yapıyor olabilir. Eğer nişanlının sevgisine güvenin tamda evlenene kadar her söylenene kafa salla. Köprüyü geçtikten sonra kim öle kim kala... sende bayramlarda gitmezsin ona mesela. Klasik kötü gelin olayları ne kadar tasvip etmesemde kötülük ya kötülük doğurur yada gözyaşı. En mutlu günlerin ağlayarak geçiyormuş ya üzüldüm çok :(

Nişanlımla benim aramda bişi yokkibiz çok iyi anlaşıyor ve birbirimizi çok seviyoruz annesi yüzünden mi bitsin yani ?
Nişanlımın her konuşması hüsran gelmem dediğini söylüyor ne yapayım diyor
anne si cocuk gibi.bisanlına acıkla benim düğünüm benm kınam böyle yapacagım oda gelsin basım üstüne . oglunu yanlız bırakacaksa bilmem dersin .

bak canım benim nikah oldu nikah sekerini esim babamlar secer dedi üstüne düsmek istedim ama kıramadım ve sonra içime oturdu benim bikah sekerimi biye onlar seciyor diye
ve esinde kıramayan biriymiş sorunlar yasadık sonradan ailesiyle. bunu nisanlına anlat annesi oyınbozan

Millet soracak onunda amacı seni mahçup etmek zaten. Valla bana bişey olmaz sen oğlunu yalnız bırakırsın demek var ama esinize kiyamazsiniz haliyle. Ya Allah ıslah etsin bu tipleri oğlunu evden cikarmasaymista tanimasaymissiniz keşke

Düğün öncesi bu tarz seyleri sadece cahil ailelere sahip insanlar yaşar, demekki nişanlinin ailesi de bunlardan biri...

Ne demek kina gecesine gelmeyecegim, keyfin bilir der geçerim...
Erkek evinin kapisinin önünde kina gecesi falan olmaz, her iki aileye de yakin olacak sekilde bir yer kiralanir kina yapilir gecer gider...

Herseye evet demek zorunda degilsin biraz agirliginizi gosterin bazi seylerin usulune gore olmasi gerektigini anlatin...

Ben de yaşadım aynılarını. Herkes karışır bişey der. Senin istediğin hiçbir zaman olmaz. Bunu istiyorum dediğinde kv onu beğenmemişse surat asar. Aranız bozulur. Amaaaaannnn gerçekten boş şeyler. Kına ya gelmiyor mu tamam gelme diceksin. Bak bakim nasıl gelmiyor mecbur gelecek kendi rezil olur.sen istediğini yaptır. Şimdiden her dediklerini yaparsan ilerde her şeye karışırlar.

Nişanlımla benim aramda bişi yokkibiz çok iyi anlaşıyor ve birbirimizi çok seviyoruz annesi yüzünden mi bitsin yani ?
Nişanlımın her konuşması hüsran gelmem dediğini söylüyor ne yapayım diyor
Bence önünde 2 yol var:
1-şimdi kv nin huyuna gidip dedigini yaparsan hep alttan almak zorunda olan sen olacaksın,ki bence yapma.bu günler senin günlerin.
2-Yada alttan alıcaksın "aman evleneyimde... nişanlım beni destekliyo zaten " deyip evleneceksn,snra eşin olan adam artık senin hep alttan almanı bekliyecek.bu olaylar okadar çok insanın başına gelmişki. Yani bence"bir annenin oglu icin yapmadigi fedakarligi yapma,sevdigimi kaybederim diye de hiiiç korkma,bırak anne fedakarlık yapar zaten"
Bu arada çok kurnaz bikaynanan var ;-)

Back
X