• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün öncesi bunları yaşayan var mı bir akıl veri lütfen!!!

1. Neden nisanlaniyorsunuz çünkü birbirinizi ve aileleri tanımak için sizde şuan onlari tanıyorsunuz onlarda sizi. Nasıl bir tavır ortaya koyarsanız öyle gidecek

2. Kv sıkıntı çıkartacak bir kişilik belli ki eşini çok çok iyi ölçüp tartın nasıl bir denge kuruyor haklıyı haksızı ayırt ediyor mu ve sizin isteklerinize saygı duyuyor mu..

3. Kına gecesi kız tarafına ait onların isteğine göre baştan sona yapılacak bir organizasyondur. Taviz vermemeniz gerektiğini düşünüyorum. Eğer dedikleri mantikliysa uygularsınız değilse uygulamazsınız. Evlenmeden önce isteklerini yaptiramiyorsaniz evlendikten sonra 2 kat daha zor oluyor..

Senin yapacağın bir şey yok. Oğlu yapıcak bu durum vb durumlara el koyacak. Koymuyor sa sen bu durumu değil ilerdeki durumları sıkıntı yap kendiné. Eğer böyle konuya bile saçma davranışlar sergiliyor ve nişanlın da susuyorsa ver yüzüğü eline hadi ananin evine demelisin.
Bir ömür geçiçek düşünsene

Benim anlamadıgım kayınvalideniz köyde mi oturuyor da illa burada yapın diyor niye bu kadar karışıyor ki

aaaa bir harika daha girdim yani.kime gecesi kiz tarafinindir kaynana ne ki.bir tür beğendiğim geri nisanlinada annesini şikayet etme.politik ol duygu sömürüsü yap biraz.nişanlımı simart karısı olucan nazlı işveli ol.git sakince ben su mekanı tuttum kina için olay kapanmıştır de.istemiyorsanız gelmeyin kina ya napabilirim bu benim kinam şeyin.hadi siz neyse anneniz varmi yani anneniz ablaniz babanız konusamiyomu kaynsnayla.kiz tarafi niye bu kadar sessiz kalır anlamam.şöyle arkanızda saglam biri yokmu o kadına haddini bildirecek.
ya böyle kıskanç cirkef kaynana modası var valla bu ara.nisanlin insallah anneci değildir yoksa cekecegin var ve uzak otur sakin yakın oturma.kaynana beter valla Allah sabır versin

bir yasima daha girdim dedim yukarda yanlış yazmışım.kina gecesi kiz tarafinindir.

Nişanlina gelmek istemiyorsa gelmesin yapabileceğim birşey yok bu konuda de ve nisanlinin tepkisini de ölç bakalim.

Hepimiz bu dönemler geçtik veya geçicez... Benimde kına gecemde sorun yaşanmıştı, eski eşim nişanlınız gibi pasif biriydi ve evliliğimi burnumdan getirmişti... 8 ay dayanabildim...

Şimdiden bu tepkilerle karşılaşıyorsanız evlendikten sonra 1000 katıyla karşılaşacaksınız... Bir imza hiçbir şeyi değiştirmeyecek...

Sanki kız evi onlar gibi nazlanıyorlar, nişanlınızsa kavga ettim ama ikna edemedim diyor... Ciddi anlamda nişanlınızın ağırlığı olsa kavga etmesine bile gerek kalmadan iki tarafıda idare edip kayınvalidenize söz hakkı düşürmezdi...

Siz şimdi kızabilirsiniz iyi düşünün diyenlere (nitekim kv için bitsin mi yani demişsiniz) ama buradaki herkes tecrübelerine istinaden konuşuyor, boş konuşmuyor yani...

Merhaba arkadaşlar . Uzun uzadıya anlatırsam hem siz sıkılırsınız hem de ben bu gergin ve sinirliliğin üstüne bu kadar çok şeyi tek seferde anlatabilecek ruh haline sahip değilim şu an . Arkadaşlar kısmetse 20 mayısta düğünüm olacak . Kayınvalidem ile başta aram çok iyiydi daha sonrasında düğünümüzün olacağı yeri beğenmemesi ile olaylar patlak verdi ve şuan kedi köpek gibiyiz. Kına gecem bizim kapının önü müsait olmadığı için onların ki daha uygun olduğu ve masraf yapılması istenmediği için onların evinin önünde yapılacaktı. Düşünün o kadar olana rağmen annem ve biz onların evinin önüne gidip kına gecesini yapacaktık . Çünkü kadın başka yere gelmem diyordu. Yalnız hava tahminlerine baktığımda o gün yağmurlu güzüküyor. Dolayısı ile kapalı mekan olması ve işimi riske atmamak için kına gecesi yerini değiştireceğimi belirttim. Dünyalar koptu . Kadın kına gecesine gelmeyeceğini söylüyor. Biriniz akıl verin ben şimdi ne yapacağım .? Düğün öncesi buna bu ve buna benzer şeyler yaşayanlarınız var mı ?Gerçekten bu nasıl bir durumdur klım almıyor bıktım artık ağlamaktan....

Merhaba gerçek dunya:bicak:
Kendi kv özet geçeyim sorunun cevabı belli olur. Benim kv kucağında oturturdu beni valla yemegime kadar o yedirirdi öyle tatlı bir insan yok sanardim ,anamı disladim onu tuttum.ama.tarifi yok yani melek gibiydi cadıloz:bicak:sonra yanından ev tutacaklardi evi beğenmedim :kusmuk:ama art niyet yok bana kalsa o dönem birlikte bile durmayı kendim teklif etmiştim :oha:nyse ben evi beğenmedim dedim ya kadın zehri bitmeyen kobra gibi sokmaya başladı beni ,9 yıllık evliyim o zehir bitmedi:KK22: bitmezde tecrrubeme dayanaraktan soyluyom, dişli ol ezdirme kendini,zira çok sıkıntı çekersin akıllı ol:KK20:

ısrarcısın yani bu kvye gelin olmaya :kahve: kadın istemediğini daha nasıl anlatabiirdi bilmiyorum bile bile lades seninkisi

Aslında kaynanan hep fenaydi o bahanesi olmuş bende kaynanamın gerçek yüzünü nikahta gördüm yüzü beş karış hiç bı fotoğraf da gülmüyor gelini olacağını anlayınca gerçek yüzlerini gosteriyorlar

Nişanlımla benim aramda bişi yokkibiz çok iyi anlaşıyor ve birbirimizi çok seviyoruz annesi yüzünden mi bitsin yani ?
Nişanlımın her konuşması hüsran gelmem dediğini söylüyor ne yapayım diyor
En geç 20 haziran da kaynanam beni deli etti dersin cnm aynisini bende yaşadım ve kocam olacak şahıs annesini ikna edemedi gık bile diyemedi çünkü pasif umarım benim kocam gibi öğretme akıllı değildir nişanlın yoksa seni biktirirlar annem hep dua ederdi annesi babası ölmüş askerden gelmiş kızım olursa bende böyle dua edecegim:dua:

ısrarcısın yani bu kvye gelin olmaya :kahve: kadın istemediğini daha nasıl anlatabiirdi bilmiyorum bile bile lades seninkisi
Vallahi henüz gelinini seven kaynana görmedim malesef hepsi zehirli yılan gibiler aklıma kaynanam geldikçe böyle oluyorum:kusmuk:

Masraf yapılmasın dendi yani biz demedik onlar dedi meğer kadının amacı ayağına getirmekmiş biz anlamadık
Simdiden ipleri eline verme. Sen nasil istiyorsan her seyi oyle yap ve yaptirt! Kv karismasin bi zahmet. Evlenince uyandigin saate kadar karisir sonra. Yerini simdiden bildir. Kinaya gelmedi cok uzuldum falan diye duygusala baglama. Ben gelmezsem ne kadar umrunda olmazsa o da gelmediginde o kadar umursama. Bakar kaprisleri para etmiyor ceker elini etegini

Pöff nefret edıyorum dugun oncesı söle sacma sapan dugune gelmem surda dugun yapalım bılmem ne ıyıkı boyle seyler yasamadım bır nıkah 15 dk surdu ne kına ne dugun salonu kafam rahat cok hızurlu bı sekılde oldu bıttı

Ben düğünden bir hafta önce eşimden ayrılmıştım, sebebi de kayınvalidem davetiyelerin yarısını kendi istediği gibi bastırtmış benim saf eşim de ses çıkartmamıştı. Ben bunu davetiyeler basıldıktan sonra görmüştüm, davetiyeler, ev anahtarları, yüzükler kapılarının önünde uçuşmuştu. Hadi şimdi gelsin karışsın bir şeyime. Dişli olmalısınız. Anladığım kadarıyla nişanlınız da nerede nasıl davranacağını pek bilmiyor. Onu siz yönlendirin. Eğer olmuyorsa tekrar düşünün, ailelerin her şeye bu kadar müdahil olması hoş değil.

Zekiye bak kadın ayağına kadar getirmek istemiş masraf olmasın muhabbetine.
Güya iyilik yapıyor ya,ay canım ne düşünceli.(yersen)
Oynamasını bilmeyen gelin yerim dar dermiş onun zaten gelesi yokmuş bana göre.
Bunun böylesi evlendikten sonra siz kız tarafı olarak bir yer bile tutamadınız kına için der laf arasında.
Şu kaynanaların oğlumu evlendiriyorum diye önceleri böbürlenmesine,sonraları yumurta kapıya sıkışınca kıskançlık krizlerine girmesine anlam veremiyorum.

Keşke baştan kabul etmeseydiniz.Olsun annecim size de telaş olmasın komşulara da rahatsızlık vermeyelim ufakta olsa bir yer tutarız deseydiniz.

Kına kız tarafına aittir erkek tarafï mecbur koşamaz senin annen bu işe noktayı koysun kv ağzınï kapatsın . Kına yerini aneniz burası olacak konuyu tartışmaya kapatsın , hem kv şimdi bu kadar herşeyde sorun yaratıyorsa uzak durun dügünden sonra asıl eşinin tavrına dikkat et anneci çıkabilir şimdiden annesine ses etmiyorsa tehlike var demektir. Mutluluklar dilerim .........

Allahim ne tuhaf insanlar var ya. Bu ne dis gecirme arzusu, neyin laf gecirtme hirsi.

Arzu etmezse gelmesin tatlim kendi karari. Kendi ayibi. Kim ne derse desin sen icinden geleni yap.

Eger kapali bir mekanda yapmak istiyorsan kapali bir mekanda yap. Ama sirf o gelsin diye kapisinin onune gitme. Sana dis geciremesin. Bu senin en guzel gunun olacak istedigin gibi olmasi icin cabala.

Back
X