• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün öncesi bunları yaşayan var mı bir akıl veri lütfen!!!

Kınayı kız tarafı yapar nasıl ve nerde istiyorsan yap şu saatten sonra kayınvaliden değişecek değil gelmezsede kendi bilir gelmesin. Düğününe kadar geçecek zamanıda böyle şeyler için üzülerek tartışarak geçirme senin günün bu günler bir daha gelmiyor. Bu arada nişanlın ne yapıyor o dahil olsa annesini sakinleştirse durumu açıklasa falan.

Merhaba arkadaşlar . Uzun uzadıya anlatırsam hem siz sıkılırsınız hem de ben bu gergin ve sinirliliğin üstüne bu kadar çok şeyi tek seferde anlatabilecek ruh haline sahip değilim şu an . Arkadaşlar kısmetse 20 mayısta düğünüm olacak . Kayınvalidem ile başta aram çok iyiydi daha sonrasında düğünümüzün olacağı yeri beğenmemesi ile olaylar patlak verdi ve şuan kedi köpek gibiyiz. Kına gecem bizim kapının önü müsait olmadığı için onların ki daha uygun olduğu ve masraf yapılması istenmediği için onların evinin önünde yapılacaktı. Düşünün o kadar olana rağmen annem ve biz onların evinin önüne gidip kına gecesini yapacaktık . Çünkü kadın başka yere gelmem diyordu. Yalnız hava tahminlerine baktığımda o gün yağmurlu güzüküyor. Dolayısı ile kapalı mekan olması ve işimi riske atmamak için kına gecesi yerini değiştireceğimi belirttim. Dünyalar koptu . Kadın kına gecesine gelmeyeceğini söylüyor. Biriniz akıl verin ben şimdi ne yapacağım .? Düğün öncesi buna bu ve buna benzer şeyler yaşayanlarınız var mı ?Gerçekten bu nasıl bir durumdur klım almıyor bıktım artık ağlamaktan....

Adetlerini nasıl bilmem, bizde kınayı kız tarafı yapar istediği yerde istediği tarihte, erkek evinizde davet eder, erkek evi ister gelir ister gelmez. Dilerlerse erkeğe de kına yakılır, kısaca kına kızındır. Sizde tutun ufak bir salon kafe gibi bir yer damat gelsin, kv istemiyorsa gelmesin yalvaracak haliniz yok ya. Hem tartışma olmasa bile onların kapısında yapmak bana göre uygun değil

Nişanlımla benim aramda bişi yokkibiz çok iyi anlaşıyor ve birbirimizi çok seviyoruz annesi yüzünden mi bitsin yani ?
Nişanlımın her konuşması hüsran gelmem dediğini söylüyor ne yapayım diyor
hemen telefonu eline al kv adayını ara ve
"Eski resimlere baktım
Daldım bir
Cigara yaktım:KK14:
Resmine bir
Mermi çaktım
Gelmezsen gelme" :KK54:
şarkısını dinlet. Yani gelmemesi onun ayıbı, kendini neden bu kadar naza çekmiş ki. :işsiz:Ayrıca gelmemesiyle sizi değil oğlunu cezalandırmış olacak. Bunu düşünemiyorsa yapacak birşey yok.

hemen telefonu eline al kv adayını ara ve
"Eski resimlere baktım
Daldım bir
Cigara yaktım:KK14:
Resmine bir
Mermi çaktım
Gelmezsen gelme" :KK54:
şarkısını dinlet. Yani gelmemesi onun ayıbı, kendini neden bu kadar naza çekmiş ki. :işsiz:Ayrıca gelmemesiyle sizi değil oğlunu cezalandırmış olacak. Bunu düşünemiyorsa yapacak birşey yok.
Be nde öyle düşünüyorum canımve evde yapıyorum kınamı kısmetse kendi bilir ben oyanama bakarım:halay:

Kınayı kız tarafı yapar nasıl ve nerde istiyorsan yap şu saatten sonra kayınvaliden değişecek değil gelmezsede kendi bilir gelmesin. Düğününe kadar geçecek zamanıda böyle şeyler için üzülerek tartışarak geçirme senin günün bu günler bir daha gelmiyor. Bu arada nişanlın ne yapıyor o dahil olsa annesini sakinleştirse durumu açıklasa falan.
Ya yok kadın gavu gibi kimse ikna edemez onu pislik gerçekten sinirim bozuluyor iyice suyuna gidip istediğimi yapıyorum şu an . Başta madem annen öyle istiyor öyle olsun dedim hava tahminini görünce ben işimi şansa bırakamıcam evde yapıcaz dedim . Ama ennem gelmez dedi bende bizdekendi aramızda yapıcaz dedim sen kınayı getirirsin dedim

Kapı önünde etkinlik yapma işi artık bitsin bence,köy ortamıysa nispeten sevimli oluyo ama Büyükşehirlerde sevimsiz

Ben kına gecesi yapmak istemedim bu sebeple ciddi bir tartışma yaşadık taviz vermedim onlar erkek kınası yaptı ne ben katıldım ne ailem
Hadi ya çok ilginçmiş erkek kınası he o nasıl oluyor ki? sen neden gitmedin peki ? Gitmemene arıza çıkardılar mı ?

Bence kaynanan seni yanlış anlıyor aranız baştada iyiymiş birisi dolduraşada getiriyor olabilir..

Karşına al anne böyle böyle ben sizi seviyorum ne siz nede ben üzülmeyeyim diyin konuşun
Çok yakın bir dostu var o dolduruşa getiriyor biraz haklısınız ama gelmemeli kaç aşında kadın artık karakteri oturmuş olmalı

Allahim ne tuhaf insanlar var ya. Bu ne dis gecirme arzusu, neyin laf gecirtme hirsi.

Arzu etmezse gelmesin tatlim kendi karari. Kendi ayibi. Kim ne derse desin sen icinden geleni yap.

Eger kapali bir mekanda yapmak istiyorsan kapali bir mekanda yap. Ama sirf o gelsin diye kapisinin onune gitme. Sana dis geciremesin. Bu senin en guzel gunun olacak istedigin gibi olmasi icin cabala.
Başta kırgınlık olmasın hadi daha da kinlenmesin dedim iyi orda yapalım dedimfakat hava kötü olacak ve ben sırf onun yüzünden kendimi riske atamam evde yapıcaz dedim . Biz kendi aramızda yapıcaz dedim sende kınayı geriri biraz duru gidersin dedim nişanlıma kendi bilir valla

Nisanlilik tanima surecidir.. Simdiden bu hale gelindiyse sonrasi nasil olur, bilemedim.. Şunu da ekleyim, nisanlilikta olan sorunlara kimse "dugun stresi, evlenme stresi" diye kılıf uydurmasin.. En guzel zamanlardan olabilir bu surecler, insanlar olmadik kaprislerle zehir etmese..
Nisanlin ne diyor bu durumda? Tavri ne?

Yanliz nişanlılık kayinvalideyi tanıma süreci değildir :))

Zekiye bak kadın ayağına kadar getirmek istemiş masraf olmasın muhabbetine.
Güya iyilik yapıyor ya,ay canım ne düşünceli.(yersen)
Oynamasını bilmeyen gelin yerim dar dermiş onun zaten gelesi yokmuş bana göre.
Bunun böylesi evlendikten sonra siz kız tarafı olarak bir yer bile tutamadınız kına için der laf arasında.
Şu kaynanaların oğlumu evlendiriyorum diye önceleri böbürlenmesine,sonraları yumurta kapıya sıkışınca kıskançlık krizlerine girmesine anlam veremiyorum.

Keşke baştan kabul etmeseydiniz.Olsun annecim size de telaş olmasın komşulara da rahatsızlık vermeyelim ufakta olsa bir yer tutarız deseydiniz.
Evet haklısınız o konuda ama ben sinsi düşünemedim onların geleni daha çok diye orada olsun madem dedim ki zaten piyanistini tahtinin parasını ben vericem onlar değil . Bir de yağmur yağarsa aşağıda dükkan var orasını ayarlarız dedi şimdi de dükkan kiraya verilmiş diyor saçma sağan işler anlayacağın . Önce suyuna gideyim dedim ama yok Allah da razı görmedi hava tahminleri hep ağış gözüküyor bende evde yapıcam dedim

Ben düğünden bir hafta önce eşimden ayrılmıştım, sebebi de kayınvalidem davetiyelerin yarısını kendi istediği gibi bastırtmış benim saf eşim de ses çıkartmamıştı. Ben bunu davetiyeler basıldıktan sonra görmüştüm, davetiyeler, ev anahtarları, yüzükler kapılarının önünde uçuşmuştu. Hadi şimdi gelsin karışsın bir şeyime. Dişli olmalısınız. Anladığım kadarıyla nişanlınız da nerede nasıl davranacağını pek bilmiyor. Onu siz yönlendirin. Eğer olmuyorsa tekrar düşünün, ailelerin her şeye bu kadar müdahil olması hoş değil.
Sonra nasıl barıştınız peki ?

Ben düğünden bir hafta önce eşimden ayrılmıştım, sebebi de kayınvalidem davetiyelerin yarısını kendi istediği gibi bastırtmış benim saf eşim de ses çıkartmamıştı. Ben bunu davetiyeler basıldıktan sonra görmüştüm, davetiyeler, ev anahtarları, yüzükler kapılarının önünde uçuşmuştu. Hadi şimdi gelsin karışsın bir şeyime. Dişli olmalısınız. Anladığım kadarıyla nişanlınız da nerede nasıl davranacağını pek bilmiyor. Onu siz yönlendirin. Eğer olmuyorsa tekrar düşünün, ailelerin her şeye bu kadar müdahil olması hoş değil.
Sonra nasıl barıştınız peki ?

Merhaba gerçek dunya:bicak:
Kendi kv özet geçeyim sorunun cevabı belli olur. Benim kv kucağında oturturdu beni valla yemegime kadar o yedirirdi öyle tatlı bir insan yok sanardim ,anamı disladim onu tuttum.ama.tarifi yok yani melek gibiydi cadıloz:bicak:sonra yanından ev tutacaklardi evi beğenmedim :kusmuk:ama art niyet yok bana kalsa o dönem birlikte bile durmayı kendim teklif etmiştim :oha:nyse ben evi beğenmedim dedim ya kadın zehri bitmeyen kobra gibi sokmaya başladı beni ,9 yıllık evliyim o zehir bitmedi:KK22: bitmezde tecrrubeme dayanaraktan soyluyom, dişli ol ezdirme kendini,zira çok sıkıntı çekersin akıllı ol:KK20:
Allah Allah Nasıl böye değişebiliyorlar ya pes valla

Nişanlımla benim aramda bişi yokkibiz çok iyi anlaşıyor ve birbirimizi çok seviyoruz annesi yüzünden mi bitsin yani ?
Nişanlımın her konuşması hüsran gelmem dediğini söylüyor ne yapayım diyor
İşiniz zor.. fena bi kaynana ve ana kuzusu oğlu. Yol yakınken ayrılın. Düğün sonrasını hayal etmek hiç zor değil.. şimdi ayrılmazsanız ilerde çok daha büyük yaralar alarak ayrılabilirsiniz.. hayırlısı olsun hakkınızda..

Allah Allah Nasıl böye değişebiliyorlar ya pes valla

Gayet güzel degisiyolar ,degistiklerini çok belli ediyorlar , geneli böyle bunların ,en sevdikleri şey hizmet , durmadan ilgi alaka ,oğlunu fitleme ,temizlik hastası oluyorlar sonra falan filan:bicak: baştan el pençe ezik aşırı saygılı ,tamam annecim modunda olursan öyle.gidiyor valla canına okur sonra cadıloz:işsiz:

Back
X