• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün öncesi bunları yaşayan var mı bir akıl veri lütfen!!!

Nişanlımla benim aramda bişi yokkibiz çok iyi anlaşıyor ve birbirimizi çok seviyoruz annesi yüzünden mi bitsin yani ?
Nişanlımın her konuşması hüsran gelmem dediğini söylüyor ne yapayım diyor
Cok iyi anlasiyorsunuz ama kinani bile istedigin yerde yapamiyorsun, annesinin olmadik tripleri yuzunden..
Bizim derdimiz burda nisanlini kotulemek degil.. Ama olaylari daha net gormelisin bence..

Merhaba arkadaşlar . Uzun uzadıya anlatırsam hem siz sıkılırsınız hem de ben bu gergin ve sinirliliğin üstüne bu kadar çok şeyi tek seferde anlatabilecek ruh haline sahip değilim şu an . Arkadaşlar kısmetse 20 mayısta düğünüm olacak . Kayınvalidem ile başta aram çok iyiydi daha sonrasında düğünümüzün olacağı yeri beğenmemesi ile olaylar patlak verdi ve şuan kedi köpek gibiyiz. Kına gecem bizim kapının önü müsait olmadığı için onların ki daha uygun olduğu ve masraf yapılması istenmediği için onların evinin önünde yapılacaktı. Düşünün o kadar olana rağmen annem ve biz onların evinin önüne gidip kına gecesini yapacaktık . Çünkü kadın başka yere gelmem diyordu. Yalnız hava tahminlerine baktığımda o gün yağmurlu güzüküyor. Dolayısı ile kapalı mekan olması ve işimi riske atmamak için kına gecesi yerini değiştireceğimi belirttim. Dünyalar koptu . Kadın kına gecesine gelmeyeceğini söylüyor. Biriniz akıl verin ben şimdi ne yapacağım .? Düğün öncesi buna bu ve buna benzer şeyler yaşayanlarınız var mı ?Gerçekten bu nasıl bir durumdur klım almıyor bıktım artık ağlamaktan....
Hangimiz yaşamadık ki sorun... Tüm bu olaylar gerçekleşirken nişanlınız napıyo? Tepkisi ne annesine yada size karşı? Kaynoşun cazgırlığına aldırış etmeyin bizmkide düğün kapımın önünde olacak diyodu salon tuttuk paşa paşa geldi gerçi hiç bi işe yaramadı keskede gelmeseydi eşimi mahcup etti 5 lira katkısı ve takısı olmadı düğünümüzde... O yüzden siz mutlu olmaya bakın kına benim kınam, düğün benim düğünüm, kimsenin rezil etmesine izin veremem canım ne ısterse onu yaparım deyiverin gitsin ya kaynanalardan bıktık artk herseye muhalefet herseye bi karışmayın öf ben bile gerildim......

Aman gelmezse gelmesin. Ben zaten kvnin evinin önünde kına yapılmasına şok oldum ne münasebet böyle birşey olamaz yani. Kına kız evinin adetidir kız evi nasıl münasip görülürse öyle olur yani o yüzden saçma sapan şeylere karar vermeyin

Nişanlının rest çekmesi lazım. Kınaya gelmiyorsan düğünü me de gelme o zaman diyebilmeli. Bak nasıl geliyor o zaman. Benimki de gelin almaya gelmeyecekti ama eşim bastırdı ona kavga kıyamet geldi eve çıkmasa da surat 5 karış kapıdaydı. Gelmeseydi de iyi olurdu gelmezse gelmesin boşver.

Gelip surat asıp günü mahvedeceğine gelmesin. Otursun kendi kendini yesin. Dinletemedim, ezdiler beni diye düşünerek krizlere girsin. Umarım evliliğinize de bu denli müdahil olmaz da aranız bozulmaz. Çünkü bu tiplere dur diyemeyen eşler yüzünden her gün yuvalar yıkılıyor. Baştan tavrın net olsun ki sonradan "çok değişti" diyemesinler. Derler çünkü. Ayrıca kınayı kız tarafı istediği yerde yapar yahu, isterse fezada yapar kime ne.

Kızın kinasi ayrı erkeğin ayrı olur tut kapalı bi mekan gönlünüzce oynayan eylenin tadını çıkarın onlar orda islansn gelmzse de gelmesin çokmu önemli

Merhaba arkadaşlar . Uzun uzadıya anlatırsam hem siz sıkılırsınız hem de ben bu gergin ve sinirliliğin üstüne bu kadar çok şeyi tek seferde anlatabilecek ruh haline sahip değilim şu an . Arkadaşlar kısmetse 20 mayısta düğünüm olacak . Kayınvalidem ile başta aram çok iyiydi daha sonrasında düğünümüzün olacağı yeri beğenmemesi ile olaylar patlak verdi ve şuan kedi köpek gibiyiz. Kına gecem bizim kapının önü müsait olmadığı için onların ki daha uygun olduğu ve masraf yapılması istenmediği için onların evinin önünde yapılacaktı. Düşünün o kadar olana rağmen annem ve biz onların evinin önüne gidip kına gecesini yapacaktık . Çünkü kadın başka yere gelmem diyordu. Yalnız hava tahminlerine baktığımda o gün yağmurlu güzüküyor. Dolayısı ile kapalı mekan olması ve işimi riske atmamak için kına gecesi yerini değiştireceğimi belirttim. Dünyalar koptu . Kadın kına gecesine gelmeyeceğini söylüyor. Biriniz akıl verin ben şimdi ne yapacağım .? Düğün öncesi buna bu ve buna benzer şeyler yaşayanlarınız var mı ?Gerçekten bu nasıl bir durumdur klım almıyor bıktım artık ağlamaktan....

Ahh canım buna benzer seyler bende yaşadım şöyle özetleyeyim. Esimin ailesi yemekli dugun yapmama bozuldu tripler tavirlar problem çıkardılar. Ardindan biz nikahi dugunde isteriz dediler. Bende is yerinden tazminat alabilmem icin erken nikah yapm gerekti.
Ailesi vay efemdim oyle sey mi olurmuş nikah dugunde yapılırmış felan filan dediler. Ardindan bohça yapmıyoruz dediler. Ardından kınama gelmediler. Nisanda gelip gerginlik yarattılar. Isteme gününü bilerek erteleyip sonraki zamana bıraktılar. Hepsi bilincli yapıldı.... düğüne yaklaşırken eşime rest cektiler biz gelmiyoruz düğüne dediler. Sebepte ney afadersin kıçlarından laf uydurup yalanlar uydurup kendileri bu yalanlara inandılar.
Yani bu işi bozmak icin ellerinden geleni yaptilar. Kız almaya gelmediler dugune en gec onlar geldi. En erken onlar gitti.
Dugunde hepsi bilinçli siyah giyinmişlerdi.
Dugunde zaten sikinti cikardilar.
Cok dua ettum allahim emellerine bir turlu ulaştırmadı.
Yani karşındaki belli ki canim sıkıntı çıkarmak icin problem yatariyor havadan sudan sebepler buluyor belliki. .. allah yardımcın olsun niyeti bozmus kv de.
Nasip ama ben esimden once kimseye amanım olmazdı sevsemde vazgecrrip problem oldugunda arkama bile bakmayan biriydim mantığını kullanan biriydim gel görki canim onca sey yaşadım nişanlılik düğün ve sonrasinda nasip allah yazdıysa alnına o adamı bir sekilde evleniyorsun.
Ama yapmadıysa bu tarz seyler bahane oluyor.
Alttan al diycem ama alttan alsanda üste çıkıyorlar.
Yani icinden nasil geliyorsa o sekilde davran.
Bu kadar müdahale etmesine izin vermesin nişanlın sen aradancekil nişanlın annesi ile konussun

Kına gecesi için yer tutun. Zaten kına kız tarafına ait, isteyen gelir isteyen gelmez. Size bu konuda karışma hakları yok. Onların kapısının önünde yaparsanız, yarın öbür gün bir yer bile tutamadılar kınayı bile biz yaptık olur. İki kuruş para için kimsenin ağzına laf vermeyin.

Nişanlınla sorun yaşasan ileride o bile bugünleri unutup kınayı bile annem yaptı der.

Nişanlınızla Konuşun o annesini ikna etsin hayatta bir kere olan bişey sonuçta o gunünüz berbat olsa mutlu mu olacak

Bak canim mesele kina gecesine gelip gelmemesi degil. Mesele sizi parmaginda oynatmak istiyor olması. Senin ailene sana deger vermiyor. Saygi duymuyor. Bu büyük bir sorun evlilik için.

Nisanlin annesine iki kelime edip anne benim hatirim icin diyemiyor ikna edemiyorsa patronun kim oldugu belli canim.

Evlilik sadece sevgi işi degil. Ikinizinde probkem çözme yetisine sahip olmaniz gerekli. Nişanlılık döneminde boyle bi sorunu çözemeyen nisanlin evlenince hiç ugrasmayacak. Annesinin istedigini yapacak. Bu senin için buyuk sorun demek.

Bu kadin yarin bir gun senin dogumu nerede yapacagina cocuguna nasil bakacagina yani her seye karisacak ve oglunu evine gelmem hakkimi helal etmem diyerek baski yapacak.

Allah kolaylik versin. Kinayi bildin gibi yap gerisi icin bol şans.

İşte bu yüzden bunlar daha hiç yaşanmadan müstakbel eşinizle konuşacaksınız ve aileleri hiçbir şeye karıştırmayalım biz halledelim karar verelim her şeyimize diye söz vereceksiniz birbirinize. Nerde çokluk orda b.kluk.

Millete böyle karışması için açık kapı bırakırsanız ağzı olan konuşur trip atar.

Düğünü erkek tarafı yapar. Sizin karışmamanız gerekirdi. Nişanıda kız tarafı yapar, onada kayınvalide karışmamalı. Kv belliki olgun bir insan değil. Araya gıcıklık girmiş. Bence ayrılın. Balık baştan kokar. Ayrıca nişanlın sizi neden bu kadar yüz göz etti?

Kına zaten kız tarafınındır bizim buralarda kız nerde derse odur.
Gelmesin napcaksın kv deyi.
Siz bilirsiniz de
Nişanlın ne diyo

Masraf olmasın ne demektir yahu ?
Illa ki bu işlere girince masraf olacaktır yani bu kaçınılmaz bir sonuç.
Ayrıca kinayi kız evi yapar ona ne sizin cebinizden çıkacak paradan ?
Kadının amacı belli benim borum ötecek ona göre diyor.
Şimdi karar verin kendi hayatınız mi kv nin istekleri mi ?
Ben olsam hiç sallamazdim 10 kişi bile gelse o 10 kişiyle gonlumce eglenirdim.

Kınayı kız evi yapar. Gidin bi adamakilli salon tutun. Niye onlara soruyorsunuz ki

Kinayi kiz tarafi yapar yerine de kendisi karar verir. Yapin istediginiz yerde. Gelmezse gelmesin. Ama annesinin bu tavrina karsi agzini acip tek kelime etmeyen nisanlinizla aranizda hic bir sorun olmadigini dusunmeyin. Cok sorununuz var. Mesela iletisim kuramamak mesela onun icin anasinin cok da degerli olmasi, herseye anasinin istegine gore karar verilmesini kabul etmesi...

Merhaba arkadaşlar . Uzun uzadıya anlatırsam hem siz sıkılırsınız hem de ben bu gergin ve sinirliliğin üstüne bu kadar çok şeyi tek seferde anlatabilecek ruh haline sahip değilim şu an . Arkadaşlar kısmetse 20 mayısta düğünüm olacak . Kayınvalidem ile başta aram çok iyiydi daha sonrasında düğünümüzün olacağı yeri beğenmemesi ile olaylar patlak verdi ve şuan kedi köpek gibiyiz. Kına gecem bizim kapının önü müsait olmadığı için onların ki daha uygun olduğu ve masraf yapılması istenmediği için onların evinin önünde yapılacaktı. Düşünün o kadar olana rağmen annem ve biz onların evinin önüne gidip kına gecesini yapacaktık . Çünkü kadın başka yere gelmem diyordu. Yalnız hava tahminlerine baktığımda o gün yağmurlu güzüküyor. Dolayısı ile kapalı mekan olması ve işimi riske atmamak için kına gecesi yerini değiştireceğimi belirttim. Dünyalar koptu . Kadın kına gecesine gelmeyeceğini söylüyor. Biriniz akıl verin ben şimdi ne yapacağım .? Düğün öncesi buna bu ve buna benzer şeyler yaşayanlarınız var mı ?Gerçekten bu nasıl bir durumdur klım almıyor bıktım artık ağlamaktan....[/QUO benim anlamadığım kayınvalidenşz nerede oturuyor ki kapının önünde olsun istiyor

Back
X