- Konu Sahibi miss_curious
-
ayni anda baslamisiz senle o zaman, ben 3 ayda diil de aylik odemeye calisiyorum..Yoksa kenara koyamiyorum malesef..
Ahhh ben yanliz degilmisim bende caliyorum ve kenara para atmaya yeni basladim simdi ne sevgilim var nede bir aday yasim 24 aslinda ufak ufak alim birseyler diyorum ama herzamanda yeni seyler cikiyo yeterki paran olsun nisanlandigin zaman elini bastigin seyi alirsin herseye paraya bakiyo.bende istemiyorum ailemin butur seyleri bana almasinu sonucta caliyorum gerci bugune kadar parayi hep eve harcadim onlar istemesede tabi kiyafet kuafor neblim dqha cok gereksiz seylere verdimama akilandim biriktiriyorum nisanlandigim zamanda alirim diyorumsizce kucuk elektronik esyalari alsami?yoksa parami atim koseye
evet ya su siralar o durum bende de var..:çok üzgünüm:çeyizlik almaktan kendime doğru düzgün harcıyamıyorum bile nerde kenara para atmak.
tam bei anlatan bi topik ,
Tam 2 yıl çalıştım yedim içtim gezdim bol bol harcadım garip annem derdi hep kızım bi köşeye para atamıyosun bari çeyizlerini azar azar al yok diyordum anne nişan olurs birrkaç maaşımla hallederim ama ne bir kaç maaşı al al bitmiyo anacım yatağıydı yorganıydı tenceresiyditavasıydı derken altından kalkılmıyo, şimdi sık kemeri öde de başına gelsin işte, demem o ki evlenmeden önce ya para biriktirin yada çeyizlerinizi yavaş yavaş alın
yoo niye fantastik olsun cnm ya bence gayet mantikli ben alabildigim kadarini aldim artik gucumun yetmedigi yerde beraber tamamlariz diye dusunuyorum esimle..ben de 29 yaşındayım bugüne kadar tek bir çeyiz almadım kendime. bütün arkadaşlarım deli gibi para biriktirip daha ortada fol yok yumurta yokken çeyiz düzdüler. Açıkçası bana çok komik geliyordu :) Ben de varsa yoksa kitaptı, kıyafetti vs. arkadaşlarımla gezdim, tatillere gittim. Çünkü evlenmeyeceğimi, evlenirsem de çeyiz denen bir sürü gereksiz şeyi asla almayacağımı düşünüyordum. Gerçi hala öyle düşünüyorum ama tabi çeyiz dışında da bir sürü şey için para gerekiyor.
Bence evlendiğiniz zaman kuş sütü hariç her şeyin eksiksiz girmeniz gerekmiyor o eve. Ben açıkçası dizilmiş hazırlanmış yeni gelin evlerini sevmiyorum. Hiçbir yaşanmışlığı yok. Çok zaruri olan eşyalar olmalı onun dışındakileri lazım oldukça ya da kendimiz zamanla severek isteyerek evimize yakıştırarak almalıyız. Biraz fantastik bulabilirsiniz ama düşüncem böyle opuyorumnanaktan
annem hep der kıyafet makyaj süs püs gelıp gecıcı yatırım yap yarın ne olcak bellı deıl der ama laf bı kuluktan gırıyo öburunden cıkıyo merslegımde var aylardır calısıyorum hep harcadım ama ay sonlarında nakıt sıkıntısı cekınce bısıler kafama dank etmeye basladı ay basında ılk ısım maasımı dırek bankaya yatırmak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?