• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dugun oncesi birikim yapmadigina pisman olanlar...

miss_curious

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
5.010
2.833
773
40
Kizlar ben gecmiste cok fazla harcama yaptim kiyafete ozellikle..O yuzden su an bi sekilde istediklerimi aliyorum ama yapmis olsaydim daha rahat alim gucune sahip olurdum..Benim gibi olanlar var mi:içelim:

ne istediklerimi alabilyorum ne birikim yapabiliyorum..peki benim azda olsa aldığım para nereye gidiyor..cevap bile veremiyor elde avuçta tutulur hiçbişey yokk daha yaşım genç evet ama ne isteklerim bitmiyor nede param oluyorr şöyle rahat rahat hiç harcama yapmadım dfüşünmeden harcmak isterdim paramı kısa sürede olsa ama malesef kuruşunu hesaplıyorumm..

Ben çoğu şeyimi almıştım.Çeyiz anlamında.Parada biriktirmiştim..Yinede zorlanıyorum bişeyler çıkıyo muhakak..

Genelde de para biriktiremeyen bir insandım düğün öncesinde de aynı durumdayım. kaydirigubbakcemile3 Ama bir şekilde alınıyor , yapılıyor. (Ailem sağolsun hesabı opuyorumnanaktan). Bence iyi bir miktar biriktirilmedikten sonra, biriktirilen miktarlarda mutlaka hep açık çıkar zaten, bizim nişan öncesi yaptığımız listemizle şu anki listemiz arasında epey bir malzeme, organizasyon, masraf ve dolayısıyla para değişimi söz konusu. Yani demem o ki, çok biriktirseydik de mutlaka hesaba aykırı şeyler çıkardı. (Bu krizde bu şartlarda aile desteğini pek almadan hem de 20li yaşlarda bilmem nekadar para biriktirdim diyenlere de şaşıyorum o ayrı konu ) Sonuçta ben çalıştım ben kazandım ohh kıyafete de harcadım çantaya da elektonik alete de , mutluydum şimdi de mutluyum sen de mutlu ol geriye dönüp vahvahlanmaya gerek yok bence önünde güzel güzel heyecanlar, telaşlar, koşturmalar olacak. Keyfini yaşa.

Genelde de para biriktiremeyen bir insandım düğün öncesinde de aynı durumdayım. kaydirigubbakcemile3 Ama bir şekilde alınıyor , yapılıyor. (Ailem sağolsun hesabı opuyorumnanaktan). Bence iyi bir miktar biriktirilmedikten sonra, biriktirilen miktarlarda mutlaka hep açık çıkar zaten, bizim nişan öncesi yaptığımız listemizle şu anki listemiz arasında epey bir malzeme, organizasyon, masraf ve dolayısıyla para değişimi söz konusu. Yani demem o ki, çok biriktirseydik de mutlaka hesaba aykırı şeyler çıkardı. (Bu krizde bu şartlarda aile desteğini pek almadan hem de 20li yaşlarda bilmem nekadar para biriktirdim diyenlere de şaşıyorum o ayrı konu ) Sonuçta ben çalıştım ben kazandım ohh kıyafete de harcadım çantaya da elektonik alete de , mutluydum şimdi de mutluyum sen de mutlu ol geriye dönüp vahvahlanmaya gerek yok bence önünde güzel güzel heyecanlar, telaşlar, koşturmalar olacak. Keyfini yaşa.

Haklısın sanirim ben su 20 li yaslarda hicbi aile destegi olmadan dugun yapmaya calisanlardanim o yuzden biraz vahlaniyorum, bugune kadar her seyimi kendim yapmaya calistim gucum yettigince bu donemi de oyle atlatmak istememle alakali sanirim...Bakalim elden geldigince halletmeye calsicaz..

çeyiz adınaaa ben aldımm çok değil ama o zmanlar gelirse kısmetse bayağı yardımcı olucaktır sanırım okadar eksiğin arasında

Çeyiz konusunda pek bi eksiğim kalmadı.Zaten ailem alıyo herşeyimi bir iğnemi bile kendim alamadım bırakmıyorlar çünkü onun yerine ev ihtiyaçlarını karşılıyorum o şekilde yardımcı olmaya çalışıyorum aileme (: Ama nişanlım adına konuşursam ona hayranım.17 yaşından beri çalışıyor ve bayağı bir birikimi var o yüzden evimizde yapılan 12 bin tl lik masraf ı hiç zorlanmadan ödedi eşyalarda 10 bin vs. tutar onlarıda nakit ödicek.Ama evlendikten sonrada evlilik hayatında birikim yapmalıyız (:

Çeyiz konusunda pek bi eksiğim kalmadı.Zaten ailem alıyo herşeyimi bir iğnemi bile kendim alamadım bırakmıyorlar çünkü onun yerine ev ihtiyaçlarını karşılıyorum o şekilde yardımcı olmaya çalışıyorum aileme (: Ama nişanlım adına konuşursam ona hayranım.17 yaşından beri çalışıyor ve bayağı bir birikimi var o yüzden evimizde yapılan 12 bin tl lik masraf ı hiç zorlanmadan ödedi eşyalarda 10 bin vs. tutar onlarıda nakit ödicek.Ama evlendikten sonrada evlilik hayatında birikim yapmalıyız (:

Cok iyi canim ya masallah..Ben nedense hic evlenmeyi aklimdan gecirmemistim o yuzden ceyiz adina bi seyler almamistim su anki aklim olsa ufak tefek alirdim bi seyler..Evlenmeye de aniden karar verdim..Bizim de az biraz var birikim ama yeterli gelmez sanirim benim nisanlim da seninki gibi 15 yasindan beri calisio o da..Hayirlisi ile ustesinden geliriz insallah..

bende bu siteye üye olduktan sonra çeyizleri gördükten sonra
benim hiçbirşeyim yokmuş dedim. yaşım 21 daha aday falanda yok ama para biriktirmeye başladım
üstüme başıma çok aldım bu zamana kadar.bu ara onu almak istemiyorum ve o biriktirdiğim parayıda kıyafete vermemek için kendimi zor tutuyorum . inşallah başarabilirmkaydirigubbakcemile4

miss canım insan evlenmeye yaklaşırken ailesinden gelen şeyleride kabul etmek istemiyo onun için birikim hazırlık yapmak şart (: bende çok yapmadım ama çalıştığımdan beri doğru düzgün kendime maaşımdan ufak tutarlar haricinde üzret ayırmadım direk aileme verdim çünkü onlar beni insan içine çıkarmak için hazırlık yapıyo (: işte birikim bazı şeyleri peşin almakta çok iyi (: Evimizin tadilatında birikim olması çok rahatlattı bizi.

Herşey oluruna varır zorlanırsın yine ama yeterki gönüller bir olsun aileniz arkanızda olsun
(:

beni devlet bitirdi mafoldumben okurken aldığım öğrenim ve katkı kredisini ödüyorum şu an. ona ayıracağım parayla her ay çeyiz alsam beni baya toparlardı... akannehir

beni devlet bitirdi mafoldumben okurken aldığım öğrenim ve katkı kredisini ödüyorum şu an. ona ayıracağım parayla her ay çeyiz alsam beni baya toparlardı... akannehir
aman allahim yalniz diilmisim sorma canim ya ben de cok yakiniyorum o konudan.. aylik nerdeyse 300 tl oduyorum ogrenim-katki kredisine..daha da var benim senağlama yoksa biterdi bayaga bi sey..

sen yalnız değilsin canım bende bekarken maaşımın tamamını kıyafete kuaföre gezmeye harcardım tamam bunlarda gerekli ama yanlış yapmışımbirikim yapmak herzaman çok faydalı vede gerekli
aslinda benim sole de oldu canim: Universitede kendim okudum yazlari calisarak, meslege ilk basladigimda evimi kendim kurdum, esyaydi ihtiyacti vs.tam ihtiyaclarimi karsilamisken evlilik cikti..tabii ama yine de yapilabilirdi bisiler..Bi de İstanbul olunca isler daha bi zor..:sm_confused:

aman allahim yalniz diilmisim sorma canim ya ben de cok yakiniyorum o konudan.. aylik nerdeyse 300 tl oduyorum ogrenim-katki kredisine..daha da var benim senağlama yoksa biterdi bayaga bi sey..

benim aylık 300den fazla ve ben daha aralıkta ilk taksidi ödedim senağlama düşünsene ayda 300 daha fazla ayırsan ne kadar çabuk biter şu çeyiz işi. allah yardım etsin vallaha hepimize eyvahedigeldismile

kızlar çeyiz olarak değil de para biriktirebiliyorsanız biriktirin
evlenirken ne eşimin ne de benim hiç birikimimiz yoktu
benim olamadı zaten ünv.yi bitirdiğim yıl evlendim
ünv yıllarında çalışmıştım ancak aldığım kendi ihtiyaçlarıma gidiyordu
eşim de askere gitmeden önce 3 yıl çok düşük maaşlarla çalıştı
ist.da yalnız yaşadığı için aldığı ancak ev kirasına, faturalara ve ihtiyaçlarımıza gidiyordu
askerden geldi çok şükür hemen iş buldu
3 ayda evlendik
ailelerimiz sağolsunlar ellerinden geldiğince yardım ettiler
evlenmeden önce benim çeyiz namına hiçbir şeyim yoktu
herşeyi o 3 ay içerisinde aldık
tabi eşimle ben de borca girdik ailelerimizi fazla zora sokmamak için
para biriktirebilirseniz evlenirken alıp alıp geçersiniz borca da girmemiş olursunuz
1,5 yıllık evliyiz borçlar yeni bitti sayılır
Allah yardımcınız olsun
ev kurmak gerçekten de çok zor ama Allah yuva kuranlara yardım ediyor

benim aylık 300den fazla ve ben daha aralıkta ilk taksidi ödedim senağlama düşünsene ayda 300 daha fazla ayırsan ne kadar çabuk biter şu çeyiz işi. allah yardım etsin vallaha hepimize eyvahedigeldismile

ayni anda baslamisiz senle o zaman, ben 3 ayda diil de aylik odemeye calisiyorum..Yoksa kenara koyamiyorum malesef..

Back