Düğün, bosanma vs

Yani aslında bu durumun fragmanını gördüm ben, keşke çeyiz alacağıma gezseydim dedim , sonrasında 4 ülke 13 sehir gezdim 😅🤭
Neye ne harcama yapacaginiz "ya bosanirsam"a endeksli degil bence. Hayattan ne beklediğinizle ilgili.
Ben 15 yasimda falan anneannemle babaannemin yaptigi ceyizleri bozdum, daha da yapmayin istemiyorum dedim. Benim çeyize para vermeyecek olmam bosanirsam masraf yapmayayım dusuncesi degil, ceyizi gereksiz bulmamdan kaynaklaniyor.

Evlenirsem dugun yaparim cunku bizim sulalenin dugunlerini cok seviyorum, hepsiyle bu sefer kendi dugunumde halay cekmek isterim :KK70: butcemin elverdigi olcude, gereksiz masrafa da kacmadan yaparim. Cok param olursa genis kapsamli olur, az param olursa kucuk olur, hic param olmazsa evimin bahcesinde olur. Bu da benim "dugun"den beklentimle alakali, evliligimle degil.

O acidan bakarsak mesela anne babasi bosanmis bir evlat olarak ya ben de bosanirsam diye baştan hic evlenmemem lazim :KK70:

insanlar dış çekimler yapıyorlar videolar hazırlıyorlar nişan kına düğün yapıyorlar tonla da masraf yapıyor hem aileler hem de evlenen çiftler.ama sonunda bazıları boşanıyor 1 yıl bile dolmadan .E kimse boşanırız diye evlenmiyor normal değil mi bunları yapmaları?size bambaşka bir örnek vereyim her an ölebiliriz covidden kazadan bambaşka bir sebepten.ama alışveriş yapıyoruz kıyafet vs saçlarımızı yaptırıyoruz araba ev alma derdindeyiz tatili hesaplıyoruz seneye gideceğimiz yurtdışına kadar planlıyoruz.ee yapmayalım mı ölüm gibi bir kavram var diye?

Neye ne harcama yapacaginiz "ya bosanirsam"a endeksli degil bence. Hayattan ne beklediğinizle ilgili.
Ben 15 yasimda falan anneannemle babaannemin yaptigi ceyizleri bozdum, daha da yapmayin istemiyorum dedim. Benim çeyize para vermeyecek olmam bosanirsam masraf yapmayayım dusuncesi degil, ceyizi gereksiz bulmamdan kaynaklaniyor.

Evlenirsem dugun yaparim cunku bizim sulalenin dugunlerini cok seviyorum, hepsiyle bu sefer kendi dugunumde halay cekmek isterim :KK70: butcemin elverdigi olcude, gereksiz masrafa da kacmadan yaparim. Cok param olursa genis kapsamli olur, az param olursa kucuk olur, hic param olmazsa evimin bahcesinde olur. Bu da benim "dugun"den beklentimle alakali, evliligimle degil.

O acidan bakarsak mesela anne babasi bosanmis bir evlat olarak ya ben de bosanirsam diye baştan hic evlenmemem lazim :KK70:
Güzel günler görürüz inşallah, dogru insan kilit nokta aslında.

Kızlaar kıskanmadım vallahi, çok zengin arkadaşlarım boşanıyorlar onlara soramıyorum nedne o zaman bu kadar masrsf yaptınız diye

Keşke sorsaymışsınız. Çok mantıklı bir soruymuş.
Ben de çok merak ettim şimdi.
Madem boşanacaklardı, neden evlenip bi ton masraf yaptılar acaba ya? Çok ilginç.
Hayat gizemlerle dolu gerçekten.

Yeni evlisin kınama ahshhd

Yo yooo asla kınamam 😌
Ama insan merak ediyor gerçekten. Yani hiç mi durup düşünmüyorlar anlamıyorum.
"E zaten boşanacaz aşkım, bu gelinliğe neden 15 bin lira veriyoruz" bile dememişler. Yarınlar yokmuşçasına halaya durmuşlar, hem de şatafatlı mekanlarda!!! Hiç akıl yok :KK43:

Yo yooo asla kınamam 😌
Ama insan merak ediyor gerçekten. Yani hiç mi durup düşünmüyorlar anlamıyorum.
"E zaten boşanacaz aşkım, bu gelinliğe neden 15 bin lira veriyoruz" bile dememişler. Yarınlar yokmuşçasına halaya durmuşlar, hem de şatafatlı mekanlarda!!! Hiç akıl yok :KK43:
Sen ondan mi boyle sade, kendi halinde evlendin la? Nasilsa bir iki yila bosaniriz diye.
Ohha simdi çözdüm ahshdh

Sizin ısrarla eski meseleye bağlama sebebinizi anlayamadım ama ben gayrt net konuşuyorum, mesele onun niye evlendiği çok güzel evlendiği değil, ki eski konuları okursanız zaten o düğünde başrol ben olabilirdim ben kendime kıymet verdim küfüre vs baska seylere kendimi layok görmedim, mesele insanların lüzumsuz duygusuz şeyler için bile bu kadar dökülüp saçılması yani bende bilirdim eskisi evlendi ölüyorum diye başlık açmayı mal mıyım başka hesapta mı açamıyorum o kadar mühendis olduk koca projeler yazıyoruz 😅😅😂
Koca koca projeler yazan koca mühendisler de olduramaz bazen, hayat bu, çok takma.

Yani diyorsunuz ki adam zengin bile olsa boşanılıyor mu? Evet boşanılıyor. Arkadaşımın düğünü lüks bir otelde oldu, hatta sanatçı olarak Latif Doğan ve Alişan’ı getirmişlerdi. :olamaz: Balayına Tulum’a gitmişlerdi. Sonuç hüsran.

Ama olsun siz yine de züğürt yerine zengin koca bulun.

Herkese merhabalar bir konuda fikrinizi almak için açıyorum bu konuyu, dert nerede falan diye kızmayın küserim :)
Bildiğimiz üzere bosanma oranları deli gibi artıyor, çevrenizde yeni evli olup asla boşanmaz dediğiniz, çok şatafatlı düğünler yapmış, çok iddalı olup boşananlar oldu mu , tecrübelerinizi yazabilir misiniz?
Maddiyatı deliler gibi önemseyen birisi değilim, boşanmanın geçinmekle ve doğru insanla ilgisi olduğunu da biliyorum, kimsenin acısına dokunmak için açmadım merak ediyorum. Tam olarak çok masraflı görkemli düğünler yapıp ayrılanlar oldu mu merak ediyorum ☺️🤷🏻‍♀️
oldu 2019da evlenip bu yıl ayrıldılar aşırı maddiyatcı bir hanım üstelik 400 tane nişan fotografı çıkartırdı nereye koyu bilmem ve sadece nişan fotografı .. mobilya dersen oturma grubu 60.000 tlye aldı diğerlerini bilmiyorum benim dikkatımi çekmişti kirada oturacaktı ben olsam ev alırım koltu takımı almam ama neyse böyle aşırı engin bir düğü yaptı ama kısmet değil demekki hayırlısı olsun

Koca koca projeler yazan mühendis hanımlar eski sevgililerinin düğünü hakkında konu açsalar da konu eski sevgili değildir, geneldir. Bunu bilmiyorsan olmamışsın sen 😂

benim eski sevgililerimin hepsi ilk çocuğu bitirip 2. tura geçti, bu saatten sonra anca kendi düğünümün konusunu açarım dsjkldgjklsgjş

Siz heralde parası olanın ne derdi oluyor da boşanıyor kafasındasınız.Görkemli düğünü belirtmeniz bundan.
Maddiyat tabiki önemli ama afedersiniz öküzü insan yapmıyor😏

X