• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan düğün bohçası diye bir şey var mı?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

cilekliturta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2010
3
0
36
Konya
merhaba arkadaşlar

temmuzda nişanım şubat gibi de düğünüm var inşallah

bugünlerde nişan bohçası hazırlıyoruz ama aklıma bişey takıldı.nişandan önce olan bu merasim düğünden önce de yapılır mı

benim bildiğim nişandan önce sadece damada en güzelinden yapılır anne ve babasınada küçük hediyeler konulur havlu tülbent seccade vs konulur hediyelik...

düğünden öncede elti görümce enişteler onların çocukları ...vs onlara da ayrı bohça yapılır gönül alma babından damada ve anne babasına da bu süreçte yine hediyeler konulur...

yada bilmiyorum bi yardım lutfen ayrıca düğün bohçası yapılır mı

:emir_bebek:çok acemiyim de:kedi:

selam arkadaşım!ben 9 ay önce evlendim.biz de şöyle oldu:nişanda sadece eşimin tarafı bana biz de eşime yaptık.düğünden önce de ben onun ailesine bohça yaptım onlar da bizim aileye.ama şöyle bir durum var aslında bunlar karşılıklı konuşulup anlaşılacak şeyler.mesela adettenmiş ben de o zaman öğrendim düğünde sana bilezik takanlara evlendikten sonra el öpmeye gidiyorsun ve eli boş gidemezmişsin.bu yüzden biz eşimin amcasına,dayısına ve teyzesine de birer bohça hazırladık ama çocuklarına değil.yani aslında epey masraf ve iş.ama düşünüce sonuçta bir hediye götürüyorsun ve bu bir kere olacak bir şey.insanlara bazen angarya gelebiliyor ama bence güzel hediyeleşmek öyle düşünmek lazım....kolay gelsin....

canm benımde eylulde nısanım var bız sadece ev ıcıne yapıcaz damada kayınvalıdeye kayınpedere 2 görümceye bıde babaanneye onlarda aynı sekılde bıze öyle anlastık ama dugun sonrasında el öpmye gıderken halaya dayıya teyzeye falan küçük hedıye maksatlı havlu tulbent patik lif falan koyablrsn ama benım bıldıgım nısanda yada dugunde yapılır bohca her ıkısınde yapılmaz tercıh taraflara kalmıstır.

herkese göre değişiyor .
biz nişanda sade kendimize yapıcaz gelin ve damada yani
düğündne sonra da anne baba amca dayılara falan gidilip bohça götürülür
tülbent havlu patik falan konulur bohçaya

Back