düğün alışverişi

bana da hiçbirşey yapmadıkları gibi sormuyorlar da..en çok gücüme giden nokta nişan alışverişine çıkıcamız zaman gelmeleri için bekletip kayınbabamın cebinde sadece bir alyansın parasıyla gelmesi..kimbilir belki de o bile yoktu..nişanlım utancından öyle söylüyor..hep beraber alışverişe çıktık aldığım donlara geceliklere baktılar sanki parası onalrdan çıkıyormuş gibi..onların yüzünden fazla dolaşamadım hepsi pahalıya geldi..masrafı onlar yapıyo zannederken meğersem nişanlım kredi çekmiş borcu daha yeni bitti..artık bikaç sene de düğünde yapılan borçları ödiycez çünkü tek bir şey yapmadılar.herşey nişanlımın üzerine kaldı.benim ailemin de durumu iyi olunca nişanlım iyice bunaldı..ama düşünüyorum da kendin yapman daha iyi kimseye minnet etmeden..gelip durmaya yüzleri olacağını dahi düşünmüyorum..

cnm onların işine böyle davranmak geliyor aslında herşeyi iyi biliyorlar. bizimkilerde aynısını yaptılar eşimle beraber aldık hepsini. düğünden sonrada ödedik ne yapalım. boşver alın kendiniz almasınlar daha hayırlı. bizimkiler hem almadılar hemde paramıza göre aldıkalrımıza burun büktüler pahalısını aldırıp benim bilezikelrimide düğün sonu sattıracaklarmış meğerse iş başka bekarken yaptığım bilezikler batmış bunlara. bohçada 4 çember 4 patik verdi onalrıda çeyizde çalmış mesela... ama bitmiyor halada aynılar bebişleirm olacak battaniye alacakmış hanımefendi aman almasın istemem dedim. hastanede yattım gelmedi bile. v.s. v.s. bunların dertleri bitmez boşevrin siz herşeyinizi kendiniz yapın onalrıda karıştırmayın hiç fazla yüzgöz de olma sakın mesafeni koru.

kimseye eyvallahınız,kimseden beklentiniz olmasın.insan üzülüyor ama değmez inanın.gönderecekleri 5 yastığın sonrasında lafı sözü çok olur.o 5 yastık olur tüm evi biz yaptık..boşver iyi kalbin iyi kalsın,nişanlın herşyin farkındaysa görüyorsa,senin yanındaysa ailesine bilenme,sana bilenir sonradan.Allah mutlu,mesut,huzurlu yapsın yuvanızı..

yok tatlım alışverişe çıkarılmayan tek gelin sen değilsin....
bende annemle gittim aldım gelinliğimi eşim bile yoktu yanımda...
gittik annemle ohhhh güzelce aldık gelinliği bindallıyı ayakkabıları iç çamaşırları...
teklif etmediler bizde sormadık zaten..
düğüne kadar kimse görmedi aldıklarımı sormadılarda merak etmediler demekki...
nişandada aynı oldu sadece eşimle ikimiz gittik...
ne oldu sonuç olarak yine evlendik...
beklentini yüksek tutarsan hayal kırıklığına uğrarsın canım...
kırılmışsın belli bekledin onlardan doğal olarak ama işte naapcan...
gavura kızıp oruç bozma sen kendi nişanlına mutluluğuna bak....

Son düzenleme:
Hiç takma kafana bende aynı durumdayım nişanlımın ailesi seninkinden de kötü yani yastık bile yapmadılar :)) ama takmıyorum ben herseyi onunla birlikte yapıyorum bence böylesi daha güzel en azından evlendikten sonra hiç bir sekilde biz size bunu yaptık sunu yaptık diyemezler.. Allah annemızdan babamızdan razı olsun iyi ki onlar var ve arkamizdalar ne denirki başka hiç Uzme kendini yani :))

benimde alışverişim olmadı dediğin gibi hep eşimin üzerine yıkıldı bana bir halı bir yatak verdiler halıyıda eşim kapmış kavga dövüş evlerinde almıştı ve marifet gibi söyler durular bende onlar ne ki millet neler alıyor dedim bir kere çok bile cevabını aldım daha ne olacakmış düğünde altınlarımda onlarda kaldı masraf yapmışlar halbuki bir lira bile harcamadılar çünkü kayananam bir lira bile işlemez beizde demişti ama altınlarımızda gitti onlara işte
bende gelinliğimi annemle aldım gelinilk ayakkabımı da komsudan almıştım paramız yoktu herşeyi biz karşıladığımız için
benim çeyizimi bile abim göndermişti
sonra düğün fotolarını annem ödedi ha sanmayın sakın lük bir düğünüm oldu da param yetişmedi die kına evdeydi kınaya lazım şeyleride annem aldı allığıma kadar kuaförde halamın kızıydı düğün hediyesi die yaptı gelin başınıda kendi paramla ödedim
araba desen benim dayımın oğlunun arabasıydı bir araba bile kiralanmasına müsade etmediler düşün yanii
ayrıca nişanlının ailesinin ev alması eşye döşemesi çok yanlış sizin önce düğünüz olsun ondan sonra alsalarmış
benim eşimin aileside ev aldı borcumuz var beklesinler 3 sene dediler zaten 1.5 yıl nişanlı kaldım hemde eşim kendisi evleneceği için beklememiz saçmaydı tabi sonra öğrendikki eşime evi ödeteceklermiş
yani ne nişanımda ne düğünümde ne de düğünden sonra birşey görmedim halada görmüyorum sende birşey bekleme hem daha iyi başın kel olmaz ayrıca mesafeni koru sakın yaklaşıyım deme onlar mahsus soğuk davranıyor ilgilenmiyorlarki birşey istemesinler die ama düğünden bir kaç ay sonra canaım cicim yaparlar sen o zaman onlara yüz verme:50: bu sözümü de kulak ardı etmem hep aklında bulunsun aynı şeyleri bens enden önce yaşadım tecrübeyle sabittir yaniii:52:

Back