düğün alışverişi

mamar

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2011
198
37
298
İstanbul
merhaba arkadaşlar. daha evvel konularımda belirttiğim gibi düğünüm yakın. kayınvlide tarafım hiç bir şekilde hiç bir şeye karışmadılar. maddi manevi. açıp telefonda ne lazım durum ne olacak diye sormadılar. oğulları değilde komşu çocuğu evleniyo gibi davrandılar.bize otumaya gelirler ama bizden hiç bahsetmezler di düğün nişan vs. acayipler anlıcanız. neyse. hani düğün alışverişine çıkılır ya . o konuda da hiç bir şekilde ses çıkmadı. gelinlik vs alınacaklar. düğüne 1 ay kaldı hala ses yoktu düne kadar. ite kaka çeyizmi gönderdiler başka bir şehre. . tüm dertleri her şeyi nişanlımın başına yıkmak. en son annem aradı düğün lışverişine ne zman çıkılacak diye. telefonda çıkamayız paramız yok deyice şok olduk. çünkü ben gelinliğimi nişanlımla halledicem bunu biliyolar geri kalan 3 parça şey . ve onda tek kuruş para kalmadı diğer şeyleri alsın. halbuki bu aile kendilerinden hiç bir şeyi sakınmayan bir aile. 3000 tltlik buzdolabı aldılar daha 1 ay evvle. nişanlandım 1 hafta sonra evlerini satıp 2 katı fiyatında ev aldılar kreid çekip. yatakalr bazalar ankestre mutfakalr , jakuzili banyo vs sanki yeni gelin ben değilim de kayınvalidem kendine ev düzdü. helali hoş olsun . nişanlıma beni hiç bir şeyden mahrum bırakmadı. ama bu son alışveriş mezvuzu benim de ailemin de kalbini o kadar kırdıki. çünkü hepi topu sabahlık gecelik alıcaktık . topalsan 500 tl eder etmez. çok borçları varmış .. alamazlarmış evlendikten sonra alıcakmışız falan filan. ara buz gibi oldu 2 aile arasında. bir de erkek tarafıda biz de yatak yorgan 1 er tane çıkarırır. dalga geçer gibi 5 tane elyaf yastık yaptık dedi.tanesi 5 tl den. hem de defalrca dediler maharetmiş gibi. bir de diyoalrki ev de yatak çok çocukar sonra gelsin beğendikerlini alsınlar çöpçüyüz sanki biz eski kullanılımış yatakalrını alıcaz onların . babam da çok kırgındı biz kzızmıza çok yastık yorgan yaptık. siz keşke yapmasaydınzı dedi 5 tane yastık . onlarda tamam o zman göndermeyelim dediler :)
nasıl olcak bilmiyorum ama görmek içimden gelmiyo onları yabancı gibiler . üstümüzde hiç emekleri yok . kırgınlığımı nişanlıma açık net şekilde de belittim. oda hak veriyo ama annesi babası sonuçta açıp ta neden ilgilenmiyosunuz diyemiyo. yarın çeyiz düzmeye gidiyorum . nişanlım telle alasmarladık al dedi bizimkilerden. ama bilmyorum ararasammı hiç bişey olmamış gibi olmazmı. aramsam da nişanlım aileme karşı cephe aldın demezmi.. bilemiyorumm.. bu arada düğün alışverişne çıkılmıcak. tek gelin benimdir heralde düğün alışverişi olmayan . deidm ya gelinliğimi biz nişanlımla hallettik diye. o da ben gelinliği bi tanıdıktan istedim . güzel gelinlik.. niaşnlıma kıyamadım . çünkü gerçekten parası kalmadı. bundan sonra alacağı her kuruş borç para banada zarar. sonuçta beraber ödücez borçalrı.

Hiç dert etme.

Kendiniz yapın her şeyinizi.
Kimseye de minnetiniz olmasın.

Yatak yorgan meselesini de takma. Evlendikten sonra kendin en güzellerini yaptırırsın.

Evlenirken bana da kayınvalidemler hiçbişey almadılar düğün alışverişine de çıkılmadı annemler ellerinden gelenin en iyisini yaptılar, buna rağmen ben eşime hiçbir şekilde bişey söylemedim, herşeyi ikimiz hallettik, şimdi eşimin tarafındaki diğer gelinlere yapılanlara bakıyorum da gerçekten bedavaya gitmişim
Bence sen yine de ara kayınvalideni nişanlının gözünde daha da yücelirsin.

İşte düğün hazırlığının en nefret ettiğim evresi.. Ya hiç bu adet örf olaylarına girilmeyecek ya da herkes üstüne düşeni adamakıllı yapacak..
Takma kafana biz de alışverişe gitmedik..Gerçi kaynanam iç çamaşırı gecelik herşeyimi alıp getirmişti amaa yine de beklemiştim beni de götürmesini..
Tatsızlık çıkarma kendin üzülürsün sonrasında amaannn diyorsun düğün geçince..

sıkma canını tatlım bazıları çok karışır herşeye bazılarıda böyle ilgisiz olur işte gönül isterki ilgilensinler değerini hissettirsinler ama bişey yapıpta kafana kakmalarındansa hiç yapmasınlar daha iyi hiç değilse nişanlın iyi biri senin için elinden geleni yapıyor sen mutlu olmana bak ne güzel düğünün var önemli olan sizsiniz 5 tane yastık yapmış he bide söylüyo kaç kere bişey yapmış gibi :) aman almasınlar hiçbişey herşeyi ikiniz yapın daha güzel bence

Bosver yalniz degilsin senin durumunda olan kisi cok.

Tadini cikar bu gunlerin. Muhtac degilsin ya onlara. Onlarin terbiyesizligi.

Sesini cikarma simdilik evlenince gerektigi yerde vurursun yuzlerine.

Sendede ona gore hatirlarim olur

çok şükür onlara muhtaç olmadan yaptık her şeyimizi. hiç kimseye minnet bocumuz yok . niaşnlımın eşim ile ailemin arasında problem olurmu korkusu çok var. ben de onu arada bırakmak istemem asla. ama bu kadar da alttan almak da zoruma gidiyo. nişanlıma dedim kardeşin evlendiği zaman onun da sevgilisi var . açıp sen den borç isteseler verir misin dedim veririrm dedi kardeşi de şuan çalışıyo ama onun da desteği yok. e bu enayilik olmaz mı . hep bana mantığı . hiç bir şey verme ama hep al .

sen dua et de kayınvalidenler bunca masrafı düğünden önce etmişler. bir de düğünü bekleyip takılan altınları alıp yapanlar var....
hiiiç tatlı canını sıkma bunlar en güzel günlerin olmalı...

ben o yapılan 5 tane yastıktan 1 tanesini alır. diğerlerini de yollardım. ben seçtim bunları kullanmayacağım sen kullanırsın diye.
hani sizde yat seçecekmişsiniz ya.
bence de kendiniz yapın ama hiç bir zaman da laf etmelerine izin vermeyin.
birşey de de onlara sormayın.

yapsalar ne var yapmasalar ne var.
öenmli olan düğünden sonraki ömürlük geçim
sen eşinle el ele verdikten sonra ne gecelikler sabahlıklar alırsın
bir genç kız olarak içinde elbette uhde kalır ama
minnet etme böyle insanlara...

annem de o yastklr için onlar geldipin de onlara koy yatsınlar diyodu şakasna. biiz de pek alyaf makbul değildir çünkü. neyseki göndermdiler .atasım gelirdi heral de yazık olurdu.

hic uzme kendini az olsun kendinizin olsun siz hic kimseye gebe degilsiniz evlendikten sonrada bir igne uzerinde bile hak iddia edemezler sunuda biz aldik diyemezler
eger cok borcunuz yoksa nisanlin 2000 liralik falan kredi ceksin cunku; dugun gunu ivir zivir bir suru sey cikiyor kuafor, gelin arabasi susleme, ona buna bahsis vs.bunlar gozle gorulmuyor ama bayagi bir masraf oluyor ogun
bugun ailesi boyle yapiyorsa dugun gunude ellerini ceplerine atmazla simdiden onleminizi alinbence
Allah im izni ile hepsi olur sen uzme kendini ogunu heyecanini hisset icinde...

ben de onu dedim nişanlıma düğün günü masrfalarını unutma diye. ama ne düşüdüğünü bilmiyorum . borçlar çok düğünde takılalacak takılara güveniyor nişanlım borçları ödmek için. ben de bugün itibari ile işi bıraktım . artık işsizim . biraz benim birikmişim var . ama nişanlıma demiyorum . çok çok sıkışırsak ordan bi miktar harcarız .

Offfffffff of düğün alışverişi hep içimde yara olmuştur neyazıkki Benim düğün alışverişi yapılmasını istemedi kayınvalidem bende ,elimi yüzüme aldım olması lazım dedim neyse çıktık alışverişe bin türlü mazeret yaparak bizimle gelmedi,kayınpederi gönderdi,neyse alışverişi yaptık tenbihlenmiş kayınpeder kuruş vermedi biz senet sepet yaptık düğünden sonra ödedik..hadi bu neysede kayınvalidenin sürekli surat asıp yapmadıkları alışverişi herkezlere kendi ödemiş gibi gösterip hava attı,bunca yıl oldu hala hala laf çarpıtıp alışverişle ilgili şeyleri başıma kakıyor(sanki birşey yapmış gibi,kulağını lafda girmiyor)..11yıllık evliyim yapılanlar hala aklımdan çıkmıyor ve kendimi yıpratmaktan başka birşey yapmıyorum,çünkü haksız olanlar herzaman üste cıkmayı biliyorlar..Sana tavsiyem şu olacak eğer imkanın varsa kendin, istediğini al ve kimseye minnet etme hem içindede kalmasın sonra ödersiniz yavaş yavaş ve en çok ta birşeyi takmamayı öğren yoksa bu hayat çekilmez..

nişanlıma sen hallet diyorlarmış alışverişi . ama asla nişanlıma hallettrimem öyle olcaksa evlendikten sonra alırım kocam aldı olur. yoksa kayınvalidmeler biz aldık havalrına girerler siz de olduğu gibi .

zaten dugun gecesi gecelik giymeye firsatin olmayabilir ) saka bir yana sen simdilik onemli seyleri al kendi paran varsa onunla al. mesala gelinligin icine uygun bir ic camasiri gelin ayakkabisi...
mesala ben dugun gunu kuaforde bir tek sac parasini esime odettim agda parami kendim odemistim utandigimdan ne alakasi varsa??? yani onemli olan mutlu olmak sonucta ortak bir hayata imza atacaksiniz kimin parasi varsa odesin dugun uzeri cok stres olur iki tarafta nisanlinla birbirinizin uzerine gitmeyin
....................MUTLULUKLAR..............................

canım düğün alışverişine tek çıkılmayan gelin sen değilsin. kendimden örnek vereyim alışverişe çıkılmadıgı gibi kayınvalidemden ne bir çorap ne bir gecelik ne bir mendil hiç birşey görmedim bu zamana kadar.. onun için beklenti içine girme yoksa benim gibi çok üzülürsün..
onlar seni isteyerek almıyorlar. o yüzden öyleler...
sen yine normal davran.bişey olmamış gibi.. dur bakalım egerki evlenincede bunlar sana yabancımısın gibi davranırlarsa sende onlara ayna olursun.. ama bi sabret bakalım zamanla neler yaşanacak... hanelerinde eksi puanlar artacakmı...yoksa bir tek tatsız olan bu alışveriş mevzusumu olacak...

Son düzenleme:
benimde düğün alışverişim olmadı, kimse bana ne ihtiyacın var siye sormadı veya sizde adetler nedir diye. eşim ile sadece yemek odası ve yatak odası aldık bide düğün için 4000 tl kredi çekti benim masrafım o kadardı yani. benim düğün ile kına arasında bir hafta oldu ayrı şehgirde olduğumuz için bi kınayı bile almadılar gelirken neyse dedik bilemediler dedik ama insanın içinde uhde kalıyor. eşimle severek evlendim ama hiçbir şeyim gelinlik ev eşyası vb istediğim gibi olmadı. kaderimmiş demekki diyip geçiyorum yapacak bir şey yok. sende alışveriş işini kafana takma çok nişanlınla alırsın bende hiç katma kayınvalidenle kayınbabanı...

bende aynı tatsızlıklar içinde nihayet 1 ay önce evlendim. ne eşimle olanlardan olmayanlardan konuşuyoruz, ne de düşünüp canımızı sıkmıyoruz keyfimizide kaçırmıyoruz. daha doğrusu artık aklımıza bile gelmiyorlar. eminim nişanlınla kendi evinize girdiğinizde o mutlu anlarınızın içinde sizde çoktan unutmuş olucaksınız bu olanları. bu nişan, düğün öncesi hazırlık süreci çok sancılı bir süreç. mükemmel bir şekilde atlatan çok azdır. bu olmasa belki başka sorun çıkardı. hem alışverişe çıkıp hiç istemediğin şeyleri almak zorunda kalmaktansa, yada çarşıya zorla gelmiş kayınvalidenin mendebur suratını çekmektense bu durum yeğdir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…