Düğme fobiside olur mu?

çedene

papatya yüreğim
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2006
1.750
16
683
4yaşındaki oğlum düğmeden tiksiniyor ve gömlek dahil düğmeli hiç bir şey giydiremiyorum.düğmeli nevresimde uyumuyor. benim düğmeli kıyafetlerime bile müdahale ediyor.. zamanla geçer diye düşünsemde bu beni tedirgin ediyor.

Merhaba, Allah yardımcınız olsun.

Google'a düğme fobisi diye yazarsanız bu sorundan muzdarip pekçok kişiyle karşılaşacaksınız. Hepsi de çocuk yaşlardan itibaren bu fobiye yakalandığını söylüyor ve hayatlarını etkileyen en önemli şeyin; küçükken annelerinin zorla düğme fobisini yendirmeye çalışması olduğunu anlatıyorlar. Yani zorla düğmelere dokundurtmayın, önüne düğme getirmeyin, üstüne gitmeyin. Çok kötü etkilendiklerini söylüyorlar.

Sevgiler.

Arkadaşım düğme görünce midesi bulanıyordu. Annesi okul gömleklerinin düğmesini söküp çıt çıt taktırıyordu..

benim arkadaşımda var 35 yaşında :) düğmeli hiç birşey giyemiyo

yapmayın ya.. gerçi 6 yaşa kadar çocuklarda bazı takıntılar olur zamanla geçermiş diye kendımı avutsamda bizimle aynı olanları duyunca pffff.. hadi kız olsa anlayacağım düğme giymesede olur da.. bu erkek birde.. hayatı boyunca gömlek giymek zorunda

benimde dügme fobim var :) nedenini bilmiyorum ama hoslanmiyorum dugmeli giysilerden.. önceden cok daha kötüydü resmen igreniyordum.. simdi dusunmedigim zaman fark etmiyor ama bazi giysileri görünce hala midem kalkiyor :) sebebi ne aceba bende merak ettim :)

Benim de var düğme fobim..Ve çocukluğumdan beri böyle
çocukken düğmeli bişi gördüğümde iğrenirdim,hatta gömlek giyen biri varsa sofrada yemek bile yemezdim tiksinirdim
okulda biraz sorun oldu tabi ama zamanla azaldı şimdi de var ama çocukkenki kadar değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…