düdüklü tencere

agustos72

Mucizem kızım 💕
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2009
14.470
15.899
823
daha önce hiç düdüklü tencere kullanmadım doğru kullnmasan patlıyo falan deniliyo. şimdi nohut haşlamak istiyorum düdüklüde kullanma klavuzunu falan okudum ama cesaret edemedim püf noktası falan varmıdır kullanmanın

Bende almıştım aylarrrr aylarrrr önce,ama hala kullanmadım...belki bi gün cesaretimi toplar ve kullanırım:ssz:

hee benimkinin tipte..

şimdi canım ben malzemeleri koyduktan sonra o düdük kısmını fıssss yapıncaya kadar yani kaynayıncaya kadar açık tutuyorum.. sonra kapatıyorum kaynayınca.. altını kısıyorum..fasulye yada nohutu sertliğine göre yarım saat-45 dk kadar tutuyorum süreyi.. süre bitince biraz da sıcaklığı gidince (acelem warsa su altına tutuyorum 10 sn kadar) o bahsettiğim düdüğü yukarı kaldırıyorum havası gidiyor.. sonra açıyorum bu kadar

aman dikkat et tatlım ocaktan iner inmez açmaya kalkma maazallah işte o zaman patlar
Fıss sesi çıkana kadar suyun altında kapak kısmına su gezdir
Sonra düdüğünü yukarı kaldır havası iyice çıkmışsa artık ses gelmiyorsa açabilirsin

Canım hıc korkma ben hep nohutlarımı haslarım buzluga atarım bır sıkıntı olmadı cok sukur...Zaten ne ne kadar surede pısıyor dakıkasına kadar yazıyordur klavuzda...Pıstıkten sonra havası cıkınca soguk suyun altında tut bır sure ondan sonra kapagı ac :34:

Nohut fasülye hep düdüklü de haşlarım düdüklü tehlikeli değil aslında sadece biraz dikkat etmek gerekiyor.

düdüklü benim en büyük yardımcım.. zamanım olmayınca taze fasulye bile düdüklüde yapıyorum.. çalışan bayanların mutfağında olması gerekli kesinlikle.. patlamaz hayatım sadece ateşten inince hemen düğmesinin kaldırma.. ben ilk zamanlar uzaktan oklavayla kaldırırdım ne olur ne olmaz diye.. ama baktım düzgün kullanınca bişe olmuyor..

fıs sesi çıkana kadar beklemezsek sadece o zamanmı patlar yani durduk yere ocağın üstündeyken patlama riski yok öylemi :1:

Ocaktayken sadece üstünü kapatınca altını kısmayıp yüksek ateşte kaynatmaya devam edersen patlama ihtimali olabilir ki o da çok zor yani sonuçta kaynamaya baslayınca altını kısıp üstünü kapatıyorsun.

düdüklüyü patlatan biri olarak yazayım. fıs sesinin gitmesini beklemedim suyun altına da tutmadım direkt ocağın üstündeyken açmaya çalıştım ve başardım.

allahtan içinde yemek yoktu yani yağlı bişey yoktu mısır vardı ve onun suyu (buharı sayesinde) üstüm dahil mutfağın duvarlarını buladı. annem de mutfağı temizletti tabi anında.

tabi yüzüm ve ellerim de biraz haşlandı ama bişey yok tabi.

o gün öğrendimki içindeki buharı çıkarmadan düdüklüyü açmayacaksın.

Ocaktayken sadece üstünü kapatınca altını kısmayıp yüksek ateşte kaynatmaya devam edersen patlama ihtimali olabilir ki o da çok zor yani sonuçta kaynamaya baslayınca altını kısıp üstünü kapatıyorsun.

kaynamaya başlamadan kapağı kapatılmıuyomu yani cahillik zor :52:

kaynamaya başlamadan kapağı kapatılmıuyomu yani cahillik zor :52:

Bizimki çok eski bir versiyon kücüklüğümden beri kullanılır. Önce normal tencere gibi kaynaması bekleniyor zaten kaynayınca ses çıkar üstünde bi klipsi var onu yerleştirip altını kısıyoruz öyle pişiyor. Ama tencerelerin modellerine göre değişir yeni aldığımın üstünde de bir çevirme kısmı var et ya da sebzeye göre iki ayar şeklinde o da öyle ayarlanıyor. Ben seviyorum düdüklü tencerede pişirmeyin tüm malzemeyi koy pişsin gayet rahat taştı derdi yok.

benim buna tek başıma cesAretim yok bilen biriyle uygulamalı yapayım en iyisi :52:

İlk zamanlar bende kullanmaya korkuyordum ama artık alıştım ve çok rahat

Canim benim.bizim ailede herkez kullamir cok ta mutkuyuz
Yaprak sarmayi bike duduklide pisiruruz sarma 8 9 dakikada bir caay bardagi su ile
Biber dolma ise tam 11 dakikada pisiyor hemde princler hic lapa olmuyir tam kivaminda oluyir

Back
X