• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dudaga yağ enjeksiyonu:(

nutelladdict

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2009
349
13
643
49
İstanbul
selam arkadaşlar,gecen hafta dudağıma yağ enjeksiyonu yaptırdım.Dr 3-4 günde şişlikleri iner garanti veriyorum demesine rağmen inme minimum.Yüzümün şekli değişti tamamen.Ameliyat olalı tam 1 hafta oldu ve iyileşmem için 1 haftam daha var.Eğer dudak şeklim normale dönmezse işimi kaybetme tehlikem var.Lütfen benimle deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Moralim çok bozuk,ne yapacağımı bilmiyorum:(((

o dediğini ben de yaptırmıştım. iyileşme süreci çooook uzun sürmesine rağmen sonuç kesinlikle buna değmez. 3 hafta hatta 1 ayda normale döndüm belki ama dudaktaki yağ dolgunluğu da bir o kadar hızla kayboldu. sonra gittim juverderm yaptırdım. o daha kolay normale dönüyor hatta yağdan daha uzun süre kaldı dudağımda :)
iş konusunu da ağzımdan ameliyat oldum, verilen narkos alerji yaptı, ya da benzer işilerle geçiştirebilirsin belki? fondöten + koyu renk ruj da belki bi nebze.

benım ust dudagım ındı ama alt dudagım hala cooook şiş.bakalım 4-5 gün var işe başlamama.belki dedim biraz pudra ve açık renk rujla saklayabilirim.dudaklarımın dolgunluğunu.dr bana biraz fazla şişirdim kalıcı olsun diye dedi.

bende dudagıma ve yuzume yag enjeksıyou yaptım ıyılesme surecı cok uzun zaten yuzundekı sısler ınene kadar yaglarda erımıs oluyor ne anlıyoruz bu ısten ustelık ıkı kez yaptırdım ben sıslerın dıer dolgulara gore gec ınmesının sebebı ıse dıer dolgularda kullanılan ıgnelere gore daha buyuk ıgneler kullanılması ımıs. bende yenı bı dolgu arıorum kafaya koydum galıba kalıcı yaptıracagm bı yandanda korkuyorum bunun ıkı yıllık olanları olsa keske

benim kayınvalidem yaptırdı 2 yıl önce, yüzündekiler nispeten eridi önce çok şişti
ama dudakları bence iyi olmadı, çünkü yağ enjeksiyonu dudağın konturunu bozuyor
hani dudakların çerçevesi vardır ya o bozuluyor dudakla çevresi aynı hizada oluyor, hatta ajda pekkana da yapılmıstı sanırım
silikon dediler ama yağ enjeksiyonuydu bence, dudak konturunu kaybetmişti ve sürdügü gloss yanlardan akıyordu haberi bile olmuyordu
dudak için uygun olmadığını düşünüyorum

bende dudagıma ve yuzume yag enjeksıyou yaptım ıyılesme surecı cok uzun zaten yuzundekı sısler ınene kadar yaglarda erımıs oluyor ne anlıyoruz bu ısten ustelık ıkı kez yaptırdım ben sıslerın dıer dolgulara gore gec ınmesının sebebı ıse dıer dolgularda kullanılan ıgnelere gore daha buyuk ıgneler kullanılması ımıs. bende yenı bı dolgu arıorum kafaya koydum galıba kalıcı yaptıracagm bı yandanda korkuyorum bunun ıkı yıllık olanları olsa keske

bulursan haberim olsun bende istiyorum

radiesse dıe bı dolgu okudum dıger forumlar da

Radiesse (Radiance)

Kalsiyum hidroksi apatit kristalleri içeren, ortalama 5 yıl etkili, FDA onaylı dolgu maddesidir. 1.3 ml içeren preparatları mevcuttur. Allerji testi gerektirmeyen, orta – derin dermise enjekte edilmesi gereken bu materyal özellikle nazolabial çizgilerin (dudak – yanak arası çizgiler), marionette çizgilerin (ağız köşesinden çeneye uzanan çizgiler) giderilmesinde, yumuşak doku augmentasyonu ve dudak konturu belirginleştirmede başarıyla kullanılmaktadır.

Beautical 2/5

Beautical 2/5 yeni nesil bir poliakrilamid cilt dolgu maddesidir. Ürün, bir poliakrilamid kohezif hidrojel içerir. İnvivo olarak performansı ve yarılanma ömrü gereksinime göre değiştirilebilen ve biyolojik olarak parçalanabilen analog bir yapıya sahiptir.Bu analogların parçalanmaları esnasında kısa, çözülebilen PA zincirlerinden sürekli bir salınım meydana gelir. PA zincirlerinin kademeli olarak atılımı jel hacmini gittikçe azaltarak Beautical’a eşsiz bir özellik kazandırır. Beautical 2 yüzeyel çizgilerin, kırışıklıkların ve kıvrımların düzeltilmesinde kullanılır. Etki süresi 2 yıldır. Beautical 5 derin çizgilerin, kırışıklıkların ve kıvrımların düzeltilmesi, yüz şekillendirilmesi ve hacim arttırılmasında kullanılır. Etki süresi 5 yıldır

Bioalcamid

Bioalcamid, % 4 alkilimid ve % 96 su içeren jel formunda kalıcı dolgu maddesidir. Enjeksiyondan sonra bioalcamid vücudumuzdaki kollajen tarafından sarıldığından bu dolgu maddesi ‘endo-protez’ olarak da adlandırılır. Bu reaksiyon bir allerjik reaksiyon veya yabancı cisim reaksiyonu olmayıp vücut tarafından çok ince bir kollajen tabakası ile bioalcamidin sarılıp izole edilmesidir. Sıklıkla bu süreç 45 gündür ve bu sürece kadar ödem ile birlikte, materyal haciminde % 10’ luk bir azalma olabilir, ancak sonrasında tamamen kalıcıdır.
Bioalcamid’ in diğer dolgu maddelerinden bazı farkları mevcuttur:
● Diğer dolgu maddelerine göre çok büyük miktarlarda enjekte edilebilir (örneğin 500 - 1500 cc gibi) ve daha sonra istenildiğinde enjekte edilen endo-protez çıkarılabilir. Yalnız cildin yüz bölgesi gibi ince olduğu yerlerde fazla miktarda bioalcamidin tek seferde enjeksiyonu yerine 2 ay ara ile birkaç seans uygulama yapılması tavsiye edilir.
● Vücutta bioalcamidi yıkan bir enzim olmadığından aynı zamanda materyal oksidasyona ve hidrolize karşı dirençli olduğundan sonuç kalıcıdır.
● Enjeksiyonu allerji testi gerektirmez.
● Oda sıcaklığında saklanabilir.
● Etrafını saran ince kollajen tabaka implant materyalinin enjekte edildiği yerde sabitlendiğinden, enjeksiyon yapılan yerden çevre dokuya doğru yer değiştirmez.

Bioalcamidin 3 değişik formu vardır. Lip (dudak), face (yüz) ve body (vücut). Bu formların içerikleri aynı, elastikiyetleri farklıdır. Bioalcamid mukoza içine enjekte edilmediğinden dudak kalınlaştırmada değil, dudak kontürünü belirginleştirmede kullanılır.

Bioalcamid estetik amaçlı kullanılabileceği gibi, yüksek miktarlarda da kullanılabildiğinden deformasyonların düzeltilmesinde, deprese çukur alanların hacminin kazandırılmasında, göğüs deformitelerinde, ekstremitelerdeki hacim problemlerinde başarı ile uygulanmaktadır.

uygula yaptırdınız mı ?

Bioalcamid

Bioalcamid, % 4 alkilimid ve % 96 su içeren jel formunda kalıcı dolgu maddesidir. Enjeksiyondan sonra bioalcamid vücudumuzdaki kollajen tarafından sarıldığından bu dolgu maddesi ‘endo-protez’ olarak da adlandırılır. Bu reaksiyon bir allerjik reaksiyon veya yabancı cisim reaksiyonu olmayıp vücut tarafından çok ince bir kollajen tabakası ile bioalcamidin sarılıp izole edilmesidir. Sıklıkla bu süreç 45 gündür ve bu sürece kadar ödem ile birlikte, materyal haciminde % 10’ luk bir azalma olabilir, ancak sonrasında tamamen kalıcıdır.
Bioalcamid’ in diğer dolgu maddelerinden bazı farkları mevcuttur:
● Diğer dolgu maddelerine göre çok büyük miktarlarda enjekte edilebilir (örneğin 500 - 1500 cc gibi) ve daha sonra istenildiğinde enjekte edilen endo-protez çıkarılabilir. Yalnız cildin yüz bölgesi gibi ince olduğu yerlerde fazla miktarda bioalcamidin tek seferde enjeksiyonu yerine 2 ay ara ile birkaç seans uygulama yapılması tavsiye edilir.
● Vücutta bioalcamidi yıkan bir enzim olmadığından aynı zamanda materyal oksidasyona ve hidrolize karşı dirençli olduğundan sonuç kalıcıdır.
● Enjeksiyonu allerji testi gerektirmez.
● Oda sıcaklığında saklanabilir.
● Etrafını saran ince kollajen tabaka implant materyalinin enjekte edildiği yerde sabitlendiğinden, enjeksiyon yapılan yerden çevre dokuya doğru yer değiştirmez.

Bioalcamidin 3 değişik formu vardır. Lip (dudak), face (yüz) ve body (vücut). Bu formların içerikleri aynı, elastikiyetleri farklıdır. Bioalcamid mukoza içine enjekte edilmediğinden dudak kalınlaştırmada değil, dudak kontürünü belirginleştirmede kullanılır.

Bioalcamid estetik amaçlı kullanılabileceği gibi, yüksek miktarlarda da kullanılabildiğinden deformasyonların düzeltilmesinde, deprese çukur alanların hacminin kazandırılmasında, göğüs deformitelerinde, ekstremitelerdeki hacim problemlerinde başarı ile uygulanmaktadır.

benim kayınvalidem yaptırdı 2 yıl önce, yüzündekiler nispeten eridi önce çok şişti
ama dudakları bence iyi olmadı, çünkü yağ enjeksiyonu dudağın konturunu bozuyor
hani dudakların çerçevesi vardır ya o bozuluyor dudakla çevresi aynı hizada oluyor, hatta ajda pekkana da yapılmıstı sanırım
silikon dediler ama yağ enjeksiyonuydu bence, dudak konturunu kaybetmişti ve sürdügü gloss yanlardan akıyordu haberi bile olmuyordu
dudak için uygun olmadığını düşünüyorum

kayinvaliden kime yaptirdi peki delila

canım kayınvalidem estetiklerini yurtdısında yaptırmıştı
kendisi pek bi sırlıdır maşallah kimseye birşey anlatmaz ..benden genç görünüyor

Son düzenleme:
Back
X