Dublex ev almalımıyım?

gve

Meriç Ege
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
2.113
3.364
208
istanbul
Merhaba kizlar. Yakin tarihte ev alma durumum var. Çatı dublexte hevesim var. Çatı dublexte yasayanlar yorum yaparsa sevinirim. Evi secerken nelere dikkat etmeliyim. Kizlar arakatta cok gurultu oluyor. Yukardan hali silkeleniyor. Merdivenden cikarken cok gurultu geliyor. Bunlarin yaninda soguk gibi nedenler daha mi hafif kalir acaba?

Son düzenleme:
Daha önce aynı konunun irdelenmişini atayım:

Daha önce aynı konunun irdelenmişini atayım:

Bu uyemizde gurulteden yilmis. Bende ayni dertten bezdim. Yukardan surekli hali silkeliyorlar vs. Konuyu sonuna kadar okuycam.çok tesekkur ederim.

Sıcağı cok sıcak,soğuğu da soğuk olur.Çatı alt kata akıyor,duvarlar kabarıyor,yalıtım iyise ve malzeme kaliteliyse düsünülür ama genelde muteahhitler yalan söylüyor illa bir yerler akıyor.Bir de çatı kısmı boğucu olabilir

• Beğen
Reactions: gve
Yalıtım iyi olursa ve çatı tamamen açık değilse Isınır. Ayrıca çok soğuklarda yani 3 ay brz fazla doğal gaz geliyor ama ben dubleks evi çok seviyorum merdivenlerini seviyorum hem rahatlık misafir geldiğinde bile üst kat bizim özelimiz. Kimse çıkmaz. Aşşağıda yatarlar. Eşim de çok rahat ve memnun. Çatısında kendi ürünlerimizi yetiştiriyoruz çay kahve içiyoruz eğer severseniz artıları çok ve ben ısınmanın brz daha pahalı olmasını eksi olarak görmüyorum.

Biz duvara icten bile yalıtım yaptırdık gayet iyi ...

• Beğen
Merhaba kizlar. Yakin tarihte ev alma durumum var. Çatı dublexte hevesim var. Çatı dublexte yasayanlar yorum yaparsa sevinirim. Evi secerken nelere dikkat etmeliyim. Kizlar arakatta cok gurultu oluyor. Yukardan hali silkeleniyor. Merdivenden cikarken cok gurultu geliyor. Bunlarin yaninda soguk gibi nedenler daha mi hafif kalir acaba?
Yalıtım iyi olursa ve çatı tamamen açık değilse Isınır. Ayrıca çok soğuklarda yani 3 ay brz fazla doğal gaz geliyor ama ben dubleks evi çok seviyorum merdivenlerini seviyorum hem rahatlık misafir geldiğinde bile üst kat bizim özelimiz. Kimse çıkmaz. Aşşağıda yatarlar. Eşim de çok rahat ve memnun. Çatısında kendi ürünlerimizi yetiştiriyoruz çay kahve içiyoruz eğer severseniz artıları çok ve ben ısınmanın brz daha pahalı olmasını eksi olarak görmüyorum.
Ben daha yeni taşındım dublexe temizliği biraz zor in cik ama hoşuma gitti sevdim

• Beğen
Aslinda benimde dusuncem bu sekilde. Dublex alip kendi kuytuma cekilip kimseyle ugrasmamak.Ara kattan biktim.

Sıcağı cok sıcak,soğuğu da soğuk olur.Çatı alt kata akıyor,duvarlar kabarıyor,yalıtım iyise ve malzeme kaliteliyse düsünülür ama genelde muteahhitler yalan söylüyor illa bir yerler akıyor.Bir de çatı kısmı boğucu olabilir
Sonradan mudahale ile sorunlar aşılmiyormu peki ?

Dubleks ev alacaksam bir apartmanın içinde olanından almam muhtemelen. Hayır onların bir avantajı da yok, yine avuç kadar üç odası var tek farkı evin içinde merdiven olması sanırım.

Çatı kat kışın kutup yazın cehennem olur.

Sonradan mudahale ile sorunlar aşılmiyormu peki ?

Bizde teras vardı kapattık ama yine de duvarlar hep kabarıktı su aldıgı icin.Belki yıkılıp yerler tekrar dosenirse düzelirdi ama emin olun derim.Gerçi dedigim gibi kimse malım eksi demiyor merak etmeyin akmaz akarsa hallederiz diyorlar sonra ortada yoklar

Babamların evi 6 odalı 2 banyo wc dubleksti 10 aylık evliyim şimdi kendğ evim kutu gübi geliyor. Bence dubleks cok rahattı. gelen misafirini rahatca ağırlıyorsun, balkon kocaman istediğin gibğ yayıl. Semaverini yak bak keyfine 🚬 soğuk sıcak olayına gelince, yalıtım vardı vizşm evd gayet güzel ısınıyordu. (Doğalgaz 350 400 geçmezdi) ama sıcak olunca cidden üst katta sıcağı baya hissediyorsun. Alt kat normal yani daha serin. Annem çok memnun canım hayırlısıolsun inşallah sanada

Ben de çok memnunum. Bir sitenin dubleksinde yaşıyorum. Yalıtım çok iyi, ama ısı için evin cephesi de çok önemli. Yatak odalatımız kuzeye, salon ve mutfağımız güneye bakıyor. Çok kullanışlı. Eskiden yani dublekste yaşamadan önce korkunç olduğunu düşünüyordum. Şimdi normal kat düşünemiyorum. Dubleks olmazsa da müstakil düşünürüm herhalde.

Biz eşimle kendimize bir dünya yarattık evimizde. Bizimki de apartmanda ama hiçbir komşuyla ortak duvar Yok. Ses sıkıntı olmuyor. Isınma eğer iyi yalıtım yoksa sıkıntı ayrıca çatı tamamen açıksa kışın ısınmaz. Ama bunlar halledilebilecek şeyler. Sadece 3 ay yüksek doğalgaz ödüyoruz. Ama bu bizim için sıkıntı değil. Temizlikte normal evlerde olduğu gibi. Eğer şade döşerseniz gereksiz eşya kullanmazsanız gayet de kolay. Ayrıca ben depolama alanı olmasını seviyorum. Çünkü etrafta ütü, çamaşırlık, süpürge gibi şeyler görmek hoşuma gitmiyor. Hele üst kata kimse çıkmıyor eşim ve bana ait. Sabahları çatımızdan tıpladıklarımızla kahvaltı yapıp akşamları kahve içip kitap okuyup sohpet ediyoruz.
Dubleksin iyi yada kötü yanları tamamen senin bakış açına bağlı. Mesela bnm hep hayalimdi. O yüzden bn olumsuzlukları değiştirdim düzelttim. Dezavantajları avantaja dönüştürdüm. Yaz günü yatılı misafir varken bn kendi katımda istediğim gibi wc duş kullanabiliyorum mesela.

Ben de çok memnunum. Bir sitenin dubleksinde yaşıyorum. Yalıtım çok iyi, ama ısı için evin cephesi de çok önemli. Yatak odalatımız kuzeye, salon ve mutfağımız güneye bakıyor. Çok kullanışlı. Eskiden yani dublekste yaşamadan önce korkunç olduğunu düşünüyordum. Şimdi normal kat düşünemiyorum. Dubleks olmazsa da müstakil düşünürüm herhalde.
Aynen biz de artık normal kat düşünemiyoruz. İleride daha iyi bir dubleks bulmayı ya da müstakil ev almayı düşünüyoruz. Dublekse alışan normal evde duramıyor ztn

Aynen biz de artık normal kat düşünemiyoruz. İleride daha iyi bir dubleks bulmayı ya da müstakil ev almayı düşünüyoruz. Dublekse alışan normal evde duramıyor ztn
Sizin ev kaç odali acaba?

Back
X