soolantra için daha iyi demiştiniz nasıl anladınız var olan sivilcelerinizi mi geçirdi kızarıklık sorunu mu azaldı ? bu arada teşekkürler cevaplarınız için...Bana yanma batmadı yapmadi, biraz kurutuyor gibi geliyor bazen ama nemlendiricimi fazla suruyorum o zaman sorun olmuyor, aynen siz yine doktorunuza sorun tabi bu hastalikta en ufak değişiklik hemen sorun yaratabiliyor maalesef
bir de makyaj yapmanıza izin var mı yapıyorsanız hangi ürünleri kullanıyorsunuz acaba ?Bana yanma batmadı yapmadi, biraz kurutuyor gibi geliyor bazen ama nemlendiricimi fazla suruyorum o zaman sorun olmuyor, aynen siz yine doktorunuza sorun tabi bu hastalikta en ufak değişiklik hemen sorun yaratabiliyor maalesef
bende aynı durumları yaşadım son doktoruma kadar kimse demodex demedi..özel bir hastaneye gidince ortaya çıktı.daha öncesinde hangi antibiyotikleri kullandınız acaba buradan yazmanız mümkün mü ?neyin kötü geldigini en azından ögrenirim. bu hastalık için roaccutane falan da kullananlar varmış..Ben tam 1 bucuk sene doktor doktor gezdim sizin gibi, verdikleri antibiyotikleri kullandim kremleri sürdüm muntazam sekilde ama daha da kotu oldum her defasında geri dönüşü cok daha kotu oldu bana, en son hatice erdem hanim bu bakteri icin beni gastroenteroloji yönlendirdi simdilik iyiyim, sivilce gibi yapılar gitti, ufak kalanlar için de demodex tedavisi görüyorum lazerin yaninda, ama bana da kimse simdiki doktoruma kadar demodex dememisti,
Ben de pullanma gibi degil de kupkuru idi cildim, hani böyle sürekli peeling yapıp o ölu tabakadan kurtulmak istersiniz ya oyle idim, minik minik uçları beyaz sivilcemsi seyler vardi birde, kirmizi zemin üzerindeydi bunlari hepsi, hicbir nemlendirici ise yaramiyordu daha da kotu yapıyordu, bir doktor kantaron yagi surebilirsin dedi zaten ondan sonra cok daha kötü öldüm, asiri yanma batma vardi kasinti da vardi ama yanma daha ağırlıkliydi geceleri uyutmuyordu.benim cildimde pullanmada oluyordu bunun için ducray kelual ds çok iyi geldi..sizde pullanma ve kaşıntı olmuyordu sanırım.tatlıyı da keserim dediginiz gibi :)
Yok yapmiyorum, ilk baslarda tamamen yasaktı yaklaşık 1 sene hic yapmadim ama simdi rimel surebiliyorum, çıkarması cok kolay bir marka buldum, malum makyaj temizleme suyu vs kullanamıyoruz, fondöten olarak pharmaceris kullaniyorum doktorum verdi hem 50 spf koruma faktörü var hem de renk tonunu eşitliyor, ama inanin ayda belki 1 kere kullaniyorum, cok kapatıcı özelliği yok tabi kozmetik markalarına gore ama en azından sivilce yapmadı, dokunmadı bana, siz kullanıyor musunuz? Ne kullanıyorsunuz?bir de makyaj yapmanıza izin var mı yapıyorsanız hangi ürünleri kullanıyorsunuz acaba ?
Ben kullandim o ilaci ama 15 gun dayanabildim, cok fazla yan etkisi oldu bende, biraktim, sonrasinda doktorumu da değiştirdim, o ilac korkutuyor acikcasi benibende aynı durumları yaşadım son doktoruma kadar kimse demodex demedi..özel bir hastaneye gidince ortaya çıktı.daha öncesinde hangi antibiyotikleri kullandınız acaba buradan yazmanız mümkün mü ?neyin kötü geldigini en azından ögrenirim. bu hastalık için roaccutane falan da kullananlar varmış..
Evet bana da önerdi doktorum dual yellow lazer seansları bittikten sonra fraksiyonel lazer ve prp yapalim diye ama ben korkuyorum acikcasi daha da kotu olmasin cildimiz zaten hassas, ince herseye tepki veriyor, bunu size şimdiki doktorunuz mu soyledi?gittigin hocaya cildimin inceldigini söylemiştim,lazer sonrası fraksiyonel lazer yapılıp ciltte kolajen artışı ve rozasea için de iyi geliyormuş.sen gidince sor istersen ?
hmm sizde daha farklıymış mesela bende bu hastalık kullandıgım nemlendirici ile başladı.sonrasında önceden kullandıklarımı deneyim dedim herhalde cildimde hassasiyet yaptı diye düşündüm..onları da kullanamadım,daha panik oldum sürekli krem alıyordum deniyordum daha kötü oldu cildim sürekli inceldi..doktorların verdigi de kötü yaptı..pul pul dökülmeye başladı..aynı sizin gibi...ducray bendeki pullanmayı aldı..bazen kaşıntılı sivilceler çıkıyor onlara da iyi geliyor..ama tabi ilaç olarak kullanıyorum uzun süreli kullanmak için degil.bende de arada çıkıyor minik minik beyaz sivilcemsi kabarıklıklar bir kaç güne geçiyor.bu hastalıkta sanırım yagsız ürünler daha iyi..Ben de pullanma gibi degil de kupkuru idi cildim, hani böyle sürekli peeling yapıp o ölu tabakadan kurtulmak istersiniz ya oyle idim, minik minik uçları beyaz sivilcemsi seyler vardi birde, kirmizi zemin üzerindeydi bunlari hepsi, hicbir nemlendirici ise yaramiyordu daha da kotu yapıyordu, bir doktor kantaron yagi surebilirsin dedi zaten ondan sonra cok daha kötü öldüm, asiri yanma batma vardi kasinti da vardi ama yanma daha ağırlıkliydi geceleri uyutmuyordu.
Ducray hic kullanmadim ben vermediler onu bana.
Ne demek ben de tsk ederim yanitlariniz icin, bu hastaligi yaşamayan anlayamaz.. metrin krem de kullandim ben o bana daha da cok sivilce benzeri şeyler yaptı ma doktorum devam ettirdi, 6 hafta kullandim, ama hic bir iyilesme olmadi, sonra soolantra kullandim dokunmadı hatta putur putur yapıların cogu geçti, ben ona bağladım ama diyorum ya butun tedavileri bir arada olunca hangisi asil iyileşmeyi sağladı bilemiyorum.soolantra için daha iyi demiştiniz nasıl anladınız var olan sivilcelerinizi mi geçirdi kızarıklık sorunu mu azaldı ? bu arada teşekkürler cevaplarınız için...
hayır..ben doktoruma sormadım internetten hatice hocaya sordum fraksiyonel lazer cildi kalınlaştırmak için yapıyoruz dedi...kendi doktoruma da gidince sorarım..hatta bana prp kılcallanma yapabilir demişti ama demek ki cildiniz bunun için uygunEvet bana da önerdi doktorum dual yellow lazer seansları bittikten sonra fraksiyonel lazer ve prp yapalim diye ama ben korkuyorum acikcasi daha da kotu olmasin cildimiz zaten hassas, ince herseye tepki veriyor, bunu size şimdiki doktorunuz mu soyledi?
Ayni sizin gibi oldu bende de, eskiden kullandığım hic bir ürüne geri donemedim hepsi daha da kotu yapti, doktorların verdigi ilaclar kremler merhemler daha da kotu yapti sizin gibi ne verdilerse harfiyen kullandim, kortizon merhem verdiler kullandim iyi gelir sandim ama daha da cok ilerletiyormus meger bilemedim..hmm sizde daha farklıymış mesela bende bu hastalık kullandıgım nemlendirici ile başladı.sonrasında önceden kullandıklarımı deneyim dedim herhalde cildimde hassasiyet yaptı diye düşündüm..onları da kullanamadım,daha panik oldum sürekli krem alıyordum deniyordum daha kötü oldu cildim sürekli inceldi..doktorların verdigi de kötü yaptı..pul pul dökülmeye başladı..aynı sizin gibi...ducray bendeki pullanmayı aldı..bazen kaşıntılı sivilceler çıkıyor onlara da iyi geliyor..ama tabi ilaç olarak kullanıyorum uzun süreli kullanmak için degil.bende de arada çıkıyor minik minik beyaz sivilcemsi kabarıklıklar bir kaç güne geçiyor.bu hastalıkta sanırım yagsız ürünler daha iyi..
Himm ya iste kesinlikle doktorunuzun yönlendirmesiyle gitmek gerekiyor..hayır..ben doktoruma sormadım internetten hatice hocaya sordum fraksiyonel lazer cildi kalınlaştırmak için yapıyoruz dedi...kendi doktoruma da gidince sorarım..hatta bana prp kılcallanma yapabilir demişti ama demek ki cildiniz bunun için uygun
ben yüzüme hiç fondoten kullanmadım :)cildim sıcakta sogukta kızaran cilt degildi.genetik de bu hastalık yok annemin mesela böyle sorunları yok..bende çevresel nedenlerle çıktıgı için artık bu kızarıklıklardan dolayı kullansam mı diye düşünmüştüm..sadece güneş kreminin renklisini aldım.doktorum önerirse soolanteyi bırakıp sizin kullandıgınız güneş kreminin renklisini alırım..göz ve dudak makyajı dışında yapmıyordum ama bundan sonra ne getir cildimin duruma göre...doktoruma yine de sorup bir öneri alacagım ne olur ne olmaz cildimi kapatma ihtiyacı hissedersem diye .Yok yapmiyorum, ilk baslarda tamamen yasaktı yaklaşık 1 sene hic yapmadim ama simdi rimel surebiliyorum, çıkarması cok kolay bir marka buldum, malum makyaj temizleme suyu vs kullanamıyoruz, fondöten olarak pharmaceris kullaniyorum doktorum verdi hem 50 spf koruma faktörü var hem de renk tonunu eşitliyor, ama inanin ayda belki 1 kere kullaniyorum, cok kapatıcı özelliği yok tabi kozmetik markalarına gore ama en azından sivilce yapmadı, dokunmadı bana, siz kullanıyor musunuz? Ne kullanıyorsunuz?
aynen bana da bir iki doktor yazdı kortizon ama ben araştırınca gül hastalıgı olursa kortizon iyi gelmiyor diye okudum kullanmadım...bana seboreik dermatit diye yazdılar kortizonu ama degilmiş...şimdiki doktorum da kortizon bunda kullanılmaz dedi....doktorun iyiyse diger tedavi seçeneklerini de deneyebilirsin...mesela metrin ilk başta bende kötü yapıp kızarıklıgı arttırmıştı,doktorum da söylemişti çok kötü olursan gel demişti..kaşıntım falan artmıştı ama sonrasında çok rahatlattı kaşıntı kızarıklık azaldı..herkesin cilt tipinde degişiyor demek ki kullanılan ilaçlar...Ayni sizin gibi oldu bende de, eskiden kullandığım hic bir ürüne geri donemedim hepsi daha da kotu yapti, doktorların verdigi ilaclar kremler merhemler daha da kotu yapti sizin gibi ne verdilerse harfiyen kullandim, kortizon merhem verdiler kullandim iyi gelir sandim ama daha da cok ilerletiyormus meger bilemedim..
aynen ben hatice hocaya inetrnette sordugumda prp bu tarz durumlarda kılcallanma yapabilir demişti,fraksiyonel lazeri önermişti ama demek ki gidip görünce cildi belki de yapılır diyecek..kendi doktorum dışında bazen doktorlar sitesinden de soruyorum..bir de yurt dışı ilaç temini Türk Eczacıları Birliği - Yurt Dışından İlaç Temini bu site var ama soolantra krem de yazıyor bilginiz olsun ama tam emin degilim ilacın temin edilip edilmediginden..aradım yogunluk vardı..Himm ya iste kesinlikle doktorunuzun yönlendirmesiyle gitmek gerekiyor..
r/Rosacea ben bazen bu siteden bakııyorum..yabancılar ne kullanıyor ne yapıyorlar diye..sizde bakabilirsinizHimm ya iste kesinlikle doktorunuzun yönlendirmesiyle gitmek gerekiyor..
Himm ya iste kesinlikle doktorunuzun yönlendirmesiyle gitmek gerekiyor..
Ulaşırsınız bana da yazar misiniz? Elimin altında bulunmasını istiyorum acikcasi bu kremin surekliaynen ben hatice hocaya inetrnette sordugumda prp bu tarz durumlarda kılcallanma yapabilir demişti,fraksiyonel lazeri önermişti ama demek ki gidip görünce cildi belki de yapılır diyecek..kendi doktorum dışında bazen doktorlar sitesinden de soruyorum..bir de yurt dışı ilaç temini Türk Eczacıları Birliği - Yurt Dışından İlaç Temini bu site var ama soolantra krem de yazıyor bilginiz olsun ama tam emin degilim ilacın temin edilip edilmediginden..aradım yogunluk vardı..
pekiUlaşırsınız bana da yazar misiniz? Elimin altında bulunmasını istiyorum acikcasi bu kremin surekli
canım lazeri ne kadara yaptırdın, seans fiyatı bin lira üstü mü ?Ulaşırsınız bana da yazar misiniz? Elimin altında bulunmasını istiyorum acikcasi bu kremin surekli
cildiniz nasıl oldu demodeks gecti mi?bende şuan metrin krem,ducray kelual ds,tto çay agacı jeli,bioderma pore refiner kullanıyorum..demodex tedavisi alıyorum..bana kuru ciltler için üretilmiş bütün ürünler rosasea için üretilmiş ürünler çok yaglı geliyor ve yanma batma yapıyor.şu an iyi gidiyor fakat kızarıklık tam geçmedi sizde lazer sonrası geçti mi ?