Dua ile imkansız gibi görünen seyleri istemek ve gerçekleşmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nohopee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2018
77
26
3
28
Kızlar merhaba konuyu nereye acacagimi bilwmedim . Şimdi size bir sorum var , ben çok fazla dua etmenin inancına inanıyorum . Kucuk yaşlarımdan beri hep istediğim şeyleri sadece Allah'a dua ederek olacağına inandım kimisi oldu kimisi olmadı ama her gece dua ettiğim gibi kötü bir halde olsam iyi bir halde olsam da hep akşam Allah'a şükür ettim ve etmeye devam ediyorum ama 4 yıldır hep bir duam var ama olmuyor ve gitgide imkansız bir hal alıyor. Nerde bu sorun diyeceksiniz söyleyeyim sorum şu ben internette dolasirken karşıma bir şey çıktı ve diyordu ki imkansız gibi görünüm duanın bile önünü açan zikir yapılarak edilen dualar var ve yorumları okuyunca çoğu kisinin olumlu yorumlarını gördüm sizinde hiç böyle bir olayının var mı ? Yani çok zor görünen ama ama dua ile olan ?

Belki dua ettiğin şey ahiretin için hayırsızdır bu sebepten duan kabul olmuyordur?

Müminin duası hertürlu kabul oluyor bu dünyada vermediği birşey varsa ahiret yurdunda ondan daha hayırlı bir şeyi ahirette veriyor hadisler var birsuru. Herşeyin olduğu gibi duanın da adabı var mesela şeriate muhalif yani Allahın kanunlarına aykırı şeyler istememek gerekir..

Eğer doğru birşey istiyorsanız mutlaka devam edin. Hadiste diyor ki birtek "dua ettimde kabul olmadı" diyenin duası kabul olmaz diyor. Allah hiç birşeyden gafil değil duada ısrarcı olmakta dua adabındandır buda hadis

Duada önemli olan içtenlikle istemek. Şu kadar zikirden sonra dualar kabul olur gibi şeyler samimiyetsiz geliyor bana. Sanki kampanya varmış gibi, şu kadar zikre dua kabul olur falan.

Aynen öyle :) babanem elinde tespih sürekli zikir
Arada da gelinini çekiştirir dedikodu yapar laf çakar aklı bizim konustuklarımızda :)
Şimdi senin tüm gün Allah demen neye yaradı haram kıldıgı kul hakkını araya sıkıştırdın gitti

Benim çok aşırı dua ettiğimde olan dileklerimde oldu sadece isteyip bırakıp gerçekleşen dileklerimde. Ama şu kesinki sayısı şekli şusu busu bir kuralı yok bu işin. 4444 kere okunan var hani bilirsiniz bir isteğim için okudum 4 yıl sonra gerçekleşti belki 5 bile olabilir. Herşeyin muhakkak bir zamanı var ve onzaman gelmeden olmuyor. Aşırı panikle okunan duaların insanın psikolojisine katkısı yok diye düşünüyorum eğer inanan bir insansanız zaten kitabı alıp birkaç sureyle huşu içinde kılınan bir namazla olması gereken yapılmış oluyor. Tam teslimiyet bu demek on bin defa okucam olucakmış demek değil.

Ben bir şey için dört yıl dua ettim.yine tam o dileği aklımdan geçirirken telefon geldi ve dileğim hızla oldu.pişman değilim ama çok kötü günler yaşadım.tecrübe kattı o ayrı ama olmasaydı diye onzaman çok ağladım.kötü günlerdi.imkansız gibiydi o dilek.imkansız kalsaydı keşke çok dedim.

Bazen hayir sandiklarimizda ser gizlidir biz bilemiyoruz onu iste ay olmadi falan diyoruz ama bir sebebi var ve o sebep bizi birseyden koruyor hani cokta asiri israrci olmamak taraftariyim hayirlisini isteyip birakmak lazim zaten olmayacaksa olmaz evet dua kaderi degistirir derler ama kisininde hirs noktasina getirmemesi gerekiyor ben bir kac al sana diye olmus (dualar hatimler namazlar adaklar oruclarla oyle bir isteme )ama fena olmus seyler tecrube ettim cevremde

Konunuza istinaden yeri dualarimiz sizinle sayfasi
O internette kitaplarda gordugunuz seylerin cogu satis kaygisi din pazarligi otur bir haftada 10.000 sunu oku 1000 sunu oku olacak 3,5 bildigimiz var evet ama gerisi hep sonradan cikti kisi hicmi calismayacak hicmi insana yardimci olmayacak dinde ibadetle birlikte calismada var birine faydada var onlarin yazdigina hic bise yapma yemek ye abdest al zikir cek yemek ye abdest al namaz kil gibi bise oluyor

Burada oyle sayfalar var benimde sayfalarim vardi ama burada amac cok kisi ayni anda dua etmek bolusunce cok makul sayilarda oluyor o yuzden o sayilar seciliyir yoksa kimsenin sayidan medet umdugundan degil kisilerin gucleri yetiyor ha burdada amac zaten hem birinden dua almak (kimin duasi kabul olunur bilinmez) hem duada devamlilik saglamak misal bir zikri cekmek istiosun ama gunluk gaileden bosveriyosun ama bura olunca sorumlu hissedip birakmiyorsun

Ben duada samimiyet ve devamliliga inaniyorum birde karsilik beklemeden bagislamalara kelimei tevhid hatim vs sadakalara (hayvana muhtaca cocuga) oturup 10 bin fatiha okumaktansa hergun 50 fatiha okumak ama birakmamak cunku gun var saat var vakte denk gelme var heegun birakmazsan birgun denk gelirsin o vakite hangi kelime ile istediginin degil nasil bir duruluk ve adanmislikla istediginin de onemi var bence
Hayirlisiysa diye isteyerek edin duanizi olmazsada sukur olmadi hayirsizmis Allah korudu diyip gecin

Olmuyorsa belki de olmaması senin için hayırlıdır gibi bir durum da var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Birşeyin olmasını istiyorsak hem çaba hem dua hem tevekkül lazım . Eşimin görevden dönmesini eve sağlıkla dönmemizi o kadar çok istedim öyle dua ettim ki aylarca neler neler . Eşimde orada çok çalıştı onun görevi olmayan ama zorla yaptırılan herşeyi yaptı sonunda bir mucize ile evimize döndük bir anda hemde . Ama diğer herkes orada kaldı hatta bizim tabur oradan gelip eylülde 6 ay ırağa gidecek . Eğer böyle içten istemeydim böyle yalvarmasaydım bizde eve değil ırağa gidiyor olacaktık

Her insanın kaderi ve nasibi kendi çabasına bağlıdır. Şu da var ki elinizden geleni, kan ter içerisinde yapmanıza rağmen nasibinizde yoksa olmaz o iş ya da olur ama sizin ömrünüz tadını çıkarmaya yetmez. O nedenle sağlıklı bir hayat ve çaba sarfetmek için güç, kudret istemek lazım diye düşünüyorum. Bu dünyada gerçekleşen ya da gerçekleşmeyen şeylerin de bir nedeni vardır. Her şey kendi içerisinde bir denge taşıyor. Öyle anahtar bir dua ise yok!

Kar kista dondurma isteyen 4 yasindaki cocugunun istegini cevirir anne yapmak istemediginden degil ona zarar vereceginden dondurma almaz mesela cikolata olsun der ya da yaz gelsin alacagim der. Yani dua ile basks hayirli birsey ya da m zamani beklemek gerek.

Ne istiyorsunuz ve bu istediğinize kavuşmak için ne yapıyorsunuz?
Ya öyle yapabileceğim birşey değil ki zaten , tevekkulun bende farkındayım mesela sınava hazirlandigim zaman çok çalışıyordum ve dua ediyordum ama bu istediğim şey için birşey yapamam ki

Salavat-ı tefriciye okuyoruz 4444 tane bebeğim hayırlı bir şekilde olması için biz okuyoruz Verecek ve bizi duyacak olan Allah.Rabbim ictenlikle edilecek dualsri geri cevirmez bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…