• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dua ile imkansız gibi görünen seyleri istemek ve gerçekleşmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya öyle yapabileceğim birşey değil ki zaten , tevekkulun bende farkındayım mesela sınava hazirlandigim zaman çok çalışıyordum ve dua ediyordum ama bu istediğim şey için birşey yapamam ki
Piyangoyu kazanmak falan mı?

Salavat-ı tefriciye okuyoruz 4444 tane bebeğim hayırlı bir şekilde olması için biz okuyoruz Verecek ve bizi duyacak olan Allah.Rabbim ictenlikle edilecek dualsri geri cevirmez bence
Bende bunu demeye çalışıyorum hani böyle belli sayıda yapıyorlar ya onu yapıp duası olan var mı diye yoksa bnde biliyorum bir dua et istediğin olsun diye .birşey yok .Umarım hayırlı bir şekilde bebeğinize kavuşursunuz

40 kere şunu oku diş ağrın geçecek tarzı şeylerden bahsediyorsunuz sanırım. bana mantıklı gelmiyor.

Ya bazilarini gerckten anlamıyorum , burada yakın bulup birşey sordum. Piynagoyu kazanmak mı diye soru sormanizin amacını anlamadım , herşeyimi buraya yazacak değilim . Dalga gecer gibi bir üslup hiç güzel değil .
Allahım ne kadar hassassınız hepiniz ya. Dalga geçmek için sormadım aklıma başka bir şey gelmedi hiç çalışılmadan kazanılabilecek. Sanki seni kim tanıyor da anlatmıyorsun yani???
Aman ne yaparsanız yapın

Kızlar merhaba konuyu nereye acacagimi bilwmedim . Şimdi size bir sorum var , ben çok fazla dua etmenin inancına inanıyorum . Kucuk yaşlarımdan beri hep istediğim şeyleri sadece Allah'a dua ederek olacağına inandım kimisi oldu kimisi olmadı ama her gece dua ettiğim gibi kötü bir halde olsam iyi bir halde olsam da hep akşam Allah'a şükür ettim ve etmeye devam ediyorum ama 4 yıldır hep bir duam var ama olmuyor ve gitgide imkansız bir hal alıyor. Nerde bu sorun diyeceksiniz söyleyeyim sorum şu ben internette dolasirken karşıma bir şey çıktı ve diyordu ki imkansız gibi görünüm duanın bile önünü açan zikir yapılarak edilen dualar var ve yorumları okuyunca çoğu kisinin olumlu yorumlarını gördüm sizinde hiç böyle bir olayının var mı ? Yani çok zor görünen ama ama dua ile olan ?
kendin birşey yapmadan sadece dua ederek hiçbirşeye erişemezsin, istediğin her ne ise onun için mücadele etmelisin takdiri Allaha bırakmalısın ...

Ya bazilarini gerckten anlamıyorum , burada yakın bulup birşey sordum. Piynagoyu kazanmak mı diye soru sormanizin amacını anlamadım , herşeyimi buraya yazacak değilim . Dalga gecer gibi bir üslup hiç güzel değil .

abla sakin ol istersen.
üslupta sıkıntı yok. siz fazla alıngansınız.
ayrıca anlatmazsanız anlatmayın. burda da fazla yüzeysel cevap alırsınız. belki bu cevaplar sizin için geçerli bile değildir ama derdinizi anlatmayınca ancak bu kadar oluyor.

Dua edersin Allah nasip eder etmez. Allahın duanın karşılığında istediğini vermemesi duanın kabul olmadığını göstermez. Her duanın bir cevabı vardır. Allah istediğinizi verir, istediğinizi vermeyi geciktirir ya da vermez daha iyisini nasip eder. Her şeyin hayırlısını isteyin. Belki de duada istediğiniz şey sizin için hayırlı değildir. Size bir dua tavsiyesi:" Allahım gönlümdekileri hakkımda hayırlı eyleyip nasip et. Hakkımda hayırlı olanları gönlüme razı eyle." Allah duasında ısrarcı olanları sever. Siz duanızda hayırlısını isteyerek ısrarcı olun. Hayırlısı ise olur,hayırlısı değilse başka şekilde olur.

Dua edersin Allah nasip eder etmez. Allahın duanın karşılığında istediğini vermemesi duanın kabul olmadığını göstermez. Her duanın bir cevabı vardır. Allah istediğinizi verir, istediğinizi vermeyi geciktirir ya da vermez daha iyisini nasip eder. Her şeyin hayırlısını isteyin. Belki de duada istediğiniz şey sizin için hayırlı değildir. Size bir dua tavsiyesi:" Allahım gönlümdekileri hakkımda hayırlı eyleyip nasip et. Hakkımda hayırlı olanları gönlüme razı eyle." Allah duasında ısrarcı olanları sever. Siz duanızda hayırlısını isteyerek ısrarcı olun. Hayırlısı ise olur,hayırlısı değilse başka şekilde olur.
Çok teşekkür ederim güzel cevabınız için

Benimde kac yildir cok istedigim bisey var.ilk zamanlar cok dua ettim cok istedim hemde herseyden cok istedim.olmazsa olmaz yasayamam o seyin olmasi laizm dedim.sonra farkettim ki ben o seyi istedikce allah benim imtihanim olarak karsima cikariyor.5 yildir hala olmuyor istemeyi biraktim bazen biseyleri cok zorlamamak lazim.bunun adi pes etmek degil zamana birakmaktir.dediginiz seye gelince istediginiz seye bagli.sizin cabaniz disinda olan biseyse dua etmeye devam edin.ama asla benim yaptigim gibi olmazsa yasayamam demeyin.

Mülkün sahibi diledigine verir, diledigine vermez imtihan eder.Bol bol istigfar cekin duanız kabul olmuyorsa

Bazen hayatıma bakıyorum ve benim sadece o an karar verip istediğim, çözümlü yollar denediğim, ama bunun için hic dua etmediğim isteklerim nasip olmuş..
Demek ki bunlar benim nasibimde olan bir şeymiş ki aklıma düşürülmüş.

Bazen niyet de dua yerine geçer. Ben buna inanıyorum. Yani bunun için illa belli ritüeller gerekmiyor..
Allah kalbimizdekini bizden daha iyi biliyor. Ve bizim için hayırlı olanı nasip ediyor..

Benimde kac yildir cok istedigim bisey var.ilk zamanlar cok dua ettim cok istedim hemde herseyden cok istedim.olmazsa olmaz yasayamam o seyin olmasi laizm dedim.sonra farkettim ki ben o seyi istedikce allah benim imtihanim olarak karsima cikariyor.5 yildir hala olmuyor istemeyi biraktim bazen biseyleri cok zorlamamak lazim.bunun adi pes etmek degil zamana birakmaktir.dediginiz seye gelince istediginiz seye bagli.sizin cabaniz disinda olan biseyse dua etmeye devam edin.ama asla benim yaptigim gibi olmazsa yasayamam demeyin.
Tam olarak beni anlayan bir yorum :) çok teseteşe ederim

Onlar hep yalan dolan canım. Gönül isterdi ki olsun ama dinimizde sayı özel dua falan yok. Duanı bilmiyorum ama belki hayırlı olmadığı için olmuyordur ya da daha iyisi olacağı için. Duanın kabul olma olasılığının yüksek olduğu zamanlar var ama hiçbir zaman şurda şunu oku kesin olacak diyemeyiz.

Zamanında çok istediğim bir dileğim vardı, öyle böyle değil ama günlerce ağlaya ağlaya dua ettim. Allah bir şeyi çok isteyince veriyor ama önemli olan hayırlısını istemekmiş bunu anladım .çünkü çok zaman sonra Allah'ım keşke duamı kabul etmeseydin bunların hiçbiri olmazdı dedim. Demekki Allah vermiyorsa bir bildiği vardır ,bunu anlamış oldum. Artık her şeyin hayırlısını istiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X