• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dua edelim mi?Tüm Kalbimizle ama

bencede devam etmeli bu topiği gördüğümde çok sevinmiştim ama eskisi gibi ilgi yok malesef o eski günlerindede ben hiç görmedim burasını:50:

o zaman başlatalım biz şimdi yarına kadar bize katılan olur elbet :)

Bir Müslümanın yanında bulunmayan din kardeşine yapacağı dua kabul olunur. Bir kimse din kardeşine hayır dua ettikçe yanında bulunan görevli bir melek ona ‘duan kabul olsun aynı şeyler sana da verilsin’ diye dua eder.” (Müslim Zikir 87 88; İbni Mâce Menâsik 5)

AÇIKLAMA:
gelin birbirimize dua edelim. tanımadığımız insanlara dua edip, onlardan dua alalım. salı günü listemizi açıp, perşembe akşamı 18.00 de kapatıyoruz. katılmak için listeyi kopyalayalım ve kendi duamızı ekleyelim. perşembe gecesi teheccüd namazı kılıp duamızı edelim. kalkamayanlar ise cuma vakti yani sela ile ezan arası duasını etsin. regl olmak katılmaya engel değildir.

YAPILIŞ:
Sübhane rabbiyel aliyyil alel vehhab
Euzubillahimineşşeytanirracîm Bismillâhirrahmânirrahîm
Elhamdülillâhi Rabbil Âlemîn Vessalâtü vesselâmü alâ seyyidinâ Muhammedin ve ala âlihi ve sahbihi ecmaîn.
Ya Erhamerrahimin Ya Erhamerrahimin Ya Erhamerrahimin

6 Ekim dua listesi

aysenur.gee : Allah'ım ayşenur kuluna hayırlısıyla bir iş nasip et ve sevabını günahı bilen Allah yolunda olan içkiden kumardan uzak olan bir kulunla hayırlı bir evlilik yapmayı nasip et.ayşenur kuluna sağlık huzur mutluluk para ver ailesini başından eksik etme sıkıntılarını gider.cennetine nail olan kullarından olmayı nasip eyle hiç bir kulunu cehennem ateşinde yakma Ya Rabbim.. amin diyen kullarının bütün dularını kabul bütün günahlarını af eyle.amin

dua bitiminde:

Ey Rabbim!..

Resûlünün senden istediğini istiyorum.
Resûlünün sana sığındığı şeyden ben de sana sığınıyorum.

Ey Rabbim!..
Kulağımın şerrinden, gözümün şerrinden, dilimin şerrinden, kalbimin şerrinden elimin şerrinden sana sığınırım.

Ey Rabbim!..
Ben zayıfım, rızan yolunda benim zaafımı kuvvetlendir.
Beni nasiyemden tutup hayra sevk et.
İslam'ı rızamın en son noktası kıl.

ALLAH'IM!..
Senden sıhhat, afiyet, güzel ahlak, kadere rıza istiyorum.

DUALARIMIZI KABUL ET GERİ ÇEVİRME YA RABBİ!...
AMİN AMİN..

amin amin kabul buyur Ya Rabbim.
Sübhâne rabbike rabbil izzeti ammâ yasifûn, ve selâmun alel-mürselîn, vel-hamdü lillâhi rabbil âlemîn. el- fatiha

Bir Müslümanın yanında bulunmayan din kardeşine yapacağı dua kabul olunur. Bir kimse din kardeşine hayır dua ettikçe yanında bulunan görevli bir melek ona ‘duan kabul olsun aynı şeyler sana da verilsin’ diye dua eder.” (Müslim Zikir 87 88; İbni Mâce Menâsik 5)

AÇIKLAMA:
gelin birbirimize dua edelim. tanımadığımız insanlara dua edip, onlardan dua alalım. salı günü listemizi açıp, perşembe akşamı 18.00 de kapatıyoruz. katılmak için listeyi kopyalayalım ve kendi duamızı ekleyelim. perşembe gecesi teheccüd namazı kılıp duamızı edelim. kalkamayanlar ise cuma vakti yani sela ile ezan arası duasını etsin. regl olmak katılmaya engel değildir.

YAPILIŞ:
Elhamdülillâhi Rabbil Âlemîn Vessalâtü vesselâmü alâ seyyidinâ Muhammedin ve ala âlihi ve sahbihi ecmaîn.

6 Ekim dua listesi

aysenur.gee : Allah'ım ayşenur kuluna hayırlısıyla bir iş nasip et ve sevabını günahı bilen Allah yolunda olan içkiden kumardan uzak olan bir kulunla hayırlı bir evlilik yapmayı nasip et.ayşenur kuluna sağlık huzur mutluluk para ver ailesini başından eksik etme sıkıntılarını gider.cennetine nail olan kullarından olmayı nasip eyle hiç bir kulunu cehennem ateşinde yakma Ya Rabbim.. amin diyen kullarının bütün dularını kabul bütün günahlarını af eyle.amin

AsiNaz...Ya erhamerrahimin,ya erhamerrahimin, ya erhamerrahimin.Allahım,sen AsiNaz'a ve ailesine, iki cihanda sağlık ve afiyet ver. Evlerine helalinden bol para,huzur,sağlık,bereket,mutluluk ve her daim ferahlık ver.AsiNaz'ın ağrılarına hayırlı şifalar ver.Ona şu sıkıntılı zamanlarında gönül ferahlığı ve huzur nasip et.Erkek kardeşine,erkek arkadaşına,babasına ve kendisine hayırlı işler nasip et.Kendisinin ve İ'nin inşallah hayırlı iş bulmasını nasip et.Onun dualarını geri çevirme,Peygamberimiz( s.a.v)in hürmetine,sevdiğin kullarının hürmetine artık ona şifa ver Ya Rabbi...

dua bitiminde:

Ey Rabbim!..

Ey Rabbim!..
Kulağımın şerrinden, gözümün şerrinden, dilimin şerrinden, kalbimin şerrinden elimin şerrinden sana sığınırım.

Ey Rabbim!..

ALLAH'IM!..

AMİN AMİN..

Sübhâne rabbike rabbil izzeti ammâ yasifûn, ve selâmun alel-mürselîn, vel-hamdü lillâhi rabbil âlemîn. el- fatiha.

ir Müslümanın yanında bulunmayan din kardeşine yapacağı dua kabul olunur. Bir kimse din kardeşine hayır dua ettikçe yanında bulunan görevli bir melek ona ‘duan kabul olsun aynı şeyler sana da verilsin’ diye dua eder.” (Müslim Zikir 87 88; İbni Mâce Menâsik 5)

AÇIKLAMA:

YAPILIŞ:

6 Ekim dua listesi

dua bitiminde:

Ey Rabbim!..

Ey Rabbim!..

Ey Rabbim!..

ALLAH'IM!..

AMİN AMİN..

Sübhâne rabbike rabbil izzeti ammâ yasifûn, ve selâmun alel-mürselîn, vel-hamdü lillâhi rabbil âlemîn. el- fatiha

Arkadaşlar duaya hangi gün başlıycaz. 13 ü olurmu perşembe akşamı
belki o zamana kadar katılımcılar da artar, sanırım şu an 3 kişiyiz ama
bırakmayalım istiyorum...

duayı dün gece yaptık zaten haftaya yenisi yapılır inşaAllah

:nazar:inşallah yapılacak olandan haberim olur ayrıca duanın kime okunacağı nasıl belirleniyor :53:neyse öğrenirim zamanla. Dua okuma konusunu siz uzun zamandır takip ettiğiniz için yapılacakları da iyi biliyorsunuzdur muhtemelen. Ama yeni katılanlara detaylı bilgi verilmesi gerekir diye düşünüyorum. :59:Sanırım organizasyonda aksamalar olmuş ve başllarda epey kalabalık olan topicde pek de kimseler kalmamış :14: En kısa zamanda görüşürüz inşallah :16:

:nazar:inşallah yapılacak olandan haberim olur ayrıca duanın kime okunacağı nasıl belirleniyor :53:neyse öğrenirim zamanla. Dua okuma konusunu siz uzun zamandır takip ettiğiniz için yapılacakları da iyi biliyorsunuzdur muhtemelen. Ama yeni katılanlara detaylı bilgi verilmesi gerekir diye düşünüyorum. :59:Sanırım organizasyonda aksamalar olmuş ve başllarda epey kalabalık olan topicde pek de kimseler kalmamış :14: En kısa zamanda görüşürüz inşallah :16:

Dualar 3. tekil şahısa göre yazılıyor.
Ve herkes duasını sırayla ekliyor.
Hoşgeldin ayrıca:)

:nazar:Arkadaşlar bu güzel akşamda sizden dileğim kabulü için dua istiyorum :5: bu akşam benim için dua edermisiniz bu güzel dileğim inşallah olsun arkadaşlar :21:ve bende ilk sizinle paylaşıcam inşallah:nazar: şimdiden hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlarım..:46::46:

ayak altına gelip gelmemesi önemli değil, yere serili olması zaten konu.kıymet verdiğimiz hiçbir şeyi yere koymayız normalde. ayrıca bu tür konularda sence bence olmaz. muteber kitaplarda ne bildiriliyorsa odur.

ne kadar kaba ve yobazsınız.
at gözlüklerinizi çıkarın.

Ey beni en en çok sevenim..
Ey beni en en çok kollayıp-gözetenim..
Ey sesimi hep duyanım! Yaralarımı saranım..
Eyy hiç darılmayanım! Çağırınca koşarak gelenim!

Ey bana benden yakınım! Ey beni en çok bilenim!
Ey en çirkinimden sonra bile ?gel? diyenim!
Eyy! Dünya terketse, hiç terketmeyenim!

Ey en en vefalım..Ey Sevgili, en sevgili! Meded!..

Ahh.. Ey kadrini hiç bilemediğim!
Ahh.. Ey nefsimin ilk şahlanışında bir kenara ittiğim..
Ahh.. Ey ?Sendeyim? deyip, ülfetlerde kaybettiğim!
Ahh.. Ey ?Yalnız Sana..? deyip, gayrısına kulluk ettiğim..

Ahh Sevgili! En en Sevgili..
Ahh ya Vedud! Ya Rahim! Ya Sabur...
Ahh ya Tevvab! Ya Afuvv..
Ahh ya Rabbi! Ahh Allah?ım Af Allah?ım!
Tut sana müştak yüreğimi, affet beni....

Hani Rabbim, bir anne nasıl korur-kollar evlatlarını, onlar istemeden ulaştırır ihtiyaçlarını..

Bilir neye ihtiyaçları olduğunu..Hep hazır ve nazırdır hani..
Hep verir, hiç düşünmez canını..

Hani Rabbim, yavrusunun canı acısa canı yanar annenin..
Hasta olsa yavrusu, kalkmaz eli-kolu, hüznünden kalbi acır hani?..

Ey Annelerin kalbine, onları "anne yapan" merhameti, sevgiyi koyan Rabbim!
Onlar, okyanusundan bir zerre ile böyle iseler..Sen nasılsın kimbilir?

Bu duyguyla, gözyaşlarımla kapındayım Rabbim..
Geri çevirme sana müştak yüreğimi, kabul eyle dileğimi..

Ya Rahman! Ya Vedud! Ya Rahim..Ya Latif..

Tut yüreğimi, bırakma beni​

Son düzenleme:
[
Ey beni en en çok sevenim..
Ey beni en en çok kollayıp-gözetenim..
Ey sesimi hep duyanım! Yaralarımı saranım..
Eyy hiç darılmayanım! Çağırınca koşarak gelenim!

Ey bana benden yakınım! Ey beni en çok bilenim!
Ey en çirkinimden sonra bile ?gel? diyenim!
Eyy! Dünya terketse, hiç terketmeyenim!

Ey en en vefalım..Ey Sevgili, en sevgili! Meded!..

Ahh.. Ey kadrini hiç bilemediğim!
Ahh.. Ey nefsimin ilk şahlanışında bir kenara ittiğim..
Ahh.. Ey ?Sendeyim? deyip, ülfetlerde kaybettiğim!
Ahh.. Ey ?Yalnız Sana..? deyip, gayrısına kulluk ettiğim..

Ahh Sevgili! En en Sevgili..
Ahh ya Vedud! Ya Rahim! Ya Sabur...
Ahh ya Tevvab! Ya Afuvv..
Ahh ya Rabbi! Ahh Allah?ım Af Allah?ım!
Tut sana müştak yüreğimi, affet beni....

Hani Rabbim, bir anne nasıl korur-kollar evlatlarını, onlar istemeden ulaştırır ihtiyaçlarını..

Bilir neye ihtiyaçları olduğunu..Hep hazır ve nazırdır hani..
Hep verir, hiç düşünmez canını..

Hani Rabbim, yavrusunun canı acısa canı yanar annenin..
Hasta olsa yavrusu, kalkmaz eli-kolu, hüznünden kalbi acır hani?..

Ey Annelerin kalbine, onları "anne yapan" merhameti, sevgiyi koyan Rabbim!
Onlar, okyanusundan bir zerre ile böyle iseler..Sen nasılsın kimbilir?

Bu duyguyla, gözyaşlarımla kapındayım Rabbim..
Geri çevirme sana müştak yüreğimi, kabul eyle dileğimi..

Ya Rahman! Ya Vedud! Ya Rahim..Ya Latif..

Tut yüreğimi, bırakma beni​

çok güzel dua hayırlı günlar kızlar

Son düzenleme:
Back