Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayırlı Cumalar;
ALLAH Sağlık,Sıhhat,Huzur,Mutluluk,Bereket,Helal Kazanç,Hayırlı Eş,Hayırlı İş,Hayırlı evlat versin.Tevbelerimizi kabul,Amellerimizi Makbul eylesin inşallahhh.AMİN.
cumanız mübarek olsun arkadaşlar, dualarınız kabul olsun inşallah.bu vesileyle epeyce vakit geçmiş olmasına rağmen seccade konusunada değinmek istedim. üzerinde İslam yazısı veya bir harfi (yani arapça yazı ve harfler) bulunan seccadeyi yere sermek tahrimen mekruhtur. Böyle seccadeyi ne maksatla olursa olsun yere sermek, mübarek yazıya hakaret olur. (Hadika c. 2, s. 633)Kafamı karıştıran şu an kuldığım seccedenin üstünde cami resmi var..demin nihatt hocanın sohmetini dinledim..ben hoş karşılamıyorum cami üztünde yapılan ibadeti.nettende baktım.mekruh değil diyor.
şimdi bana yeni düz seccade alma yollarımı gözüktü.sormak istediğim buydu anı anınaa
ayak altına gelip gelmemesi önemli değil, yere serili olması zaten konu.kıymet verdiğimiz hiçbir şeyi yere koymayız normalde. ayrıca bu tür konularda sence bence olmaz. muteber kitaplarda ne bildiriliyorsa odur.namazlıktaki C ami resmine ayağımız gelmiyor ki,secde ediyoruz,başımızı koyuyoruz
bence mekruh değil.
çok iyi olur ben varım
madem daha önce olduğu gibi dularımızı yazalım
ayak altına gelip gelmemesi önemli değil, yere serili olması zaten konu.kıymet verdiğimiz hiçbir şeyi yere koymayız normalde. ayrıca bu tür konularda sence bence olmaz. muteber kitaplarda ne bildiriliyorsa odur.
kimsenin elinden seccadesini aldığımız yok,sadece bu meselede ben de kendi görüşlerimi belirtmek istedim itibar edilir edilmez orası benim için mühim değil, siz doğru bildiğinizi belirttiğiniz gibi ben de doğru bildiğimi belirtiyorum bu kadar basit.isteyen istediğiylle kılar, kılmaz sonuçta herkes hesabını Allahü Tealaya verecek....size katılmadığımı söylemek istedim ve insanları yanlış yönlendirmeyin....
namaz ALLAH la kul arasındadır. bırakın kim nasıl kılıyorsa kılsın. CAmi resmi var bütün seccadelerde.. camiye gittiğinizde cami resmi olan seccade gelmiyor mu önünüze!!
saygı diye insanlara seccadesiz namaz mı kıldıracaksınız? muhterem insnalar kimler? merak ettiğiniz ne varsa diyanetin sayfasına bakarsınız.
annelerimiz bablarımız ve büyük baba ve dedelerimiz nasıl namaz kılıyor.. bize öğrettikleir neler... abdestini al kıbleye doğru dur.. gerisi Allahın bileceği iş.
bu sözleri söylerek Allahın işine karışmaktan ne zaman vaz geçeceksiniz?
Cami yi yere mi serilmişler? amaç cami üzerine çıkıp mı namaz kılmak?