Corumun icinden gecerken 52 km hiz ile ceza alanlar oldu. Yorumunuza katiliyorum ancak tam sollama yapilacak yere gizlenen trafik polis araci ile yukarida yazdigim 52 km ile ceza almanin mantigini az cok anlamissinizdir. Konu sahibinin trafikte duyarsiz bir sofor oldugunu zannetmiyorum. Ama hakli oldugu konu foto olmadan cezanin isleme alinip alinmama durumu. Meslegi konuyla alakali uyelerden yardim istiyor.
Trafigi bilmiyorim ama elektrikte fln mesela once odeyip sonra itiraz ediyorsun. Belki o sekilde yapılabilirErken ödeyince de %25 indirim oluyor. O yüzden cezalarınızı 15 gün içinde ödeyin, zaten itiraz işe yaramıyor.
Eskiden internet üzerinden erken ödemek kolaydı .Geçenlerde ceza yedik edevlete düştü fakat bir türlü internet vergi dairesine düşmedi.Ozellikle erken ödeme yapmamiza izin vermedi sistem.Devletin nakit paraya ihtiyacı çok fazla bu aralar. ;(Erken ödeyince de %25 indirim oluyor. O yüzden cezalarınızı 15 gün içinde ödeyin, zaten itiraz işe yaramıyor.
Takipte kal sen cezalari. İnsallah yoktur öyle birsey.Enem 3 sen geçti üstünden, üç senedir hayalet ikizim mi dolanıyor yoksa. Ay işalla öyle bişey yoktur da üç senede başka vaka olurdu heralde. Kullanmadığım ama yakın bir lokasyon, görürdük heralde yav.
Hep sivil aracla yapiyorlardi kiRadar artık drone ile yapılmaya basladı. Hatta doguda artık helıkopterle yapılıyor dıyd bılıyorum. Gittiginiz yolda radar uyarısı varsa zaten havadan karadan yakalanma ıhtımalınıx var. Bızde şereflıkochısar cıvarlarında radar uyarısı yapılmıs. Az ılerı gıttık tarla kenarında bır doblo duruyor ama uzerınde polıs trafık hıcbısey yazmıyor. Sankı tarla sahıbı tarlasına bakmaya gelmıs gıbı duruyor. Meger o radarmıs 400 metre kadr gıttık polıs cevırme yaptı radara dusmussunz dıye bız dedık yoldnapolıs arabası radar faln yoktu dedk 4üü metre otede doblo duruyor dedı. Ne bılelım onun radar oldugnu. Sonra esım de aynı teskılsttan dedı dıye sıldıler. Artık sıvıl araclarlada inceleme yapılıyor. Daha temkınlı olmalı. Arkadasım ardahandaydı ordada yol kenarunda çalılar varmıs calıların arasına radar atmıslarvalla dıkkat lazım artk
Eskiden internet üzerinden erken ödemek kolaydı .Geçenlerde ceza yedik edevlete düştü fakat bir türlü internet vergi dairesine düşmedi.Ozellikle erken ödeme yapmamiza izin vermedi sistem.Devletin nakit paraya ihtiyacı çok fazla bu aralar. ;(
Hiz sınırlarinda yuzde 10 oraninda tolerans var. Yani 50 km hiz sınırı olan yerde 55 km ye kadar sorun yok. 56 oldugunda kurali ihlal etmis oluyorsunuz.Bilmedigim icin soruyorum orda sinir 50 km olabilir mi.
Bir de biraz alakasiz bir ornek vereceğim ama 1.5 yasindaki oglumun hastaneye yatmasi gerekti. Tek kisi refekat etmesi gerekiyormus. Saat 8:30 dan sonra ziyaretci yasak. Kurallar bunlar yaziyor. Bende esimi dakikasi gecmeden yolladım. Cocugun kolunda serum asiri zorlandim bakarken. Ya. Tarafa hasta geldi cumbur cemaatler. Saat ilerledi bebegi disarda uyuttum odaya geliyorum bunlarin yuzunden uyaniyor falan. İkili tartismaya girmek istemedigim icin hemsireye soyledim gitmiyorlar napalim zaten serumlari bitinc gidecekler diyor falan.
Cocuk o serumu kolundan atmasin da uyusun diye canla basla ugrasiyorum bir yandan. Asiri kusma asiri ishali var surekli temizle et ugrasiyorum. Bir de uyuttugum cocugu uyandiriyorlar. Ben soyledim artik onlara. Hem kalabalik cocuk icin iyi de degil. Bari oda disinda bekleyin dimi bir de yiyip icip kokutuyorlar odayi. Cocuklari da nispeten buyuk laftan anliyor yani çizgi film izleyip yattigi yerde durabiliyor. Ben hemsireye dedigimde guvenlige soyleyin de demistim galiba. Baya bir zaman sonra guvenlik geldi uyardi her odayi. Ama uyari su sekilde. Dikkat edin kimseyi rahatsiz etmeyin bizi de ugrastirmayin sikayet geliyor. Yani tam cümleleri hatirlamiyorum da sunu demek istemisti. Aslında biz idare ediyoruz ama hastalar sikayet ediyor.
baktim kimse uymuyor sonraki gun ben de annemi çağırdım. Zaten bebekle cok zor oluyordu wc ye bile gidemiyordum. Odamizda da kimse yoktu sonraki gun musaitti. 2. Gun yan odada bir ton misafir vardi. Abartmıyorum en a 3_4 aile ve cocuklari. Allahim icerisi nasil havasiz cocugu gezdirdigimde bile az acik kapıdan anlasiliyor. Gurultu patirdi. Ve icerde yatan cocuk nefes almadigi icin hava verilen bir cocuk. Ne ailesi ne yakinlari cocugu dusunmuyor. Kisa da surmedi ziyaret.
gelmeye calistigim nokta su ki bizim toplumsal olarak sıkıntımız bu kuralsizlik. Kurallari uygulayamamak falan. Ya hadi vatandas uymuyor. Hastane olarak guvenlik olarak sen zorla dimi. O kural hem diger hastalar rahatsiz olmasin hem de kendi hastasi rahatsiz olmasin diye var. İdare ediyoruz, tolerans gosteriyoruz merhametiyle aslinda hep daha buyuk sikintilar oluyor.
atiyorum kuralda ust limit 50 ise o 51 de bile bir esneklik olsun istiyoruz. Boyle boyle iyice gevsiyor hersey.
en basiti toplantilara bile bir 10 dakika geç baslanir illa gec kalan olur diye. Herkes de bunu bilir o yuzden ilk 10 dakika sayılmaz gibi olur. Toplanti bu yuzden 20 dakika daha gec baslanir.
ha ben cok mu kuralciyim hayir. Ben de bu gevseklerden biriyim. Ama keske iste biraz daha disiplinli olabilsek bu konularda. O yuzden illa arada masumlarinda hakki yeniyordur ama yine de cezalarin artmasindan memnunum.
Denetimler artsin onda sorun yok, tabi ki denetim yapilsin. Kural ihlali yapanlar da tabi ki cezalandirilsin da yapmadigim serit ihlalinden ceza almam uzuyor beni. Emniyet seridini kullandin diye cevrilip serit ihlali diye ceza gonderiyor. 1002 tl emniyet seridi kullanimi. Ben orada emniyet seridi yok deyince neyse ufak birsey yazariz diyerek sanki gunluk kotalari varmis da kotalarini doldurmak istiyorlarmis gibi 108 tl serit ihlali gonderilmesi tuhaf. Ispat edememenin uzuntusu var bende sadece. Ne yapabilirim diye sormak istemistim. Cok cok tesekkurler ilginiz icin.
Internetten baktigimda eger fotograf yoksa itiraz edilince kabul goren davalar var. Eger imzaniz yok ve adrese ceza gonderiliyorsa fotograf olmali yaziyor.Her gelen trafik cezasında fotoğraf mı oluyor ???
Polis ile tartismak istemedim. Dersim vardi gec kalicaktim. Bir de tartismak istemedim. Sonuc degismeyecekti. Adam 20-30 kisiye yazicaz dedi acik acik. Belli ki o da itirazin bir ise yaramayacagini, sonucun degismeyecegini biliyor. Ben sadece plakam fakli o yuzden mi deyince kusura bakmayin az birsey yazariz dedi. Tartissam belki 1002 lira odeyecektim. O yuzden cok da kasmak istemedim. Belki de bayan oldugum icin itiraz edemez diye de cevrilmis olabilirim.Ben şikayet ettim, itiraz edildi. Mahkemeye başvurmak istedim dava bedeli üstüne eklenir dediler vazgeçtim.
Vazgecmemeliydim biliyorum , cesaret edemedim.
Haksız denetimler var maalesef.
O anda polisle mücadele etseydiniz ne olurdu sonu , yazmaz miydi yoksa iki katını mi yollardi tartışılır.
Bilmiyorum ben ne zamn gorsem ya su jandarma arabaları varya Mavi onn ustune atıp sbaıt duruyorlar. Ya doblo gıbı uzerınde polıs falan yazan serıtlı araclardan yapıyolar. Esım polıs oldugu halde o bıle anlamadı beyaz duz arabanın radar oldugnu. Hıcbısey yazmıyor uzerındeHep sivil aracla yapiyorlardi ki
Oncelikle cok gecmis olsun. Cocuklarimizin ayagina tas bile degmesin. Disiplin konusu halkimizin isine gelmeyen bir konu. Evet hiz limiti 50 km. Yillardir 50 yerine 70 km yapilmasi soylense de kanun cikmadi. Inanin 50 km cok yavas. Bir de Corum orneginde oldugu gibi leblebici onlerinde niyeyse trafik lambasi var. Alisveris yapacak zaten durur,alir. Insanlar sinirden durmuyor. Konu sahibinin basina gelen de kural ihlali degil. Bugun 20-30 kisiye ceza yazacagiz cumlesi konuyu ozetliyor.Bilmedigim icin soruyorum orda sinir 50 km olabilir mi.
Bir de biraz alakasiz bir ornek vereceğim ama 1.5 yasindaki oglumun hastaneye yatmasi gerekti. Tek kisi refekat etmesi gerekiyormus. Saat 8:30 dan sonra ziyaretci yasak. Kurallar bunlar yaziyor. Bende esimi dakikasi gecmeden yolladım. Cocugun kolunda serum asiri zorlandim bakarken. Ya. Tarafa hasta geldi cumbur cemaatler. Saat ilerledi bebegi disarda uyuttum odaya geliyorum bunlarin yuzunden uyaniyor falan. İkili tartismaya girmek istemedigim icin hemsireye soyledim gitmiyorlar napalim zaten serumlari bitinc gidecekler diyor falan.
Cocuk o serumu kolundan atmasin da uyusun diye canla basla ugrasiyorum bir yandan. Asiri kusma asiri ishali var surekli temizle et ugrasiyorum. Bir de uyuttugum cocugu uyandiriyorlar. Ben soyledim artik onlara. Hem kalabalik cocuk icin iyi de degil. Bari oda disinda bekleyin dimi bir de yiyip icip kokutuyorlar odayi. Cocuklari da nispeten buyuk laftan anliyor yani çizgi film izleyip yattigi yerde durabiliyor. Ben hemsireye dedigimde guvenlige soyleyin de demistim galiba. Baya bir zaman sonra guvenlik geldi uyardi her odayi. Ama uyari su sekilde. Dikkat edin kimseyi rahatsiz etmeyin bizi de ugrastirmayin sikayet geliyor. Yani tam cümleleri hatirlamiyorum da sunu demek istemisti. Aslında biz idare ediyoruz ama hastalar sikayet ediyor.
baktim kimse uymuyor sonraki gun ben de annemi çağırdım. Zaten bebekle cok zor oluyordu wc ye bile gidemiyordum. Odamizda da kimse yoktu sonraki gun musaitti. 2. Gun yan odada bir ton misafir vardi. Abartmıyorum en a 3_4 aile ve cocuklari. Allahim icerisi nasil havasiz cocugu gezdirdigimde bile az acik kapıdan anlasiliyor. Gurultu patirdi. Ve icerde yatan cocuk nefes almadigi icin hava verilen bir cocuk. Ne ailesi ne yakinlari cocugu dusunmuyor. Kisa da surmedi ziyaret.
gelmeye calistigim nokta su ki bizim toplumsal olarak sıkıntımız bu kuralsizlik. Kurallari uygulayamamak falan. Ya hadi vatandas uymuyor. Hastane olarak guvenlik olarak sen zorla dimi. O kural hem diger hastalar rahatsiz olmasin hem de kendi hastasi rahatsiz olmasin diye var. İdare ediyoruz, tolerans gosteriyoruz merhametiyle aslinda hep daha buyuk sikintilar oluyor.
atiyorum kuralda ust limit 50 ise o 51 de bile bir esneklik olsun istiyoruz. Boyle boyle iyice gevsiyor hersey.
en basiti toplantilara bile bir 10 dakika geç baslanir illa gec kalan olur diye. Herkes de bunu bilir o yuzden ilk 10 dakika sayılmaz gibi olur. Toplanti bu yuzden 20 dakika daha gec baslanir.
ha ben cok mu kuralciyim hayir. Ben de bu gevseklerden biriyim. Ama keske iste biraz daha disiplinli olabilsek bu konularda. O yuzden illa arada masumlarinda hakki yeniyordur ama yine de cezalarin artmasindan memnunum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?