Drone ile trafik cezasi

sonanda

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2013
16.167
30.999
798
Bilen arkadaslara sormak istiyorum:
Drone ile yapilan denetim ile plakaya yazilan ve eve gelen trafik cezasinda fotograf yoksa itiraz hakkimiz dogar mi?
"Bu yolda drone ile trafik denetimi yapilmaktadir" diye bir uyari olmasi gerekmez mi?

Bilen arkadaslara sormak istiyorum:
Drone ile yapilan denetim ile plakaya yazilan ve eve gelen trafik cezasinda fotograf yoksa itiraz hakkimiz dogar mi?
"Bu yolda drone ile trafik denetimi yapilmaktadir" diye bir uyari olmasi gerekmez mi?
Uyarıya ne gerek var ki. Her yapilan hata baska birinin can yada mal kaybina sebep olabilir. İlla bisi olmasi mi gerekir. Kirmizi da gecilmemesi gerekiyorsa gecmeyin. Hiz yapılmaması gerekiyorsa yapmayin. Telefonla oynamayin.

drone la da tespit ediyorlarsa iyi olmus.

Kurallar belli. bir daha hala "bak yaziyoruz ceza haa " diye surekli uyari mi gerekir.

Kırmızı ışıkta geçmişiz ceza geldi herhangi bir fotoğrafta yoktu. Üstelik eşim polis Tabiki sırf bu yüzden yazmamalarını beklemiyor yada ummuyoduk. Hatalıydık farketmeden de olsa.Valla çatır çatır yazıyorlar. Neden yazmışlar size?

Radar artık drone ile yapılmaya basladı. Hatta doguda artık helıkopterle yapılıyor dıyd bılıyorum. Gittiginiz yolda radar uyarısı varsa zaten havadan karadan yakalanma ıhtımalınıx var. Bızde şereflıkochısar cıvarlarında radar uyarısı yapılmıs. Az ılerı gıttık tarla kenarında bır doblo duruyor ama uzerınde polıs trafık hıcbısey yazmıyor. Sankı tarla sahıbı tarlasına bakmaya gelmıs gıbı duruyor. Meger o radarmıs 400 metre kadr gıttık polıs cevırme yaptı radara dusmussunz dıye bız dedık yoldnapolıs arabası radar faln yoktu dedk 4üü metre otede doblo duruyor dedı. Ne bılelım onun radar oldugnu. Sonra esım de aynı teskılsttan dedı dıye sıldıler. Artık sıvıl araclarlada inceleme yapılıyor. Daha temkınlı olmalı. Arkadasım ardahandaydı ordada yol kenarunda çalılar varmıs calıların arasına radar atmıslar valla dıkkat lazım artk

Cok on yargili bir yorum olmus. Ya kurallara uydu isek....kural ihlali olmadan da ceza gelen durumlar olabiliyor...
Radar cezalarinda radar uyarisi olmali diye bir ibare var. Sorum drone icin de olmasi gerekmez miydi. Yine de yorumunuz icin tesekkurker...

Serit ihlali...

Sizin sahsiniza yonelik demiyorum ama keske cebimizden cikan para kadar baskalarini da düşunsek. Bunu cebimizden para çıkmasın diye dikkat etmek yerine toplumu dusunerek yapsak. O hiz sınırları o yuzden var. Hiz sınırı asildikca kaza riski artiyor.

Trafik magandalarindan , dikkatsizlerden nefret eden biri olarak ve henüz araba kullanmayan biri olarak ben bu cezalari savunuyorum. Keske bireysel olarak dikkatli olsak. Ama biz de bu yok genel olarak.

Evet bu konuda onyargiliyim. Cunku basta babam olmak uzere cogu sofor bisi olmaz kafasinda. Özellikle istanbulda trafikte olmak aclik oyunlari filmini gercekten yasamak gibi.

Ben yayaya yesil isik yandigi halde bile araclar iyice durmadan gecmiyorum cunku benzer sekilde is arkadaşımiza araba carpti. Ki gercekten de iyi bekliyorum araclar durmuyor o kirmiziyla yesil arasindaki kisa sureyi gecmek icin iyice gaza basiyorlar.

Siz kural hatasi yapmadiysaniz hakkinizi arayin elbette. Ama hiz sinirini geçtiğiniz halde sirf uyari yok diye itiraz ediyorsaniz bunu hakli bulmam asla. Hukuksal olarak hakli olsaniz bile insani acidan hak degil bence

Yok canım haklısın bende kesınlıkle oyleyım otobanda olsa cevre yoluda olsa esım asla hız yapmaz. Ve ben her zaman uyarırım.yakanlandgımz gun onumuzde traktor gıdıyor bılırsın yavas gıderler. Baya arkadada araba vardı hanı esım arkadako araba yaklasmadan sollayayım dedı hızluca tam o sırada yedık cezayı. Ama aynen dedıgınz gıbı bız uysakta karsıdakı uymaz ya da bazen yol bos dıyoruz kafamıza gore davranıyoruz. Ben kendıme guvenıyorm araba kullanmakta ama ben bırak trafıgı evın onundekı arsada bıle kullanamıyorum anıden cocuk cıkar bısıklet cıkar vs yoldada kendıme ne kadr guven semde karsıdan gelen ısı bellı olmaz dıye hıc arabaya elımı surmem. Cezalarmı caydırıcı degıl ınsanlarmı takmıyor bılemedım

5 yildir farkli bir sehirde yasiyorum. Plakam haliyle farkli. Ve burada her trafik denetiminde durduruluyorum. Bulundugum sehirin plakasinda olanlar durdurulmuyor.
O gun ise giderken yine durduruldum. Ve memura plakami sanirim degistirmem gerekiyor cunku her denetimde kural ihlali yapmadigim halde durduruluyorum dedim. Memur bey drone ile tespit ettik Opetin onundeki emniyet seridinden gectiniz dedi. Ben de orada emniyet seridi yok dedim. O da normalde cezasi 1002 tl ama size ufak birsey yazariz artik dedi. Ben de tamam yazin dedim. O da yok bugun 20-30 kisiye yazacagiz, biz arkadan gondeririz dedi. Olay bu...
Eger gercekten boyle bir hatam olsa idi o an yazardi. Eve gelen cezada da fotograf yok. Goruntu yok.

Hiç geçmediğim bir yolda, arabaya oturduğum anda emniyet kemeri taktığım halde kemer cezası yedim. Fotoğraf da yoktu ancak itirazım reddedildi. Yani işe yarayacağını sanmıyorum ama itiraz edin.
Ben ise giderken emniyet seridini kullandim diye durduruldum. Orada emniyet seridi yok deyince neyse normalde 1002 tl ama size az birsey yazariz dedi. Ben de simdi yazin o zaman dedim. O da yok bugun 20-30 kisiye daha yazacagiz, biz arkadan gondeririz dedi. Topluca yaziyorlarmis... Eve gelen evrakta serit ihlali yaziyor ama goruntu yok. 1002 tl degil, 108 tl..

Bu ne yaa indirim mi yapmışlar babalarının hayrına?
Hahahahah ay kusura bakmayın lütfen güldüm. Ne bu böyle acaba kampanya filan mı yapmışlar?

Hahahahah ay kusura bakmayın lütfen güldüm. Ne bu böyle acaba kampanya filan mı yapmışlar?
Bilmiyorum gunluk kotalari mi var anlamadim. Bu gun 20-30 kisiye yazacagiz ne demek onu anlamadim.
Madem boyle bir kural ihlalim var ispati nerede?
Hani radar cezalari icin burada radar tespiti yapilmaktadir diye uyari var. Drone da neden yok? Hadi diyelim yok, bir fotograf koy madem oyle evraga.
Orada emniyet seridi yok ama ben emniyet seridini kullandim diye durduruldum. Yok oyle bir serit deyince de neyse ufak birsey yazariz dedi.

Bence burada direk cezaya itirazdan öte farklı ve daha önemli bir mevzu var. Emniyet şeridi olmayan yerde şerit ihlalinden ceza yazılması yeterince anormal.
Size gelen cezada neredeki hangi yoldaki şeridi ihlal ettiğiniz yazmıyor mu?
Yazıyorsa orada emniyet şeridi olmadığı da gayet kanıtlanabilir.
Yani kanıtlayabilir misiniz bilmiyorum ama bence şikayet edilmesi gerek.
Evet kota olduğunu duymuştum ama bu kadar kötüye kullanılması rezalet.

Emniyet seridini kullanmanin cezasi 1002 tl. Bana emniyet seridini kullandiniz dedi. Ben de orada emniyet seridi yok deyince ispat edemwyecegi icin ufak ceza olarak 108 tl lik serit ihlalini yazmislar. Indirim yok aslinda. O gun birilerine ceza yazmalari gerekiyordu. O 20- 30 kisiden biri de benim.

İnsanlar takmiyor. Aynisini babam da yapiyor bana guven diyor. Guvenle ne alakasi var. Bugune kdar olmamasi olmayacak anlamina gelmiyor. 5 dk gec git ama sollama iste. Hele o uzun tirlari solluyor ya cok kotu oluyorum.

Ben araba kullanmaya calisirken uzaktaki yayayi gorunce bile yavaslardim abim dalga gecerdi. İstanbul trafiğinde cok korkuyorum trafige cikmaya.

O ıstanb Oo ıstanbul baslı basına tehlike zaten ordakı suruculere helal olsun dıyorum bız trafık sız yerde yasıyoruz ona ragmen temkınlı gıderız

Kotaları var maalesef. Devlet ceza yazılacak dedi mi yazıyorlar. Bizim eski iş yerinde her ay toplu ceza seansı olurdu. Postacı getirir bırakırdı 50-60 tane zarf her geçene bir şey bulurlardı ceza yazacak.

Cezayı polis yazdıysa durdurup itiraz etme ya da görüntü isteme hakkınız yok. Polis her zaman haklı çünkü. Cezanın elinize verilmesi ya da adresinize postalanması fark etmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…