Dr Selenle İnsülin Direnci, Reaktif Hipoglisemi, Hashimato Troiditi vb sorunlar

Kizanscım, açlıkla tokluk birbirine çok yaklaşmış. bu aynen reaktif hipoglisemi gibi belirtiler çıkartır sende. Yani şöyle diyeyim. Reaktif Hipoglisemi tanısı almana 2-3 ay müdahale edilmezse. Bu topikte ablattığımız gibi beslenmen gerekecek. İnsülin değerlerini de görüp yorumumu ona göre yapayım.

Sağlıkla:KK16:
3ay önce tanı konmuştu selen hanım yükleme bakılarak değerlendirildi ozaman bende o zamandan beri beslenmeme dikkat ediyorum sonra sizin konuyu görünce daha bilinçli olarak program yaptım kendime onun etkisi olabilir mi çünkü 3ay önce tatlı yemeden geçen tek günüm yoktu (normal insanlar gibi de yemem )yarım saat ara ile acıkırdım zaten karnım doyup kalktığımı hatırlamıyorum sofradan ya biri bişey der utanıp kalkarım yada şişerim ama doymam şimdi 2saat ara ile yiyorum oda yerine koyma yöntemleriyle ve porsiyon azaltarak hatta eskisi gibi krize girmiyorum da eşim bile farketti nutella kavanozunun dibini görme çaban yok artık diyo :)

ahhhhh ahhhh saçımı başımı yoluyorum bunları duydukça. Diabet kapıdaki tehlike- ah milletçe şişmanlamaya başladık, Şeker hastalığı salgın haline geldi diye bütün yetkililer bağırsın ama tanı koymak için gerekli en önemli test hizmete sunulmasın!!!!!

Kizans hangi şehirdesin?
tanı öncesindede 1 depresyon tedavisi 1de vitamin gerek denip yollandım ama kendimi hiç bu kadar ii hissetmedim

Hadi ya.;(((evet gözüm dönüyor asırı agresif oluyorum.o an karnım degl gözm doyana kadar ymek istyrum .ben kendmi bildm bileli böyleym hep zayftm ama şmdi iyiym kilom yok.ama çok hareketlym .
Bkalm çaresne .zaten bişey beni bulmasa olmaz

:) Bizi hep iyi şeyler bulur.Değil mi ey ahaliiiiii :))))

Kedicim, Topiğin baş kısmında açlık ve tokluk kan şekeri nasıl ölçülür yazıyor. Senin evde zaten cihaz vardır. onunla da ölçebilirsin. Bu 2 değeri söylersen senin için bir strateji hazırlarız.

Sağlıkla:)

Yaramazcım şimdi baktım. Japonca bilmeyince pek anlamı olmuyor ama buradaki pirinç bizim kinoa dan farklı. Aynı video kaynağında quinoa diye aratırsan bizimkini bulabilirsin. Ben senin videodakini çok merak ettim. Japonca bilen birinin bulursam kesin göstereceğim.

Sen de bulabilirsen bize aktar lütfen. Hepimiz için alternatif olur:KK16:
çok teşekkür ederim selen hanım inanın çok merak ediyorum.pirinç ama nasıl bi pirinç anlayamadım.bu topiği takip eden arkadaşlardanda rica ediyorum japonca çince bilen tanıdıklarınız varsa lütfen çeviri konusunda bize yardımcı olun
ayrıca buradan arkadaşlara tavsiyem bu japon ve çince videoları bi izlemeleri egzersiz ve göbek eritme konusunda ben araştırıyorum izliyorum.ve güzel faydalarını gördüm inşallah dahada görürüm ama çok fazlada bişey anlatmak istemiyorum.inşallah size güzel haberlerim olucak
ayrıca selen hanım ben bişeyi fark ettim.hareketli olduğum ve birazda olsun spor yaptığım günlerde daha az acıkııyorum.hareketsiz ve tembel tembel oturunca daha çok acıkıyorum

:) Bizi hep iyi şeyler bulur.Değil mi ey ahaliiiiii :))))

Kedicim, Topiğin baş kısmında açlık ve tokluk kan şekeri nasıl ölçülür yazıyor. Senin evde zaten cihaz vardır. onunla da ölçebilirsin. Bu 2 değeri söylersen senin için bir strateji hazırlarız.

Açlık kan şekerim 80 en son .tokluga hç bakmadm aletimde yok.dedm ya nalet hersey beni buluro_O

merhaba selen hanım.ilk sayfayı açtığınızda takip etmeye başladım ama sonra tatile gittim döndüm ki sayfalar birikmiş okumaya çalışıyorum hepsini.tatilden hemen önce tahlil yaptırmıştım. açlık k.ş : 111 yüklemeden sonra 1.saat:154
2.saat:110 3.saat: 92 insülin: 15 çıktı. doktor çarptı böldü 4.1 çıkardı şeker metabolizman bozuk dedi glukopacge verdi. diğer arkadaşların anlattığı gibi doymak bilmiyor sürekli tatlı yiyordum anne tarafı da şeker hastası.hamilelikte de çıkmıştı yüksek şeker. ilacı kullanalı 1 ay oldu iştahımı kesti tatlıya saldırmıyorum artık ama kilo da veremedim nedense.
bu sonuçlarla ilaç kullanmam doğru mu? doktoruma güvendim açıkçası güzel güzel açıkladı ama insülin .15 çıktı niye ilaç verdi ki? yardımcı olursanız çok sevinirim.

çok teşekkür ederim selen hanım inanın çok merak ediyorum.pirinç ama nasıl bi pirinç anlayamadım.bu topiği takip eden arkadaşlardanda rica ediyorum japonca çince bilen tanıdıklarınız varsa lütfen çeviri konusunda bize yardımcı olun
ayrıca buradan arkadaşlara tavsiyem bu japon ve çince videoları bi izlemeleri egzersiz ve göbek eritme konusunda ben araştırıyorum izliyorum.ve güzel faydalarını gördüm inşallah dahada görürüm ama çok fazlada bişey anlatmak istemiyorum.inşallah size güzel haberlerim olucak
ayrıca selen hanım ben bişeyi fark ettim.hareketli olduğum ve birazda olsun spor yaptığım günlerde daha az acıkııyorum.hareketsiz ve tembel tembel oturunca daha çok acıkıyorum

Çok doğru tespit etmişsin Yaramaz. Hareket halindeyken insan endorfin salgılar. Bu da bir çeşit myluluk hormonu olduğundan sistemi sakinleştirir sonuçta daha az açlık hissedersin:)

merhaba selen hanım.ilk sayfayı açtığınızda takip etmeye başladım ama sonra tatile gittim döndüm ki sayfalar birikmiş okumaya çalışıyorum hepsini.tatilden hemen önce tahlil yaptırmıştım. açlık k.ş : 111 yüklemeden sonra 1.saat:154
2.saat:110 3.saat: 92 insülin: 15 çıktı. doktor çarptı böldü 4.1 çıkardı şeker metabolizman bozuk dedi glukopacge verdi. diğer arkadaşların anlattığı gibi doymak bilmiyor sürekli tatlı yiyordum anne tarafı da şeker hastası.hamilelikte de çıkmıştı yüksek şeker. ilacı kullanalı 1 ay oldu iştahımı kesti tatlıya saldırmıyorum artık ama kilo da veremedim nedense.
bu sonuçlarla ilaç kullanmam doğru mu? doktoruma güvendim açıkçası güzel güzel açıkladı ama insülin .15 çıktı niye ilaç verdi ki? yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba Olymposs:)
Doktorunun yaptığı doğru. İnsülin direncin var. Hatta Diyabete merdiven dayamışsn!!!!! O insülin değeri 6 civarına düşmeden ilacı kesmek yok!!!!! Kilo vermek için yürüyüş yap lütfen. Başta böyle takılmalar olabiliyor. Sakın yılma!!!! Bizim bu topiğimizdeki gibi beslenmeye gayret edersen işin daha da kolaylaşır.

Sağlıkla

Sonuna kadar Kedicim!!!! Sonuna kadar olumlu konuşuyoruz!!!! Belayı üzerimize çekmiyoruz. Ne kadar kasarsam o kadar çok sıkıntı beni buldu geçmişte.Şimdi akıllandım. Tavsiye ederim:)

çok teşekkür ederim .allah razı olsun hapı içerken tereddütle içiyordum içim rahatladı.evet yürüyüş yapmam lazım hiç hareket etmiyorum

Yaramazcım, hep proteinli besinlerin bir kaç katına eşit gösterdiği için pirince çok yorum yapamadım. Ama bizim de kullanabileceğimiz , vücutta çözünmeden çıktığı için kalorisi olmayan shira taki pirinci ve makarnaları var. Ancak ben henüz bulamadığım için çok yorum yapmak istemiyorum.
İnşallah bu videodaki pirinci de çözeriz.

çok teşekkür ederim .allah razı olsun hapı içerken tereddütle içiyordum içim rahatladı.evet yürüyüş yapmam lazım hiç hareket etmiyorum

Hergün en az 35dk önceleri yavaş birkaç gün alıştıktan sonra orta tempolu yürümen lazım. Ama öyle vitrin gezer gibi değil:) İlaçtan korkma. Topikte anlattığım gibi, gerektiği kadar ya ni değerlerin normale dönene dek kullanacak sonra yavaş yavaş bırakacaksın. Kural budur:)
Sağlıkla

sonuç çıkmış selen hanım aradılar ama siteye giremedim açlık insülin 3.9 tokluk 47.6 çıkmış

İnsülin direncin yok ama Reaktif Hipoglisemin var Kizanscım. Senin açlık krizlerin çoooookkkkk normal. Bu tokluk insüliniyle olmasa şaşardım. Hani amiyane tabiriyle bu kadar yüksek tokluk insüliniyle feleğini şaşarsın sen. Resmen gözün döner. Aman dikkat et te o an yanında birşeyler olsun. Benimki de böyleydi. o an geldiğinde kare çukulatalardan 2 paket yemeden kendimi durduramıyordum.
Kizanscım topikteki gibi beslen lütfen. Zaten başladığını söylemiştin:). Regl dönemine çok dikkat et. En tehlikeli zamandır. Öncesinde kek, helva vb hazırlıklı ol. Bizim en zayıf anımızda yakalıyor bu meret bizi çünkü.
2 hafta kadar böyle devam. Azalarak devam ederse diyet ve yürüyüş yetecek demektir. İstediğimiz noktaya ulaşamazsak vitamin takviyeleri - o da işe yaramazsa ilaç denenebilir.

Gelişmeleri bildirirsen hepimiz çok seviniriz.

X