Dr Selenle İnsülin Direnci, Reaktif Hipoglisemi, Hashimato Troiditi vb sorunlar

İnsülin direncin yok ama Reaktif Hipoglisemin var Kizanscım. Senin açlık krizlerin çoooookkkkk normal. Bu tokluk insüliniyle olmasa şaşardım. Hani amiyane tabiriyle bu kadar yüksek tokluk insüliniyle feleğini şaşarsın sen. Resmen gözün döner. Aman dikkat et te o an yanında birşeyler olsun. Benimki de böyleydi. o an geldiğinde kare çukulatalardan 2 paket yemeden kendimi durduramıyordum.
Kizanscım topikteki gibi beslen lütfen. Zaten başladığını söylemiştin:). Regl dönemine çok dikkat et. En tehlikeli zamandır. Öncesinde kek, helva vb hazırlıklı ol. Bizim en zayıf anımızda yakalıyor bu meret bizi çünkü.
2 hafta kadar böyle devam. Azalarak devam ederse diyet ve yürüyüş yetecek demektir. İstediğimiz noktaya ulaşamazsak vitamin takviyeleri - o da işe yaramazsa ilaç denenebilir.

Gelişmeleri bildirirsen hepimiz çok seviniriz.

Sağlıkla:)
hem açlık hem tatlı krizleri oluyo açlık krizi beslenme ile toparladı gibi ama tatlı krizi çok fena özellikle dediğiniz gibi regl döneminde ben ben değilim sanki hareketli yapım var hergün yarım saat yürüyorum da inşallah toparlarım

haber vermek istedim....
bebeğimin kalbi durmuş. önceki salı öğrendik. ilaçla düştü ama parça kaldığı için bu pazartesi vakum yapıldı. çıkarılanlar patolojiye gönderildi. ikinci düşük olduğu için genetik araştırma yapılacak:KK51:
toparladım iyiyim:KK71:

merhaba selen hanım,
sizden aldığım bilgi ve destekle doktoruma gittim....tokluk kan şekerim 130 çıktı....akş ise 93.....bu değerler ne ifade ediyor.......
pkolu olduğum için hormon değerlerime de bakıldı.....hormonların kötü değil dedi doktorum ama kolestrol Ldl yüksek çıktı....insülin direnci olduğunu söyledi..
metmorfin ilaca başladık.....ve beraberinde diyet ve egzersiz yapmamı söyledi doktorum....3 ay sonra tekrar gideceğim.....

diyet listesi vermedi.....beyazlardan uzak dur dedi.....:KK34::KK34::KK34:

sizin bu konuda tavsiyeniz ne olur.....neler yemeli yada yememeliyim.....
egzersiz olarak yürüyüş yeterli olabilir mi....ve ne kadar süre.....

bir süredir takip edemedim forumu......teşekkür ederim paylaşımlarınız için......:KK16::KK16::KK16::KK16:

Merhaba Lilrubacım:KK66:
Geçmiş olsun canım. Bana açlık insülin değerini yazarmısın? Buna göre önerilerimi yapayım.
Bunun dışında beslenmen zaten burada baştan bu yana paylaştığımız şekilde olmalı. Ancak insülin değerinine göre başka önerilerim de olacak

Sağlıkla, hep birlikte:KK16:

merhaba selen hanım,
foruma düzenli giremiyorum mesajınıza ancak cevap yazıyorum.......insülin değerim 9,05 (referans 0-29,1)
ferritin de 11,0 (referans 11-306,8)
demir hapı verdi doktorum ama sadece adet günlerinde kullanmamı söyledi....siz daha önce iğne tavsiyesinde bulunmuştunuz bazı arkadaşlara bana da bu değerlere göre tavsiye eder misiniz.......nasıl bir yol izlemeliyim.......teşekkür ederim........sevgiler........:KK36::KK36::KK36::KK36:

merhaba selen hanım,
foruma düzenli giremiyorum mesajınıza ancak cevap yazıyorum.......insülin değerim 9,05 (referans 0-29,1)
ferritin de 11,0 (referans 11-306,8)
demir hapı verdi doktorum ama sadece adet günlerinde kullanmamı söyledi....siz daha önce iğne tavsiyesinde bulunmuştunuz bazı arkadaşlara bana da bu değerlere göre tavsiye eder misiniz.......nasıl bir yol izlemeliyim.......teşekkür ederim........sevgiler........:KK36::KK36::KK36::KK36:

Lilrubacım Merhaba Tekrar,
Bu değerlere göre İnsülin Direncin sınırda. Beslenmeni düzelterek bunu tedavi edebiliriz. Açlık ve tatlı krizlerin doğru beslenmeyle kesilmez ise başka önlemler gerekebilir.
Ferritin 11 le ben kimseyi gezdirmem. Bunun anlamı demir depoların boşalmış, az daha kansızlık çekeceksin demektir. İğne hem kabızlık hem de iştah artışı yapmadığı için daha iyi bir seçenek. Ama tam tavsiye vermek için hemoglobin (hb) değerini bilmeliyim.
Sağlıkla

selen hanım merhaba...
ben açlık insulin değerime baktırabildim sadece..
referans aralığı : 2.6 - 24.9 yazıyor.
benimki : 5. 69
doctor normal dedi ama ? birde size danışmak istedim...

selen hanım merhaba...
ben açlık insulin değerime baktırabildim sadece..
referans aralığı : 2.6 - 24.9 yazıyor.
benimki : 5. 69
doctor normal dedi ama ? birde size danışmak istedim...
merhaba:)
Doktorunun dediği doğru canım. Bu değerlere göre insülin direncin yok:) Çok sevindim:)

haber vermek istedim....
bebeğimin kalbi durmuş. önceki salı öğrendik. ilaçla düştü ama parça kaldığı için bu pazartesi vakum yapıldı. çıkarılanlar patolojiye gönderildi. ikinci düşük olduğu için genetik araştırma yapılacak:KK51:
çok geçmiş olsun umarım iyisindir

haber vermek istedim....

Megabitli çoooookkkkk geçmiş olsun canım. Toparlamana çok sevindim. Sonuçları alman 2 hafta sürer herhalde?

Bu size de oluyor mu? Topiğe girip tüm yazılanlara bakıp cevaplıyorum. Ertesi gün girdiğimde önceden orada olmayan mesajlar da görüyorum. Megabitlininki gibi mesela. Ben yazarken onun mesajı yoktu. Oysa şimdi onunkinden sonra benim bir dolu mesajım var. Sanki görüp cevaplamamışım gibi görünüyor. Bu da beni üzüyor? Çözümünü bilen?

teşekkür ederim.hiç bilmiyorum ki:KK43: henüz doktora gidip tahlil yaptıramadık. pazartesi bağcılar eğitim ve araştırma hastanesine gideceğiz inşallah doktor anlayışlı çıkarda tahlilleri yaptırır:KK51:

Küretaj materyalinden yapılacak genetik testin epey aydınlatıcı olabileceğini düşünüyorum. Gerekirse eşinle birlikte senin de tahlillerin genetik tahlillerin yapılabilir.Hayırlı sonuçlarını bildirirsin inşallah:)

Küretaj materyalinden yapılacak genetik testin epey aydınlatıcı olabileceğini düşünüyorum. Gerekirse eşinle birlikte senin de tahlillerin genetik tahlillerin yapılabilir.Hayırlı sonuçlarını bildirirsin inşallah:)
küretaj yapmadı doktorum. rahimi zedelemiyelim dedi. ilaçla düşük yaptım sonra baktı parçalar var uğraştık ama düşmedi. onları vakumla aldı. aldığı parçalarıda patolojiye gönderdi. sonuç çıkmış inşallah eşim getircek onu bekliyorum. dediğiniz gibi eşimin de benimde genetik tahlillerimiz yapılacak:KK51:

X