Dr. Mine Kaymakçı Şikayet

zeynoh

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2022
2
1
30
Mine Hanıma 2. doğumumda kendi doktorum hastane değiştirdiği için gitmeye başladım. İlk başta muayenelerde çok ilgisiz olmasına rağmen bunu göz ardı ettim. İnternettede hakkında iyi yorumlar okuduğum için millet memnun olduğuna göre vardır bir bildiği diye düşündüm. Ama doğum yaklaştıkça yaptıkları beni şok etti. 37. Haftadan itibaren sürekli olarak beni korkutmaya başladı her an doğumun olabilir. İkinci doğumlar çok çabuk olur yetişemeyebilirsiniz gibi bir gerginlik oluşturdu bende. Ardından çatı muayenesi yaparak kendisi açıklık oluşturmaya çalıştı. Ve 3 hafta boyunca tüm kontrollerde bunu tekrarladı. Daha sonra 39. haftada bana bir tarih ve saat vererek 8.30 gel yatışını yapalım saat 2 gibi de suni sancıyla ben seni doğurtmuş olurum dedi. Bu şekilde bir şeyi bebekte bir sıkıntı olmadığı sürece niye isteyeyim gerek var mı dediğimde ve sürecin doğal bir şekilde ilerlemesini istediğimi söylediğimde kendisi çok sinirlenip beni terslemeye doğuma bir kaç günü kalmış hassas bir kadını resmen azarlamaya başladı. Keyfin bilir o zaman şansına hangi nöbetçi doktor varsa o doğurtur seni yetişemezsem, benim ameliyatlarım oluyor bu şekilde nasıl olucak planlı istemiyorsan sen de yetişemeyebilirsin arabada mı doğurursun bilemiyorum artık diye beni korkutup manipüle etmeye çalıştı. Resmen eskideki devlet hastanelerinde olan uygulama gibi bağırıp çağırıp insanları korkutup mutlak otorite olarak hiçbir dediğinin sorgulanmamasını istiyor. Halbuki burada söz konusu olan bizim bedenimiz. Kendisine gitmeyi düşünenler lütfen daha dikkatli düşünüp değerlendirsin.

Yaklaşımı, söylemleri hiç hoş değil cidden. 39. Hafta olayını bebeğin içeride kaka yapması ve bunu yiyerek hastalanmasından endişe ederek söylemiş olabilir belki bilmiyorum. Öyle bile olsa izahı bu şekilde olmamalı. Yok ben olmam kim nöbetçiyse o doğurtur falan? Normal doğum isteyen anneler zaten bunu bir ihtimal olarak kabul etmiş sayılır.