Dr geldim moralim çok bozuk :(((

ay_su

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2006
57
0
86
İzmir
Kızlar bi fikir verin moralim çok bozuldu.ULtrasona bakarken dr bebeğimin kalbimde bi leke varmış.Adı golf ball mış.Amniyosentez için karar senin dedi.100/1 de olsa araştırılması gerekn bişey dedi.Ama ben amniyosentezdende korkuyorum.Yarına kadar düşün dedi.Napıcağımı bilemiyorum.Nolur bi fikir verin senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama
 
Amniyosentezde korkacak birşey yokki. Tanı için önemli ama o, yapmaları gerekir. Lütfen korkma emi, bebişinde sağlıklıdır inşallah.:teselli:
 
Eğer Doktor Gerek Gördüyse Yaptir Canim.korkma Sitede Bir çok Arkadaş Var Amniyosentez Yaptiran.uzman Doktor Kontrolünde Yapildiği Sürece Problem Yaşanmiyormuş.hakkinda Hayirlisi Ne Ise O Olsun.dilerim Bebişin Sağliklidir Ve Sağlikla Kavuşursun.
 
canım benim öncelikle çok geçmiş olsun inşallah önemli bişey yoktur amniyosentez için karar senin ama yapılması gereken bişey ise .. genede sen bilirsin dualarım seninle olacak inşallah önemli bir sorun yoktur..
 
gecmis olsun canim kotu dusunursen kotu olur korkma allahim buyuk bi sey olmaz doktorun munasip gorduyse amniosentez icin baktir insallah hic bi sey olmaz
 
Sağlon canlarım ama amniyosentezde 1600/1 de bebeği kaybetme tehlikesi varmış.O korkutuyor beni.O leke doğumdan sonra 1 hafta içinde kaybolur dedi.Ama 100/1 ihtimal için de işte karar senin dedi
 
canım inşallah beişin sağlıklıdır...bence yaptır canım...önemli bişey...
 
Allah herkesin bebeğine sağlık sıhhat versin çok zor bişeymiş ya.Daha bişey yokken mafoldum.İyi düşünmeye çalışıyorumki iyi olsun.Dualarınızı eksin etmeyin olur mu
 
Ya canim benim anliyamadigim amniyosentez yaptirdiginda ne yapabilicek doktorlar anne karnindaki bebegemi mudahale edicekler?
 
ya bende onu anlamadım tam teşhisi koysa ne yapıcak.birde doğumdan sonra bir hafta içinde kaybolur demiş.o zaman doğumdada teşhis konur.bence başka bir dr un fikrinide al
 
Ya canim benim anliyamadigim amniyosentez yaptirdiginda ne yapabilicek doktorlar anne karnindaki bebegemi mudahale edicekler?

Bende onu anlamadım ya zaten.Bişey çıksa ne çıkacakmış çıkınca nediyecek o konuda bişey söylemedi.Genelde bişey çıkmıyor ama sen bilirsin dedi off kafam karıştı
 

Canım bu açıklama için teşekkür ederim.Birazdaha ışık tuttu.Başka dr soramıyorum bu dr ilk gidişim kendi dr değiştirdim.Bunuda değiştirirsem daha kime gideyim artık.3lü tarama sonuçlarım çok iyiymiş.
 
Sana yazdığım araştırmayı okudun mu?

Canım işte hani insan korkarya ya bişey çıkarsa diye.O haberi alma korkusuylada yaptırmak istemiyorum.İyi düşüneyim diyorumm.Dr mutlaka yaptırmalısın deseydi düşünmiycektimde.Öyle bişeyde demedi
 

Çok haklısın canım.O endişe zaten kafayı yedirticek bana.
 
izmir gb bir şehirde bu işi profösyenelce yapan yerler var.iyi bir dr yaparsa sorun olmaz bencede araştır ve yaptır
 
canım şu yazıyı bir oku istersen belki seni rahatlatır gerekli birseyse ve doktoruna güveniyorsan korkma bence Allah yardımcın olsun sağlıklı sıhatli bir bebek doğurursun inşallah sevgiyle kal

Amniyosentez güvenli midir?
Her yıl dünyada milyonlarca kadında amniyosentez yapılmaktadır ve bu anne adaylarıın hepsinin zinhini kurcalayan temel soru budur. Ultrasonun yaygın olmadığı dönemlerde işlem körlemesine yapıldığından riskler daha yüksekti. 1976 yılında geniş kapsamlı bir araştıma sonucu Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüleri gebeliğin ikinci trimesterında yapılan amniyosentezin güvenli olduğu yönünde görüş bildirmiştir. Ancak tüm invazif girişimlerde olduğu gibi amniyosentezde de bazı riskler vardır. Bu riskler şunlardır:

Düşük: Amniyosentez önerilen çiftleri en fazla endişelendiren konu olmakla birlikte amniyosenteze bağlı düşük riski son derece azdır. Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin verilerine göre amniyosenteze bağlı düşük riski 200-400 işlemde 1'dir. İşlemi yapan kişinin tecrübesi ile düşük riski arasında ilişki olduğu düşünülmektedir. Düşük riski erken amniyosentezde daha fazladır. 1998 yılında Kanada'da yapılan bir araştırmada erken amniyosentez sonrası düşük riski %2.6 olarak bulunmuştur. Bu oran ikinci trimestarda yapılan amniyosentezlerde %0.8'dir. Günümüzde kabul edilen görüş amniyosentezin düşük riskini sadece %1 oranında arttırdığıdır (%1 düşük riski taşır demek değildir).
Enfeksiyon: Amniyosentez sonrası enfeksiyon görülme riski 1000'de birden daha azdır. Steril şartların sağlandığı durumlarda son derece nadir olarak görülür.
Su gelmesi: Yaklaşık %1 olguda vajinadan az miktarda sıvı gelebilir. Sıvı kaçağının yeri iğnenin giriş deliğidir. Amniyon zarı 1-2 gün içinde kendini onarır ve sıvı kaçağı kaybolur.
Su kesesinin açılması: Çok nadir karşılaşılır. Bu durumda gebeliğin sonlandırılası gerekir.
Plasenta veya kordonun zedelenmesi : Nadir görülen bir komplikasyondur.
Erken doğum eylemi: Nadir görülen bir komplikasyondur.
İşlemin başarısız olması: Uygun bir giriş alanı bulunamadığında ya da amniyon zarı rahim duvarından ayrılıp içeri doğru bombeleştiğinde iğnenin kese içine girmesi mümkün olmyabilir. Bu gibi bir durumda işlem birkaç gün sonra tekrarlanır.
Bebeğin zarar görmesi : İşlem ultrason altında yapıldığından son derece nadir olarak karşılaşılır. En sık olabilecek olan problem iğne batmasıdır. Bu durum bebekte kalıcı bir zarar yaratmaz.
İşlemin tekrarlanması: Alınan sıvı miktar olarak yetersiz ise ya da çok kanlı ise birkaç hafta sonra işlemin tekrarlanması gerekebilir. Bazı durumlarda tek bir girişte kese içine ulaşılamaz. Birden fazla giriş yapıldığında tüm riskler artar.
 
Eşime soruyorum.O yaptırmayalım diyor.Yoktur bişey diyor.Oda bişey çıkmasındanmı korkuyor nedir.Bana diyor endişelenme bu kadar yoktur allahın izniyle bişey diyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…