13 Mayıs'tan beri un, şeker tüketmiyorum. Tamamen sağlıklı beslenmeye geçiş yaptım.
22 Haziran'dan beri de ateş ölçerek takip yapıyorum.
Temmuzun ilk haftalarından beri myo- inositol, d vitamini, omega 3, zerdeçal (curcumin) alıyorum. Yine Temmuz ayından beri yatmadan önce 3 mg melatonin alıyorum, akşamları ashwaganda tüketiyorum.
Yazıdaki diğer ana takviyeleri ise yani NAC, Quercetin, Multivitamin ve Probiyotiği 1 Ağustos'tan beri kullanıyorum.
Yine 1 Ağustos'tan beri her gün bahçe nanesi çayı içiyorum. Uyku düzenime dikkat ediyorum.
Son yıllarda maalesef adetim çok ama çok az geliyor. Bazen 3 ay hiç gelmiyor, bazen de 10 gün kahverengi leke, sonra birkaç gün temiz, sonra tekrar lekelenme... Ne adet olduğunu anlıyorum ne de rahat bir temiz dönem geçirebiliyorum. Adet düzeni adına aklımda hiçbir şey yok diyebilirim.
Peki bu takviyeleri aldıktan sonra ne oldu?
Ateş takibine göre 12 Ağustos'ta yumurtlama oldu ve yumurtlamadan sonra 15. gün yani 27 Ağustos'ta adet söktürücü kullanmışım gibi çok güzel bir şekilde 1 hafta adet oldum. Normalde bu miktarda bir adeti ilaçsız asla ama asla görmedim. Belki ergenlik dönemlerinde olmuştur ama uzun yıllardır ilaçsız bu şekilde adet olduğumu hatırlamıyorum. Ayrıca tüylenmede de azalma oldu. Aldığım takviyeler ilaç değil hepsi ya vitamin, ya amino asit, ya bitki, ya balık yağı... Böyle gıda takviyeleri... Ateş tablomu da paylaşıyorum bakmak isteyenler için.
Eki Görüntüle 2304026