Dr Engin Erkal - Antalya Hasta yorumları

burnunuz cok güzel olmuş önemli olan nefes alabilmek bence benim hala şiş 5 ay bitti ama hala şiş olduğunu hissediyorum ama bi de nefes aldığı hissediyorum benim burnumda cok doğal oldu kimse anlamıyor yani o kadar doğal :) inş şişlerim de iner daha mutlu olurumm

Öncelikle forum arkadaşlarıma merhaba henüz burada yeniyim, ben ve erkek arkadaşım ameliyat olmayı düşünüyoruz fakat bir kaç doktor arasında kararsız kaldık daha doğrusu benim kafamdaki doktor belli ama erkek arkadaşımın durumu biraz sıkıntılı. Kendisi milli boksör sakatlandığından dolayı spora veda etti Sanırım durumu az çok gözünüz önüne getirmişsinizdir. Hadi Nural ve Engin Erkal ile görüşme yaptık ikiside iyi benim kafamda Hadi Nural var fakat erkek arkadaşımda Engin Erkal daha iyi ve güvenilir gibi geldi diyor. Doğrusu ortada kaldık ve hangisine ameliyat olacağımızı şaşırdık. Sizce Hangi doktor ? genelde hep olumlu yorumlar var hatta olumsuz yorum hiç okumadım doktorlar hakkında buda kafa karıştıran bi durum yardımcı olurmusunuz şimdiden Teşekkürler herkeze

Merhaba arkadaşlar,

22 ocak 2014 tarihinde ben de ameliyat oldum. Doktorum Engin Bey'di. Bu forumda okuduklarımdan sonra Engin Bey'e gitmeye karar verdim, ameliyat olmadan önceki karar verme sürecinin zor geçtiğini bildiğim için sizlerle deneyimlerimi paylaşmak istedim.

Bu başlık altında okuduğum mesajlar bana çok yardımcı oldu. Misal melisim adlı kullanıcıdan psikolojik rapor istemesi beni çok şaşırtmıştı çünkü medstar daha önceki adıyla andeva yıldız daha öncesinde bir komşumuzun çocuğuna iki adet dikişe 280 tl istemiş bir hastane, böyle bir hastanede bir doktorun rinoplasti için gelen bir hastasının sağlığını düşünerek ameliyat etmeyi reddetmesi cidden şaşkınlık verici bir şeydi benim için. Yani daha tanımadan Engin Bey'in benim sağlığımı tehlikeye atacak herhangi bir şey yapmayacağına emin olarak gitmiştim ofisine.

Neyse, annemi de yanıma alarak Engin Bey'le görüşmeye gittim, görüşmemiz olumlu geçti, cidden çok saygılı ve beyefendi bir insan. En önemlisi de bütün sürecin nasıl geçeceğini büyük bir sakinlikle anlattı, ameliyat esnasında ve sonrasında neler olup bitebileceğini teker teker anlattı. Çok güven veren bir doktor, işini cidden bildiğini belli ediyor, ve en önemlisi çok sakin :) hiçbir şekilde telaşa düşürmüyor sizi.

Bu kısımdan itibaren de ameliyattan sonrasını anlatsam sizlere daha faydalı olur diye düşünüyorum. Engin Bey günde tek bir ameliyat yaptığını, onu da öğleden önce yaptığını söylemişti. Ameliyattan olacağınız gece hiçbir şey yememeniz ve içmemeniz gerekiyormuş. Sabah annemle hastaneye gidip yatışımızı yaptık, Engin Bey ameliyattan önce odamızda bizi ziyarete geldi, gayet sakin bir şekilde hemşirelere gerekli talimatları verip "Ameliyathanede görüşürüz" dedi ve gitti. Görüştük :) beş saat süren bir ameliyatın ardından odama getirildim.

Anesteziden çıkmak biraz zorlu oluyormuş, çok aşırı üşüdüm. O yüzden ameliyattan önce odanıza yorgan istemeniz önemli, hemşirelerden rica edin. İki saat titriyorsunuz ama geçiyor, ben alkol ve sigara da kullanmadığım için sanırım çıkmam çok zor oldu. Neyse ama geçiyor nihayetinde. Ameliyattan sonraki 48 saat boyunca yüzünüze sürekli olarak buz koymanız gerekiyor, hastanede buz var ama benim size önerim jel şeklinde buz kalıbı almanız 2-3 çift. Çünkü oradaki buzlar hemencecik eriyor, jel şeklinde olanlar çok daha uzun dayanıyor, 2-3 çift alıp dönüşümlü bir şekilde kullanırsanız sizin için daha iyi olur, zira ne kadar buz o kadar az şiş bir yüz :) Belli bir süre yemek yemiyorsunuz su içmiyorsunuz, 4-5 saatçik bir şey ama deli gibi susuyor insan, içmeyin direnin.

Bu arada başka bir önerim de bebek kaşığı getirmeniz yanınızda, zira ağzını bir süre tam anlamıyla açamıyorsunuz, normal kaşıkla yemek çok zor oluyor, her yana dökülüyor yemek. onun yerine evden ya bir tatlı kaşığı ya da bir bebek kaşığı getirirseniz daha iyi olur hem çorba hem de sizin açınızdan.

Engin Bey'e en çok sorduğum soru morluklarım ne zaman geçecek oldu. Gözaltlarınızda korkunç gibi gözüken morluklarınız oluşabilir, korkmayın 4 gün içerisinde her şey geçiyor, tüm yüzünüz şişebilir, hiç korkmayın cidden hepsi hemencecik geçiyor. Ben bir ara burnumun derdinden geçip saat başı morluklarım geçti mi diye aynaya bakıyordum :) Engin Bey'in sakin bir sesle en beş defa dediği gibi bir kaç güne bir şeyiniz kalmıyor.

Hastanede iki buçuk gün kaldım, Engin Bey her gün kontrole geldi, hemşireler de zaten sürekli ilgileniyor, çok güleryüzlüydü tüm hemşireler, beni görür görmez buz hazırlamaya başlıyorlardı :) Neyse öyle böyle derken son gün geldi.

Söylemeyi unuttum, burnunuzun içerisinde şeklini veren boru gibi kalıplar var, burnunuzun üstünde de bir kalıp var ama rahat nefes alabiliyorsunuz onca şeye karşın. İşte son gün o burnun içindeki kalıpların çekilmesi gereken gün. Sabah erkenden Engin Bey'in muayenesine indirildim. O içteki kalıplar çekilirken biraz acıyor, ama kaş aldırırken canım daha çok acıyor benim yani o kadar büyük bir acı değil :)

Ve o kalıplar çıktıktan sonra iyileşme süreciniz daha da hızlanıyor, morluklar kızarıklığa, kızarıklar sarılığa, sarılıklar normale dönüşüyor, ufacık bir iz bile kalmıyor. O süreç içerisinde Engin Bey'in yazdığı bir sprey var, ondan ne kadar kullanırsanız o kadar iyi oluyor, çok rahatlatıyor sizi.

Derken ameliyattan sonraki 7. günde burnun üstündeki kalıbı çıkartıyor Engin Bey. İlk başta çok garipsiyorsunuz kendinizi, ben misal aynaya uzun uzun bakmadım, çünkü çok garipseyeceğimi biliyordum, evde ufak ufak baka baka alıştım açıkcası. İlk tepkim pek olumlu olmadı, hatta olumsuz da olmadı hatta tepki vermedim sanırım ama sonra çok beğendim :) Benim burnumdaki boşluğu doldurmak için saç derimin altından bir parça almıştı Engin Bey, onun düzgün bir şekilde katılaşması için de tekrar bantladı. Çok komik bir şey, burnunuz bıngıldak gibi yumuşacık oluyor dokunup dokunup gülüyordum ilk başlarda, sonra katılaştı bayağı artık. Ondördüncü gün bugün.

Yani özetlemek gerekirse, ameliyatımı iyi ki Engin Bey yapmış, cidden çok anlayışlı, sakin ve iyi bir doktor. Daha önce dediğim gibi çok güvenerek gittim ofisine, çok da memnun kaldım. Canımı kaş alan kuaförlerden daha az yaktı :) ha bir de saçımdan parça alındığı için saçlarımı on güne yakın yıkayamadım, en çok canımı acıtan ikinci nokta da o oldu :) gerisinde canım hiç acımadı, her şey çok düzgün gitti. Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır. Ben tüm kalbimle kendisini herkese öneririm.

Soru sormak isterseniz buralardayım, fotoğraf koymadım çünkü burnum daha tam olarak inmedi (ucunun inmesi iki üç ayı alıyormuş, tam son halini alması ise altı ayı bulur dedi Engin Bey). İlerleyen dönemde atmaya çalışırım ama herkesin yüz ve burun yapısı farklı olduğu için tüm çözümlerin size özel üretilmesi gerekiyor. Engin Bey zaten fotoğraf çalışması yapıyor, gerekli tüm açıklamaları da yapıyor. Dediğim gibi tüm kalbimle herkese öneririm Engin Bey'i.

Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir, sorularınıza da cevap vermekten mutluluk duyarım.

Arkadaslar merhaba
Cok yakin zamanda mustafa turkere yasam hast. Ameliyat olucam.Engin Erkal dusunmustum ama o gun sigorta hastanesindeki kbb doktoru mehmet akdag ile gorustum .burun catimin dar oldugunu bunu yapabilecek en iyi doktorun mustafa bey oldugunu soyledi.o yuzden engin beyle gorusmemi iptal ettim.Mustafa beyle gorustum.asiri ilgili diyemem belki alismis artik bir cok gelen gidene boyledir.yapilacak olani soyledi.artik doktor aramaktan sıkıldım acikcasi, mehmey beyde oyle diyince karar verdim. internet uzerinde kendisi hakkinda cok fazla yorum yok.ama yakin cevrem iyi oldugunu soyluyor ve hastalarini gordum gayet iyiydi.yinede bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim.

eminiki recihinizde özleden msj ile fotolara bakarak karar verebilirisniz..iki arkadaşız ikimizde farklı dr lara ameliyat olduk...:132:

eminimki fotolara bakarak doktorunuzu kendiniz tercih ediceksiniz.iki arkadaşız 1 yıl arayla farklı doktorlara ameliyat olduk..özelden ulaşabilirsiniz..

Herkese merhaba
Ben burada daha yeniyim. Ancak burun ameliyatımı Engin Beye yaptırmama vesile olduğu için üye olup bu foruma ben de bir şeyler yazmak istedim..
Burun kıkırdağımda eğrilik olmasından dolayı nefes almakta zorlanıyordum. Ameliyat olmam gerekiyordu. Yaptırmışken de burnumdaki kemeri düzleştirmek yani estetik de yaptırmak istiyordum. Ama bir türlü cesaret edemiyordum ta ki buradan Engin Beyle ilgili güzel yorumları okuyup yanına gidinceye kadar. Engin Bey o kadar kendinden emin ve rahatlatıcı konuştu ki hemen ameliyat olmaya karar verdim. 20 Martta oldum.Yani 3 hafta geçti ve çok hafif, belli belirsiz şişliklerim dışında hiç ameliyat olmamış gibiyim. Ameliyat sonrasının çok zor geçtiğine dair bir çok şey duymuştum. Çok morardığı ve şiştiğiyle ilgili. Ancak sadece ameliyatın ertesi günü biraz morarma ve şişme oldu.Daha sonrasına hızla hepsi geçmeye başladı. Ben aslında en çok ağrı sızı olmasından korkuyordum ama hiç öyle bir şey yaşamadım. İlerleyen zamanlarda da kendiniz dikkatli davrandığınız sürece hiç sorun yaşanmıyor. Ameliyat sonrası o kritik dönemleri Engin Beyin ilgisi sayesinde hızlı ve sorunsuz atlatmanız kolaylaşıyor. Yani burun ameliyatı yaptıracak olanlara kesinlikle Dr.Engin Erkal'ı tavsiye ediyorum. Kendisinden ve eseri burnumdan çok memnunum. İyi ki kendisiyle karşılaşmışız. Buradan da bunu sağlayan herkese teşekkür ederim.
Ayrıca hastanede yattığım 2 gün boyunca Medstar Hastanesinden de son derece memnun kaldım. Hastane tertemiz, yemekleri gayet iyi. En önemlisi gerek doktorların gerek hemşirelerin gerekse hastane görevlilerin ilgisi çok iyi.

Uzun süren detaylı araştırmalarım sonucu 17 nisan da Engin erkal' a burun estetiği ameliyatı oldum. Kendisi sabırlı, ilgili, güleryüzlü ve planlı bir doktor..Tüm ameliyat korkularıma rağmen ne tamponlar çıkarılırken, ne dikişler alınırken hiç ağrı veya acı duymadım. hatta ağrı kesici bile kullanmadım. ( hepsi gereksiz abartılı korkularmış ) şu an hem yüzüme yakışan, hem fonksiyonel, hemde estetik olduğu belli olmayan doğal bir burun yaptığı ve bana yeniden özgüvenimi kazandırdığı için çok teşekkür ederim..Antalyada doktor konusunda karar veremeyen herkese Engin beyi tavsiye ediyorum.

merhaba resminiz var mı acaba?

Hiç tereddüt etmeyin..gönül rahatlığı ile Engin bey e ameliyat olabilirsiniz..Ameliyattan benden daha fazla korkan biri olduğunu sanmıyorum..ben bile olup şu an çok memnunsam herkes memnun kalır..çok sıcak havalara kalmadan olun derim..

Aslinda erken olsam iyi olur ama kpss giricem sinav sonrasina kalacak mecbur. Revuzyon olacak benim o yuzden endiseliyim biraz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hiç endişe etmeyin Engin bey işini bilen bir hekim..hastalarının memnun olması boşuna değil bence..inşallah sizde en kısa sürede ameliyatınızı olup sağlığınıza kavuşursunuz :)

Hiç endişe etmeyin Engin bey işini bilen bir hekim..hastalarının memnun olması boşuna değil bence..inşallah sizde en kısa sürede ameliyatınızı olup sağlığınıza kavuşursunuz :)

Tesekkur ederim insallah hayirlisi ile atlatirim haziranda muayane gidicem bakalim. Gorusmek uzere resimleri bekliyorum :)

Ameliyat oldunuz mu sonuc nasil?

Dun dr Hadi Nural a revizyon ameliyati oldum dedigine gore zor bir ameliyatmis cok iyi bir doktor ilgili guven verici dusunenlere tavsiye ediyorum su anda gozlerim sis ve mor burnum alcili haftaya daha iyi olucam insallah yazarim gelişmeleri... merak edenler istediklerini sorabilir...

Arkadaslar ben de uzun bir sure intenette arastirma yaptim ve bu surecte yeterli ve ikna edici bilgiye ulasmak ne yazik ki cok zordu . Bu nedenle burun ameliyati olmak isteyen arkadaslara tecrubelerimi anlatip yardimci olmak isterim. 10 gun once Sevgili Doktorum Engin Erkal'a ameliyat oldum. Bu karari verdigim icin kendimi cok sansli ve mutlu hissediyorum.
Ameliyat olmaya karar verdikten sonra ilk olarak Almanyada oldugum icin kendisine fotograflarimi mail attim, merak ettiklerimi sordum ve tum sorularima cevap aldim. Iki ay sonra ki yuz yuze randevumuzda beklentilerimizi karsilikli paylastik bu noktada beni cok dogru yonlendirdigini söyleyebilirim. Ornegin benim beklentim sadece burun kemerimin alinmasiydi. Burnumun ucunun cok düzgün olmamasina ragmen degistirilmemesini istedim. ( internette gördügüm ucu cok kücültülmüs kötü örneklerden dolayi) Fakat doktorum en iyi sonuc icin burunu bir bütün olarak düsünüp ucunada müdahale edilmesi gerektigi soyleyip beni yonlendirdi. Bende tecrübelerine güvenerek kendisine biraktim ve iyiki de oyle yapmisim su an ki sonuctan cok cok memnunum. ameliyatin 2. ve 3. gunlerinde goz alti ve göz kapagimda morarmalar oldu. Sunu kesinlikle soyleyebilirimki ödemlerin gecmesi bir kac ayi bulacak olmasina ragmen su an ki hali bile cok güzel. Bugün 10. günüm ve tüm morluklarim gecti. Bantim alindi, kontrolum yapildi.
Almanyaya geri donmek zorunda oldugum icin ne zaman istersem kendisini arayabilecegimi, artik onun bir hastasi oldugumu, hala gorustukleri 5 yillik hastalarinin oldugunu, benim ne zaman istersem kendisine ulasabilecegimi soyledi. Ameliyat oncesinde ve sonrasinda samimiyetini ve destegini her zaman hissettim. Kendisine ve ekibine tüm kalbimle tesekkür ederim. Dr. Engin Erkala ameliyat olmayi düsünen herkesin hic kusku duymadan, guvenerek ameliyat olmasini öneririm. Ilgilenenler Engin Beyin facebook sayfasindan benim ve diger hastalarinin fotograflarina bakabilirler.

Merhaba kızlar, ben de en kısa zamanda estetik düşünüyorum.içeride eğrilik de varmış. Etrafımda burun estetiği olan bir çok arkadaşım var. Cerraha karar vermek çok zor. Bazıları sizin yukarıda tavsiye ettiğiniz cerrahlara ameliyat olmuş, memnun olan da var olmayan da. Off internette araştırma yapmaktan beynim patlayacak. Buralarda yorumlar hep olumlu, hiç sorun yaşayan yok mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…