Merhaba arkadaşlar,
22 ocak 2014 tarihinde ben de ameliyat oldum. Doktorum Engin Bey'di. Bu forumda okuduklarımdan sonra Engin Bey'e gitmeye karar verdim, ameliyat olmadan önceki karar verme sürecinin zor geçtiğini bildiğim için sizlerle deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Bu başlık altında okuduğum mesajlar bana çok yardımcı oldu. Misal melisim adlı kullanıcıdan psikolojik rapor istemesi beni çok şaşırtmıştı çünkü medstar daha önceki adıyla andeva yıldız daha öncesinde bir komşumuzun çocuğuna iki adet dikişe 280 tl istemiş bir hastane, böyle bir hastanede bir doktorun rinoplasti için gelen bir hastasının sağlığını düşünerek ameliyat etmeyi reddetmesi cidden şaşkınlık verici bir şeydi benim için. Yani daha tanımadan Engin Bey'in benim sağlığımı tehlikeye atacak herhangi bir şey yapmayacağına emin olarak gitmiştim ofisine.
Neyse, annemi de yanıma alarak Engin Bey'le görüşmeye gittim, görüşmemiz olumlu geçti, cidden çok saygılı ve beyefendi bir insan. En önemlisi de bütün sürecin nasıl geçeceğini büyük bir sakinlikle anlattı, ameliyat esnasında ve sonrasında neler olup bitebileceğini teker teker anlattı. Çok güven veren bir doktor, işini cidden bildiğini belli ediyor, ve en önemlisi çok sakin :) hiçbir şekilde telaşa düşürmüyor sizi.
Bu kısımdan itibaren de ameliyattan sonrasını anlatsam sizlere daha faydalı olur diye düşünüyorum. Engin Bey günde tek bir ameliyat yaptığını, onu da öğleden önce yaptığını söylemişti. Ameliyattan olacağınız gece hiçbir şey yememeniz ve içmemeniz gerekiyormuş. Sabah annemle hastaneye gidip yatışımızı yaptık, Engin Bey ameliyattan önce odamızda bizi ziyarete geldi, gayet sakin bir şekilde hemşirelere gerekli talimatları verip "Ameliyathanede görüşürüz" dedi ve gitti. Görüştük :) beş saat süren bir ameliyatın ardından odama getirildim.
Anesteziden çıkmak biraz zorlu oluyormuş, çok aşırı üşüdüm. O yüzden ameliyattan önce odanıza yorgan istemeniz önemli, hemşirelerden rica edin. İki saat titriyorsunuz ama geçiyor, ben alkol ve sigara da kullanmadığım için sanırım çıkmam çok zor oldu. Neyse ama geçiyor nihayetinde. Ameliyattan sonraki 48 saat boyunca yüzünüze sürekli olarak buz koymanız gerekiyor, hastanede buz var ama benim size önerim jel şeklinde buz kalıbı almanız 2-3 çift. Çünkü oradaki buzlar hemencecik eriyor, jel şeklinde olanlar çok daha uzun dayanıyor, 2-3 çift alıp dönüşümlü bir şekilde kullanırsanız sizin için daha iyi olur, zira ne kadar buz o kadar az şiş bir yüz :) Belli bir süre yemek yemiyorsunuz su içmiyorsunuz, 4-5 saatçik bir şey ama deli gibi susuyor insan, içmeyin direnin.
Bu arada başka bir önerim de bebek kaşığı getirmeniz yanınızda, zira ağzını bir süre tam anlamıyla açamıyorsunuz, normal kaşıkla yemek çok zor oluyor, her yana dökülüyor yemek. onun yerine evden ya bir tatlı kaşığı ya da bir bebek kaşığı getirirseniz daha iyi olur hem çorba hem de sizin açınızdan.
Engin Bey'e en çok sorduğum soru morluklarım ne zaman geçecek oldu. Gözaltlarınızda korkunç gibi gözüken morluklarınız oluşabilir, korkmayın 4 gün içerisinde her şey geçiyor, tüm yüzünüz şişebilir, hiç korkmayın cidden hepsi hemencecik geçiyor. Ben bir ara burnumun derdinden geçip saat başı morluklarım geçti mi diye aynaya bakıyordum :) Engin Bey'in sakin bir sesle en beş defa dediği gibi bir kaç güne bir şeyiniz kalmıyor.
Hastanede iki buçuk gün kaldım, Engin Bey her gün kontrole geldi, hemşireler de zaten sürekli ilgileniyor, çok güleryüzlüydü tüm hemşireler, beni görür görmez buz hazırlamaya başlıyorlardı :) Neyse öyle böyle derken son gün geldi.
Söylemeyi unuttum, burnunuzun içerisinde şeklini veren boru gibi kalıplar var, burnunuzun üstünde de bir kalıp var ama rahat nefes alabiliyorsunuz onca şeye karşın. İşte son gün o burnun içindeki kalıpların çekilmesi gereken gün. Sabah erkenden Engin Bey'in muayenesine indirildim. O içteki kalıplar çekilirken biraz acıyor, ama kaş aldırırken canım daha çok acıyor benim yani o kadar büyük bir acı değil :)
Ve o kalıplar çıktıktan sonra iyileşme süreciniz daha da hızlanıyor, morluklar kızarıklığa, kızarıklar sarılığa, sarılıklar normale dönüşüyor, ufacık bir iz bile kalmıyor. O süreç içerisinde Engin Bey'in yazdığı bir sprey var, ondan ne kadar kullanırsanız o kadar iyi oluyor, çok rahatlatıyor sizi.
Derken ameliyattan sonraki 7. günde burnun üstündeki kalıbı çıkartıyor Engin Bey. İlk başta çok garipsiyorsunuz kendinizi, ben misal aynaya uzun uzun bakmadım, çünkü çok garipseyeceğimi biliyordum, evde ufak ufak baka baka alıştım açıkcası. İlk tepkim pek olumlu olmadı, hatta olumsuz da olmadı hatta tepki vermedim sanırım ama sonra çok beğendim :) Benim burnumdaki boşluğu doldurmak için saç derimin altından bir parça almıştı Engin Bey, onun düzgün bir şekilde katılaşması için de tekrar bantladı. Çok komik bir şey, burnunuz bıngıldak gibi yumuşacık oluyor dokunup dokunup gülüyordum ilk başlarda, sonra katılaştı bayağı artık. Ondördüncü gün bugün.
Yani özetlemek gerekirse, ameliyatımı iyi ki Engin Bey yapmış, cidden çok anlayışlı, sakin ve iyi bir doktor. Daha önce dediğim gibi çok güvenerek gittim ofisine, çok da memnun kaldım. Canımı kaş alan kuaförlerden daha az yaktı :) ha bir de saçımdan parça alındığı için saçlarımı on güne yakın yıkayamadım, en çok canımı acıtan ikinci nokta da o oldu :) gerisinde canım hiç acımadı, her şey çok düzgün gitti. Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır. Ben tüm kalbimle kendisini herkese öneririm.
Soru sormak isterseniz buralardayım, fotoğraf koymadım çünkü burnum daha tam olarak inmedi (ucunun inmesi iki üç ayı alıyormuş, tam son halini alması ise altı ayı bulur dedi Engin Bey). İlerleyen dönemde atmaya çalışırım ama herkesin yüz ve burun yapısı farklı olduğu için tüm çözümlerin size özel üretilmesi gerekiyor. Engin Bey zaten fotoğraf çalışması yapıyor, gerekli tüm açıklamaları da yapıyor. Dediğim gibi tüm kalbimle herkese öneririm Engin Bey'i.
Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir, sorularınıza da cevap vermekten mutluluk duyarım.