-
- Konu Sahibi EstetikEditor
- #5.221
Herkese merhaba, ben Can Bey'e 2013 yılında burun 2014 yılında ise göğüs ameliyatı oldum. Burun ameliyatımı kapalı yapmıştı Can Bey, yani önden kesip açarak olmadı. Ben doğal bir görüntü istemiştim o da sadece törpüleme işlemi yapmıştı. Bir de -nasıl anlatabilirim çok emin değilim ama- burnumun ucundaki kısım hafif çıkık ya da etli gibiydi (nasıl tarif edebilirim bilemedim gerçekten) içten onu kestiğini ve orayı daha düz estetik bir görüntüye kavuşturduğunu söyledi. Ben burnum alçılıyken burun deliklerimde bir problem olduğunu görüyordum ama kendimi çok doldurmadım şişliktendir ya da alçı yanıltıyordur vs sabret bakalım dedim hep. Neyse sonuç olarak alçım çıktığında ve şişliklerim indiğinde gerçekten çok doğal herkesin beğendiği bir buruna kavuştum. Ama insan kendi burnunu malum hem bilir hem inceler. Burun deliklerim farklıydı, burun yanaklarım eşit değildi. Özellikle alttan çekilen fotolarda çok bariz bir kayma problemi ve farklılığım olduğumu görüyordum. Ve burnumun önünde o bahsettiğim etin alınmasıyla birlikte aşırı bir gerginlik hissi vardı. Hani sanki alınırken biraz fazla alınmış da derim geriliyormuş gibi. Can beye burun delik ve yanaklarındaki durumu söyleyince burnunun ucunu hiç ellemedim ki dedi. Doğru da söylüyordu aslında çünkü burnum açılmamıştı, dikişim yoktu. Ama eskiden olmayan sorun ameliyat sonrasında niye oluştu ben de hiç anlamadım.. Burnumun ucu ve kalkıklığıyla bir şikayetim yoktu zaten. Sadece bir kemerim vardı. Can bey de doğal ve estetik olan burun düz olur derdi her zaman. Yani kavis vs yapmak hasta çok isterse ok ama doğal ve güzel olanın dümdüz bir burun olduğunu savunuyordu, ben de ona katılıyordum ve zaten hiç şöyle böyle yap demedim. Şimdi durum ne diye soracak olursanız, 4 yılı devirmişim. Olan olmuştu artık ve rahatsız olduğum detayları takmamaktan başka çarem yoktu. Geçer diyordu zaten Can bey, ben de güvendim hep ona. Şu an ilk zamanlarım kadar değil ya da ben alıştım ve gözümü tırmalamıyor bilemiyorum :) delikler farklı duruyor vs ama takmıyorum eskisi kadar. Burnum bana büyüdü gibi geliyor sadece, araştırdım ameliyat sonrası büyüme beklenen bir şey değilmiş ama bana eskiden daha minik gelirdi burnum. En azından 2yıl önce falan. Bir de o eski dümdüz hali pek yok gibi hissediyorum. Dokunduğumda böyle gıcık bir kemik hissi var, sanki düz değilmiş gibi :). Bunları yazdım, ama aslında bu Can beye ameliyat olduğuma pişmanım yazısı değil. Sadece bendeki durum bu demek istedim. Genel olarak kimse burnumun estetik olduğunu anlamıyor, eski halimi bilenler beğeniyor. Hiç olumsuz bir eleştiri almadım. Benim de hayatımı hep olumlu yönde etkiledi tabi.. burun estetiği faciası yaşamadım sonuç olarak :) sadece demek istediğim sonuçta bunu yapan insan eli ve %100 lük bir başarı beklememek gerektiği. Ben o zamanın şartlarında, fiyat performans değerlendirmesi yaptığımda doğru bir karar vermişim diyorum. Belki imkanlarım daha fazla olsaydı çok daha iyi bir doktorla, daha iyi sonuçlar alabilirdim, kim bilir :) Göğüs estetiğime gelirsek, meme altı kesisi oldum. Boyutuna şekline hiç laf etmedim, Can bey ben bakar hallederim dedi, güvendim. Şekli ve boyutuyla ilgili bir şikayetim yok seviyorum. Ama 3 yıl oldu, benim dikiş izlerim gayet yerinde duruyorlar. Gözle görülebilir şekilde. Hatta bir tanesine dokunduğumda kabarıklık hissediyorum, sanki düğüm yeri hissi gibi. Ve son olarak meme ucumdaki his tam olarak geri gelmedi. Hala bir garip his hakim o bölgede. Ama çok küçük göğüslü biri olarak, silikonlardan sonra gelen mutluluk, her şeyi giyebilme hissi tabi çok güzeldi. Benim Can beye 2 ameliyat olmuş biri olarak söyleyeceklerim bu kadar. Kendisi çok iyi, çok yardımsever, iyi ahlaklı biridir. Yılmadan sorularınıza cevap verir, dinler, para kazanıcam diye atıp tutan biri değildir. Sadece hiçbir şeyin garantisi yok. Hiçbir doktor da ameliyatlarına şu hataları yapayım ya da şu dikişi kötü atayım diye girmiyordur :) ben bu bahsettiğim şeyleri yaşadım, belki bir başkası hiç bir sorun dile getirmez, ya da bir başkası lanet ediyordur. O yüzden yorumları okumak tabiki de faydalı ama bu estetik işlerinde kafayı da çok bulandırmamalı sanırım. Vücut, kemik, doku yapıları herkeste farklı, herkesin bu işlemlere vereceği yanıtlar kısa ve uzun vadede farklı olacaktır. Vee biraz da şans faktörüne inananlardanım :) Başka sorusu olan herkese memnuniyetle cevap veririm.