• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dr. Barış Çakır hakkında bilgi paylaşım

çok geçmiş olsun paprica,ne güzel kurtuldun.darısı başıma.ben şu burna konan alçı ve tamponu merak ediyorum.tampon nsl bir şey,çok rahatsız edio mu?plastik gibi bişey mi ve kaçıncı gün çıkıo,o varken rahat nefes alınıo mu?bi de alçı dediğiniz şey,bildiğimiz alçı mı?yoksa daha gelişmiş versiyonu mu?bir de ameliyattan sonra çok ağrın oldu mu?

bana tampon koymadı o yüzden nasıl bişeydir bilemicem ama silikon tampon oluyomuş. az da olsa nefes alabiliymuşsun ama yine de büyük ölçüde nefes alışına engel oluyodur. ben tamponsuz olduğum halde bazen burnum tıkandığında nefes alamadım. bikaç gün nefes almakta zorluk çekeceğin fikrine kendini alıştır. ağzından nefes aldığın için boğazın kuruyo, ağrıyo hatta o kuruluk biraz öksürük yapıyo. barış beye ne yapabilirim diye sorduğumda boğazın için pastil kullan ve bol bol bitki çayı iç boğazın yumuşasın demişti.

alçı da normal alçı galiba. yani ben bi fark göremedim.ilk bikaç gün alçıyı hissetmiyosun ama zamanla uyuşukluk gidince alçının ağırlığını hissediosun biraz. şuan yüzümde bi hafiflik var gibi. alışmışım baya :)

alçıdan sonra bant yapıştırdı barış bey. bunlar da 5 gün falan kalıcak. kendin çıkarabilirsin dedi.ama bi süre bırakcam ben çünkü mağlum burnumu korumakta problem yaşıyorum :17:

ağrı sızı mevzusuna gelince ben bir tek 2. gün ağrı kesici kullandım. o da sırf doktor verdi diye. mecburen kullanılıyo sandım. ağrım olmadı hiç. sonra baktım gerek yok bi daha içmedim. ama kişiye göre değişir. mesela tuscuk çok ağrısı olduğundan bahsetmişti diye hatırlıyorum.

sana tavsiyem hastaneden çıktıktan itibaren dikkatli ol ama öyle hasta gibi yatma. ben gün içinde evde yürüdüm, yatmadım hiç, oturdum genelde. ilk 3-4 gün şişiyosun o yüzden suratında bi hassaslık oluyo ama onlar geçtikten sonra normale dönüyosun. ben hiç hasta gibi hissetmedim kendimi.

korkulacak bişey yok ama kendini en az 10 gün için hazırla. alçılıyken normal bi hayatın olmuyo ama ağrı sızı açısından değil sosyal hayata dönüş açısından.

umarım sende benim gibi kolay, çabuk atlatırsın bu dönemi,ağrın sızın olmaz inşallah :16:

:) Canım :71: çok sevindim. Masajla çoğu yeri oturtmuştur o masajdan bana da yapıldığı için tahmin edebiliyorum :)) Hatta Barış Bey seni şu an ameliyat ediyorum demişti :) Şu an en şiş dönemleri. Gün içinde sabah uyanacaksın şiş, gün içinde bakacaksın incelmiş, yani gün içinde keyfine göre değişecek. Sana önerim burnuna çok dokunma. Ben özellikle siyah noktalar için çok uğraşmıştım faydasını da gördüm ama Barış Bey burnuma dokunma yasağı koydu en sonunda. Dokundukça uyguladığı yöntem gereği sanıyorum şişliklerimin inme süreci uzuyor. Yani yasağı koyduğu için bunu ben söylüyorum :)
Benim isteğim bir anda stres yapıp tedirgin olup mevcut sürecini bu şekide geçirmeni istemememdi. :) Ve haberlere de inan çok sevindim. İyi günlerde kullan burnuşunu :)) :nazar:

teşekür ederim canım :) çok mutluyum ve artık içim rahat :)
burnuma dokunmaya çok korkuyorum. geçen gün yaşadığım stres bana ders oldu valla :)
ama alnımdaki küçük sivilceler bir günde geçti. tonik falan kullandım krem sürdüm uçup gittiler. sanırım burnumdakilerde zaanla geçicek. bantlar çıkınca yavaşça tonik sürerim diye düşünüyorum. barış beye cilt bakımı yaptırabilirmiyim diye sorum biraz bekle dedi.

oraletcim burun derim çok komikk. gerçekten hamur gibi ve sanki şuanki burnuma büyük gelen bi palto gibi :) bu deri nasıl küçülecek aklım almıyor. barış bey farklı teknikler uyguladım ama bakalım burnun deriyi kabul edecek mi dedi.pek bişe anlamadım ama zamanla derinin kendini toparlamasından bahsediyo sanırım :26:

haklıymışsııınnn :69:
bugün alçılarım alındı. barış bey hasar gördüğünü falan söylemedi. ama öyle bir masaj yaptı ki çatur çutur ses geldi burnumdan. beynimde şimşekler çaktı acıdan yani. burnum hamur gibiymiş öyle dedi.
alçı çıkınca aynaya baktım ve sanki yüzümde kocaman bi boşluk hissettim. cildim o kadar kötü olmuştuki. kıpkırmızı, siyah noktalar minik sivilceler almış başını gitmiş.derim sarkmış falan.
ama öyle şeker bi burnum var kiiii bakmaya doyamadım. çook sevdim bu halimi. yandan bakıldığında tasarımın aynısı ama önden bakılınca çok şiş tabi. şişlikleri hem gözlerimle hem elimle hissettim. inşallah çabucak iner. ama bu halini bile çok sevdim :)
beni rahatlattığın için çook sağol. yine haklı çıktın :71:

Gözün aydın paprica! Artık bi level daha atladın :) Bunca deneyim sonrası sen de artık ameliyat olmak isteyenlere tavsiye ve önerilerde bulunursun :) Çok geçmiş olsun tekrardan, burnunu beğenmene sevindim, ben de görmek istiyorum! Şunu da söyleyeyim; burnun çok inecek daha, şiş diye endişelenme sakın!

:) Canım :71: çok sevindim. Masajla çoğu yeri oturtmuştur o masajdan bana da yapıldığı için tahmin edebiliyorum :)) Hatta Barış Bey seni şu an ameliyat ediyorum demişti :) Şu an en şiş dönemleri. Gün içinde sabah uyanacaksın şiş, gün içinde bakacaksın incelmiş, yani gün içinde keyfine göre değişecek. Sana önerim burnuna çok dokunma. Ben özellikle siyah noktalar için çok uğraşmıştım faydasını da gördüm ama Barış Bey burnuma dokunma yasağı koydu en sonunda. Dokundukça uyguladığı yöntem gereği sanıyorum şişliklerimin inme süreci uzuyor. Yani yasağı koyduğu için bunu ben söylüyorum :)
Benim isteğim bir anda stres yapıp tedirgin olup mevcut sürecini bu şekide geçirmeni istemememdi. :) Ve haberlere de inan çok sevindim. İyi günlerde kullan burnuşunu :)) :nazar:

alçı çıkınca barış bey herkese mi bu masajı yapıyor ?
yani bana da mı yapacak ? zaten ameliyattan çok korkuyorum.

korkma hemen :) ben gıkımı bile çıkartmadım :) o kadar sevinçliydim ki :)
hatta yanımda arkadaşım vardı. çok acıdı dediğimde inanmadı. gayet memnun gözüküyodun diye dalga geçti :)
galiba benim derim çok sarktığı için yaptı bu masajı.herkese yapıyomu bilmiyorum

Gözün aydın paprica! Artık bi level daha atladın :) Bunca deneyim sonrası sen de artık ameliyat olmak isteyenlere tavsiye ve önerilerde bulunursun :) Çok geçmiş olsun tekrardan, burnunu beğenmene sevindim, ben de görmek istiyorum! Şunu da söyleyeyim; burnun çok inecek daha, şiş diye endişelenme sakın!

teşekür ederim zeynepcim :) sizin kadar tecrübeli olmasamda artık bende minik burnuşumla aranıza katıldııımmmm :66:
evet şuan çookkk şiş ama ineceğini tahmin ettiğim için takmıyorum kafama. ne zaman iner merak ediyorum ama :26:

fotoğraf çekmeye çalıştım bugün ama hepsi birbirinden çirkin çıktı. cildim berbat, yüzümün ortasında bembeyaz bişeyle çok kötü gözüktüğüm için beğenmedim hiçbir fotoğrafı :59: o yüzden koyamıyorum. ama yüzüne bakılacak bir kare yakaladığım anda koyacağım buraya

yha ben de olucam aama mesela ben cok sumkuren bır ınsanım :) burnumda toz olsa hemen cıkartmak ısterım yanı o derece takıntılıyım mesela ben sumkuremıcekmıyım aylarca:S kesınlıkle asırı sekılde sumkurmek ısterım ve dayananamma sumkukurrum sankı ve yıkanma konusuna gelınce kac gun yıkanmıcam ben yıkanmadan nasıl durucam ve yuzumu yıkamadan ne yapıcam bılmıom:Sacaba sızler ne zaman sumkurebıldınız derken yanı tam olarak burnunuzun ıcını ne zaman temızledınız ve dus olayı bılgıler ıcın very veryy thnk(:

yha ben de olucam aama mesela ben cok sumkuren bır ınsanım :) burnumda toz olsa hemen cıkartmak ısterım yanı o derece takıntılıyım mesela ben sumkuremıcekmıyım aylarca:S kesınlıkle asırı sekılde sumkurmek ısterım ve dayananamma sumkukurrum sankı ve yıkanma konusuna gelınce kac gun yıkanmıcam ben yıkanmadan nasıl durucam ve yuzumu yıkamadan ne yapıcam bılmıom:Sacaba sızler ne zaman sumkurebıldınız derken yanı tam olarak burnunuzun ıcını ne zaman temızledınız ve dus olayı bılgıler ıcın very veryy thnk(:

canım bende hapşurmayı fln düşünüyorum ayy çok kötü bi durum yaa:))
benm annemde sen giib illa bölee en ufak bişiyde çıkartma isteği.ama çok oynama burnunla okdrı da zararlı olabilir..aylarca sümküremiyceni zannetmiyrm,yıkama olayına gelnce ilkgünlerde bezle sileblrsn dedi barış bey..tamamen yıkanma olayını sormadm heyecandn unutmşm.burdaki kızlar mutlafa cevap vericektir..
şuan evdeyim 12 de hastanede olucam..kızlarrr dualarınızı esirgemeyin 13'de operasyona giriyorum :))
hadi bakalımmmmmmmm öptm hepiniziiiiiii

ya bide iç çamaşırları kalıyor gibi üstümüzde? çorap fln?? bnm ayaklarm buz tutar yaaaaa
:)))) laptopumuda götürüyrm kızlar an ve an gelişmeleri aktarıcam sizlereee

benm annemde sen giib illa bölee en ufak bişiyde çıkartma isteği.ama çok oynama burnunla okdrı da zararlı olabilir..aylarca sümküremiyceni zannetmiyrm,yıkama olayına gelnce ilkgünlerde bezle sileblrsn dedi barış bey..tamamen yıkanma olayını sormadm heyecandn unutmşm.burdaki kızlar mutlafa cevap vericektir..
şuan evdeyim 12 de hastanede olucam..kızlarrr dualarınızı esirgemeyin 13'de operasyona giriyorum :))

Allah yardımcın olsun cnmm inş.hersey istediğin gibi gider cok mutlu olursun,şimdiden geçmiş olsun
:71:

Herkese merhaba
2 hafta sonra amelliyat olucam kısmetse. Ama öyle gergin öyle stresliyimki hastaneye kadar nasıl gidicem bilemiycem :14: Heran vazgeçicek gibi bir istek ve bir okadarda istekli :4:
Amelliyat genelde kaç saat sürüyor... merakettimde... umarım bir sorun çıkmaz ama insan genede endişelniyor amelliyat sonuça :53: çok gerginim benn :18:

Herkese merhaba
2 hafta sonra amelliyat olucam kısmetse. Ama öyle gergin öyle stresliyimki hastaneye kadar nasıl gidicem bilemiycem :14: Heran vazgeçicek gibi bir istek ve bir okadarda istekli :4:
Amelliyat genelde kaç saat sürüyor... merakettimde... umarım bir sorun çıkmaz ama insan genede endişelniyor amelliyat sonuça :53: çok gerginim benn :18:

ben de seninle aynı duygulardayım. bi de ameliyata tek başıma giriyorum,düşün artık.Kimse olamayacak yanımda.
iptal mi etsem diyorum bazen....ama olmakta istiyorum

ay bu psikoloji insanı bitiriyo....tekmisin of ya keşke bir tanıdını falan getirme imkanın olsa destek olurdu sana...

sonucu güzel olucak :) öyle düşünürsek daha çok motive oluruz heralde... güzel burun... :64: ama kaç saat uyuya kalıcam bilem k isterim :)

:nazar:

cnm cok tesk ne durumdasın su an amelyatın bıttı senın heralde nrdesn suan

riseoftheangel umarım gayet güzel geçmiştr ameliyatn, benim de yrn 13'de dualarınızı belkiorum şu an epey gerginim umarm herşey güzel olur...

riseoftheangel umarım herşey yolundadır...çok çok geçmiş olsun canım..mabel34 sana şimdiden dualarımı yolluyorum.inşallah başarılı bi ameliyat olacak...

ben de seninle aynı duygulardayım. bi de ameliyata tek başıma giriyorum,düşün artık.Kimse olamayacak yanımda.
iptal mi etsem diyorum bazen....ama olmakta istiyorum

Yahu niye tek giriyorsun be canım hani birinin desteğinden yardımından çok duygusal olarak ameliyat sonrası insan bir tuhaf hissediyor kendini. Üç gündür hastanelerdeyim bugünde sana uğrardım dört olurdu :)

Kısmet diyorum ama inan içime dert oldu uğurlayamadım seni artık bir şekilde telafisini yaparım :)
:nazar: hayırlı olsun diyorum eminim güzel bir burnun vardır artık :)

Bazen sadece kemiklerin durumunu kontrol ediyor gerekiyorsa masaj yapıyor. Bana yapmıştı ama yapmadı diyen kızlarda olmuştu.
Sen benim yazıma takıldın şimdi farkettim :D
Masajla ilk ay doktorlar şekil verebiliyorlarmış dışarıdan şu an seni ameliyat ediyorum lafının geniş açıklaması bu. Yani canın çok yanmıyor sadece burnuna baskı uyguluyor ağlatacak sızlatacak bir şey değil. Bakalım sana yapacak mı :)

Sümkürmede sorun yaşamazsında elinde mendille bastıra bastıra silemezsin :) Ben ameliyattan sonra şansa daha hiç hasta olmuş değilim yoksa elimden mendil normal şartlarda düşmez zaten. Yıkanma konusuna gelince kullanılan alçıya bağlı olarak değişiyor bu. Ben Barış Beye sormadığım için yıkanırken kuaföre gitmiştim saçımı yıkatmıştım. Yüzümü bölgesel olarak yıkıyordum son olarak vucudumu yıkıyordum. Yani bölgesel bir temizlik operasyonu :D
Ben nazikçe siliyorum ama sümkürüyorum ameliyat buna engel olmadı. Bastırmıyorum yanlardan o kadar. İçini doktor izin verdiğinde temizlemek lazımmış ben ilk günden başlamıştım. İşte bazen kafama göre davrandığımda olmuştu. Temizlenmesi gerekiyor gibi gelmişti nedense hiç sormamıştım. Dokunmamak gerekiyormuş hiç değilse önler temizlenip arkalara karışılmaması lazımmış. Ben sabah akşam tertemiz edip tüm yara kabuklarından arındırıyordum şaka gibi siz siz olun benim gibi yapmayın :)

ya bide iç çamaşırları kalıyor gibi üstümüzde? çorap fln?? bnm ayaklarm buz tutar yaaaaa
:)))) laptopumuda götürüyrm kızlar an ve an gelişmeleri aktarıcam sizlereee

Canım iç çamaşır, çorap hiçbir şey kalmıyor. Ben ilk ameliyatımda direkt çorapları sormuştum çıkaracaksınız demişlerdi. İç çamaşır olarak alt çamaşırınız kalsa dahi ameliyat sırasında çıkartıp sonrasında giydiriyorlarmış. Siz çamaşırsız gidin daha iyi :) Benim böyle olmuş ameliyatlardan sonra öğrenmiştim.

Gerçi sen ameliyatını oldun umarım her şey yolundadır laptop yanında değil sanıyorum henüz cevap vermemissin. Geçmiş olsun tekrar. Seni ve güzel burnunu bekliyoruz :)

Back
X