çok geçmiş olsun paprica,ne güzel kurtuldun.darısı başıma.ben şu burna konan alçı ve tamponu merak ediyorum.tampon nsl bir şey,çok rahatsız edio mu?plastik gibi bişey mi ve kaçıncı gün çıkıo,o varken rahat nefes alınıo mu?bi de alçı dediğiniz şey,bildiğimiz alçı mı?yoksa daha gelişmiş versiyonu mu?bir de ameliyattan sonra çok ağrın oldu mu?
bana tampon koymadı o yüzden nasıl bişeydir bilemicem ama silikon tampon oluyomuş. az da olsa nefes alabiliymuşsun ama yine de büyük ölçüde nefes alışına engel oluyodur. ben tamponsuz olduğum halde bazen burnum tıkandığında nefes alamadım. bikaç gün nefes almakta zorluk çekeceğin fikrine kendini alıştır. ağzından nefes aldığın için boğazın kuruyo, ağrıyo hatta o kuruluk biraz öksürük yapıyo. barış beye ne yapabilirim diye sorduğumda boğazın için pastil kullan ve bol bol bitki çayı iç boğazın yumuşasın demişti.
alçı da normal alçı galiba. yani ben bi fark göremedim.ilk bikaç gün alçıyı hissetmiyosun ama zamanla uyuşukluk gidince alçının ağırlığını hissediosun biraz. şuan yüzümde bi hafiflik var gibi. alışmışım baya :)
alçıdan sonra bant yapıştırdı barış bey. bunlar da 5 gün falan kalıcak. kendin çıkarabilirsin dedi.ama bi süre bırakcam ben çünkü mağlum burnumu korumakta problem yaşıyorum

ağrı sızı mevzusuna gelince ben bir tek 2. gün ağrı kesici kullandım. o da sırf doktor verdi diye. mecburen kullanılıyo sandım. ağrım olmadı hiç. sonra baktım gerek yok bi daha içmedim. ama kişiye göre değişir. mesela tuscuk çok ağrısı olduğundan bahsetmişti diye hatırlıyorum.
sana tavsiyem hastaneden çıktıktan itibaren dikkatli ol ama öyle hasta gibi yatma. ben gün içinde evde yürüdüm, yatmadım hiç, oturdum genelde. ilk 3-4 gün şişiyosun o yüzden suratında bi hassaslık oluyo ama onlar geçtikten sonra normale dönüyosun. ben hiç hasta gibi hissetmedim kendimi.
korkulacak bişey yok ama kendini en az 10 gün için hazırla. alçılıyken normal bi hayatın olmuyo ama ağrı sızı açısından değil sosyal hayata dönüş açısından.
umarım sende benim gibi kolay, çabuk atlatırsın bu dönemi,ağrın sızın olmaz inşallah