• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dr. Barış Çakır hakkında bilgi paylaşım

Zzynp bence barış çakırın tasarımı sanki daha doğal durmuş ben barış beyinkini beğendim..
ya kızlar bu arada barış bey'in memorial dan ayrılacağını burdan duydum..bende ameliyatımı ocak sonu gibi düşünüyorum oyüzden şimdi barış beye mail atıcam detaylı bilgi almak istiyorum çünkü..
fulya da olucaksa bana yakın baya:)) çok sevindim bunaa..

Tşk ederim, zaten Barış Bey'e ameliyat olucam, bi aksilik çıkmazsa..Genelde herkes daha kalkık olan burnu beğenmiş, Barış Bey'de daha kalkık olanı önerdi ama bana çok kalkık gelio :44: sanki çok sırıtır ve çok belli olur estetik olduğu... Sonuç olarak ikisinin ortasını isticem sanırım..

tasarımları güzel yapmış ikiside güzel ama ben sonuncuyu daha doğal buldum ama sonrada sende kalkık isteyebilirsin belki zamanla burun ucu iniyor çünkü her iki tasarımda çok güzel burnunda güzel olmaya çokmüsait

Tşk ederim, zaten Barış Bey'e ameliyat olucam, bi aksilik çıkmazsa..Genelde herkes daha kalkık olan burnu beğenmiş, Barış Bey'de daha kalkık olanı önerdi ama bana çok kalkık gelio :44: sanki çok sırıtır ve çok belli olur estetik olduğu... Sonuç olarak ikisinin ortasını isticem sanırım..

benim tasarımım da o kadar kalkıktı ama sonucu tasarımdaki kadar kalkık olmuyor
bence hiç ikisinin ortasını karıştırma
barış bey zaten yüze en çok uyanı yapıyor ameliyat esnasında

Doğru söylüyosun cnm, sonuçta adam bu işi yapıo yıllardır, tecrübelerine güvenmek lazım.. Benim şimdi aklıma bir sürü soru gelmeye başladı, tecrübeli arkadaşlar cvp verirse sevinirim. Ameliyata girerken ameliyat elbisesinin altından iç çamaşır giyinilio mu? Ameliyattan ne kadar süre sonra burun rahatsız etmeden normal bir şekilde yemek yenilebilio? 1 gece hastanede kalınıo yaa 5000'ne dahil mi konaklama, ekstra ödemeler çıkıo mu? ameliyat sonrası kontrollere ayrıca ödeme yapılıo mu? refakatçi kalabilio mu ve kaç kişiyle sınırlı? ameliyat sonrası için evde buz stoğu yapmalımıyım?amma da sorum varmış :))Sabır diliyorum cvplayacaklara şimdiden

Doğru söylüyosun cnm, sonuçta adam bu işi yapıo yıllardır, tecrübelerine güvenmek lazım.. Benim şimdi aklıma bir sürü soru gelmeye başladı, tecrübeli arkadaşlar cvp verirse sevinirim.
1) Ameliyata girerken ameliyat elbisesinin altından iç çamaşır giyinilio mu?
Sadece alt iç çamaşırı giyilebiliyor
2)Ameliyattan ne kadar süre sonra burun rahatsız etmeden normal bir şekilde yemek yenilebilio?
Ben ilk gün yani hastanedeyken çorba ve püre yemiştim, 2. gün yine yumuşak şeyler yedim, yine çorba içtim ağırlıklı olarak, sonrasında da çok sert olmamak kaydıyla katı gıdalara başladım, bence alçılıyken çokça çiğneme gerektirmeyen gıdalar tüketilmeli her ihtimale karşı
3)1 gece hastanede kalınıo yaa 5000'ne dahil mi konaklama, ekstra ödemeler çıkıo mu?
Hem hastanın hem 1 refakatçisinin konaklama, yemek ücreti 5000TLnin içinde, extra ödeme sadece yanında 2. bir refakatçi istersen yapılıyor
4)ameliyat sonrası kontrollere ayrıca ödeme yapılıo mu?
Yapılmıyor =)
5)refakatçi kalabilio mu ve kaç kişiyle sınırlı?
1 refakatçi ücretsiz kalabiliyor, eğer 2. refakatçin varsa gece 12 den sonra onun için extra ücret kesiliyor
6)ameliyat sonrası için evde buz stoğu yapmalımıyım?

Buza hiçbir aşamada gerek olacağını düşünmüyorum, ameliyattan çıktığımda da , eve gittiğimde de bana buz önermemişti barış bey,

evet kızlarr sevin hanım mail attı bana.teşekkür ederim yardımlarınız için
kesinlikle toplanıp gidelimm süper olur yaa hatta açılışına falan mı gitsekk kutlamaya:))

Evet benim ihtisas alanım oldu bu soruların belki cevap veren arkadaşlar olmuştur ama ben yine yazayım. En sık sorulan soruların listesi gibi :))

1) Ameliyata girerken ameliyat elbisesinin altından iç çamaşır giyinilio mu?

*Çorap, üst, alt hiçbir çamaşır giyilmiyor. Sen alt çamaşırı giysende ameliyathanede sen anesteziyi aldığında çıkarıyorlar ve sonra tekrar giydiriyorlar. //Ben iki ameliyata da alt çamaşırımla gitmiştim fakat son ameliyatımdan günler sonra öğrendim ki onu her halukarda çıkarıyorlarmış yani kiminin bildiği kiminin de benim gibi geç öğrendiği bir durum :))) //

*Hatta ve hatta el ve ayak parmaklarında oje, gözünde lens, her türlü takı, makyaj ameliyat öncesinde olmaması gerekiyor.

2)Ameliyattan ne kadar süre sonra burun rahatsız etmeden normal bir şekilde yemek yenilebilio?

*Ameliyattan yaklaşık 2 saat kadar sonra hemşire seni kaldırıp bir yürütüyor, sonra yemeğin geliyor ve kendi kendine yiyebiliyorsun. İlk gün sıvı ve çok çiğneme gerektirmeyen bir menü geliyor. Ben akşam yemeğinde püre yemek istemediğimi normal yemek istediğimi söylemiştim ve akşamki menümde normal bir yemek yemiştim :) Yani eve gittiğimde de durum böyle devam etti. Sonuçta hapşırsan da gülsende o dikişlere bir şey olmaz. Yemek yemektende bir şey olmaz. Hem üstünde alçı da var senin mimiklerini ne yaparsan yap bir yerde kısıtlamış oluyor. Yemekte sıkıntın olmaz. Eve gittiğinde bol bitki çayı iç ben günde 7-8 termos içtiğimi bilirim. Bu ödemin daha çabuk atılmasına yardımcı oluyor.

3)1 gece hastanede kalınıo yaa 5000'ne dahil mi konaklama, ekstra ödemeler çıkıo mu?

* Ameliyat, yeme içme, konaklama her şey anlaştığın fiyatın içinde oluyor. Hatta diyelim tek refakatçin var ama o gece yanında iki kişi olsun istiyorsun ikinci kişi için yemek vs. istemedikçe odanda kalmasına izin de veriyorlar sıkıntı yaratmıyorlar.

4)ameliyat sonrası kontrollere ayrıca ödeme yapılıo mu?

* Kontroller için bir ödeme yapmıyorsun, doktorun sana sprey ilaç öneriyor bunları eczaneden alırken ödeme yapıyorsun sadece ;)

5)refakatçi kalabilio mu ve kaç kişiyle sınırlı?

* 1 kişi yanında kalabiliyor senin ödediğin paranın içinde ekstra bir şey istemiyorlar. İkinci ücrete tabi.

6)ameliyat sonrası için evde buz stoğu yapmalımıyım?

* Ben yapmıştım ama hem hastahanede hem de evde buz yapmamı istememişti Barış Bey,
Sen yine stoğunu yap ama yüksek ihtimal kullanmana gerek kalmayacaktır.

oraletçim sana da çok tşk ederim cnm, kafamda artık soru işareti kalmadı. Haftaya cuma ameliyat olucam, sorun çıkmazsa..

oraletçim sana da çok tşk ederim cnm, kafamda artık soru işareti kalmadı. Haftaya cuma ameliyat olucam, sorun çıkmazsa..

Çok iyi ya ben bilmiyordum ameliyat tarihinin bu kadar yakın olduğunu siteye uzak kalmıştım :)) Hayırlı uğurlu olsun şimdiden yeni burnun. :71:

Bak canım sana tavsiyem 2.tasarımın olur. İlk 10-15 gün yahu bu çok kalkık diyebilirsin ama telaşa luzum yok sakin ol sonra şişlikler indirçe burnunda inişe geçiyor sonra o kalkıklığı muhafaza etmek için dortoruna yol yordam sorarken bulursun kendini :)) :82:

oraletcim sen şu iç çamaşırı olayını sağlam bir kaynaktan mı öğrendin.
çünkü hemşire bana o kıyafeti getirdiklerinde "alt iç çamaşırınız kalacak şekilde üzerinizde herhangi birşey kalmasın) demişti, ameliyatta çıkartacak olsalar neden öyle desinler, direkt herşeyi çıkarın demezler mi, değişik geldi yahu, yani öyle birşey yapılıyorsa biraaz mantıksız bir hareketmiş bu

oraletcim sen şu iç çamaşırı olayını sağlam bir kaynaktan mı öğrendin.
çünkü hemşire bana o kıyafeti getirdiklerinde "alt iç çamaşırınız kalacak şekilde üzerinizde herhangi birşey kalmasın) demişti, ameliyatta çıkartacak olsalar neden öyle desinler, direkt herşeyi çıkarın demezler mi, değişik geldi yahu, yani öyle birşey yapılıyorsa biraaz mantıksız bir hareketmiş bu

Kaynağım sağlam canım hatta ameliyat olanlar bilir bunu. Bilmiyorlarsa öğrenmiş oluyorlar. Ben bunu başkalarına söylediğimde aa yeni mi öğreniyosun hemde ameliyatlardan sonra diyip gülmüşlerdi :)) Anestezi açısından imiş. (Ameliyat sırasında çamaşırın lastiği vucudu az da olsa sıkabiliyor ve bu da vucuda verilen anestezinin oranını etkileyebiliyor diye de bir açıklama yapmışlardı.

Ben ameliyata girmeden önce (ilk ameliyatımda) çoraplarım kalabilir mi demiştim çünkü aylardan Şubattı ve ben üşümeyi pek sevmem :D
Onlarda çorap çıkacak demişti ben alt çamaşırımı hiç sormadım bir tek onunla gittim. İkincide de aynı şekilde amma velakin orada her halukarda çıkıyormuş.

işte mantıksızlık o zaman
yani hemşirenin gelip kendi kendine alt iç çamaşırı kalabilir demesi mantıksızlık
bunu açıklayarak söyleyebilirler
sonuçta ben sormamıştım alt iç çamaşırı kalabilir mi diye
kendi kendine onlar söylemişlerdi
ben öyle yaptıklarını sanmıyorum o yüzden

Son düzenleme:
takılmak değil
sadece mantıksız olduğunu düşünüyorum
bu burada sorulmuş bir soru ve ortada farklı cevaplar var
insanların aklında soru işareti kalmasın diye mantıksız olduğunu söyledim

buz uygulamasını bende yapmadım barış beyde önermedi sonrasında zaten cok rahatsız olmuştum pek uygulanan birşey değil sanıyorum artık

Son düzenleme:
Tamam yahu hemen gardını alıyorsun. :)

yok canım benim
ben sana birşey demiyorum :9:
yani hiç mantıklı gelmedi bana da o yüzden
hatta komik de geldi =))
düşünsene neden o zaman alt iç çamaşırınız kalabilir , üst iç çamaşırınız kalmasın diyorlar
yani madem çıkartıyorlar anestezi verdikten sonra, onu da çıkarıverirler =)
hatta soyunmadan ameliyata girin derler =))

Back