• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dr. Barış Çakır hakkında bilgi paylaşım

Burada bir şey söylemek istiyorum. Yanlışsam biri beni uyarsın tabi :))

Ameliyat öncesi burnu güneşten korumak gerekiyor. Yani yanmak, kararmak burun için iyi değil. Burun güneşe maruz kaldığında deri kalınlaşırmış. Derinin kalınlaşması demek ameliyat sırasında doktorun fazlaca uğraşması, iyileşme döneminde de hastanın sürecinin uzaması, ayrıyetten istenilen burun küçükse bunu zaman zaman imkansız hale getiren bir sebep imiş. Bu sebeple yazın burun ameliyatı yapılmazmış.
Sen üzülme yani bunları yapamadan ameliyat oldum diye bence şanslısın.

Şöyle bir de dipnot ekleyeyim. Beni derin kalınlaşır güneşte kalma diye uyarmışlardı. Yahu kalınlaşırsa ne olur dedim doktorun çok uğraşır dediler :D Bende nasıl olsa o sırada ben uyuyor olacağım ve neşteri tutmak zorunda olmayacağım diyip biraz dikkat etmemiştim. Ve sonrasında zor geçen bir ameliyat :) Ağır geçen bir süreç devam etmiş oldu. 1 Eylülde ameliyat oldum yani yazın tam bitişi, sonbaharın tam başlangıcı bu kadar olur yani :))

doğrudur canım benim o konuda bir bilgim yok güneşe çıkma deniyorsa çıkmasın tabi o zaman akşamları gezsin tozsun tadını çıkarsın :))

Ameliyat sırasında tabiki hiçbirşey duymuyorsun hatta ameliyathaneyi bile görmüyorsun normalde ama ben hemen bayılamadım ameliyathaneyi gördüm :) hiçbirşey duymuyorsunn ameliyattan sonra çok rahat geçiyor hemen 2 saat sonra yemek veriliyor komposto püre çorba birde tatlı tavuk göğsü yada muhallebi gibi bişeyy. yüzüne birşey koyuyorlar gözlük gibi soğutucu. onu mümkün olduğunca tut inan çok rahat geçiyor hiçbirşey anlamıyorsun. barış bey istersen önden de çizer yeni görüntünü zatennn sen istediğini anlat gerisini ona bırak. bende 30 mayıst aoldum daha alçılarım çıkmadı ama ona çok güveniyorum.

Teşekkür ederim içimi rahatlattın. İyi geceler...

evet Oralet bana da çok iyi geldi :) kızlar buluşalım o zaman bi ara sanırım aramızda en geç ameliyat olan benim bende atıyım şu alçıları önümüzdeki hafta yurt dışında olanlar varsa falan gidiceklerse gitmeden yapalım bişeylerrr.

Benim içeriğimde bol portakal var C vitamıni yapıyorum okuyanlarda :))

Teşekkür ederim :54:

Ben Mart ayından beri Barış Bey'e gidemiyorum. Tam fırsat bulmuştum yurtdışına çıktığını öğrendim. Benim zaman yaratıp gidebilmem çok güç olacak ama gideceğim zaman yazarım buradan denk gelirsek eğer görüşmüş oluruz :)

arkadaslar size birsey sormak istiyorum. Doktora sorsam daha iyi olur ama aklima simdi geldi. Benim burnumun sol tarafinda cok ama cok kucuk bir ben var. Yani ucunda degil ama tam sol tarafinda. Sizce bu bir problem olurmu burun ameliyatinda?

yok bence sorun olmaz ama barış beye de sor istersen yani et beni falan olmadığı sürece bildiğim kadarıyla bir problem olmaz ama sen gene de Oraletimize sor, o bilir çok daha iyi.. ama benim bildiğim kadarıyla olmaz birşey. sadece yağlı bir cildin varsa buhar yapmanı öneriyor daha rahat geçmesi için sürecin..

yok bence sorun olmaz ama barış beye de sor istersen yani et beni falan olmadığı sürece bildiğim kadarıyla bir problem olmaz ama sen gene de Oraletimize sor, o bilir çok daha iyi.. ama benim bildiğim kadarıyla olmaz birşey. sadece yağlı bir cildin varsa buhar yapmanı öneriyor daha rahat geçmesi için sürecin..

Canim sen sadece bir tane resim ekledin herhalde? Iyi gorunuyor bence, ben begendim. Ben emre ilhana olacaktim ama son iki hafta kala vazgectim. Evet canim, bende aynen öyle dusundum. Et beni degil ve benim cildimle alakali hic ama hic bir problemim yok allaha sukur. Normal cildim.

:)) Bende alçılı halimle iki gün AVM'de sinemaya gitmiştim. Yolda tanıdıklarıma selam verip geçiyordum selamıma karşılık gelmeyince de bozuluyordum sonra baktım yüzüm alçılı ben bile kendimi unutmuşum tanınmamak çok normal :))) 1.ayımı Taksimde kutlamıştım kutlamadan önce de Barış Bey'e konrtrole gitmiştim O bile tanıyamamıştı beni :)

Gidin, gezin kızlar. hasta gibi evde oturmayın hareket halinde olun her yönden iyi gelir ;)
,

hahaa aynısı bende de var unutuyorum alçılı olduğumu vallaaaa çoğu zaman. ben şimdiden normal hayatıma geri döndüm hiçbir sorunum yok çok şükürrr sadece çok kilo almışım gibi duruyor kilo aldığımda nasıl olacağımıda gördüm :)) oraletcim bu arada beni face ten falan ekleyebilirsin istersenn..

Ameliyat olan herkese geçmiş olsun. Umarım gönlünüze göre istediğiniz gibi burunlarınız olur. Sıra ben de şimdiden çok heyecanlıyım ki daha 1 ay var. Barış beyi aradım randevu için yurtdışında olduğunu söyledi sekreteri. Ameliyat olanlara sormak istediğim birkaç şey var. Ameliyat olmaya karar verirken önden tasarım yapıyor mu doktor bey. Benim için ön görüntü çok daha önemli. İkincisi ameliyat süreci beni çok korkutuyor. Ameliyat anında gerçekten hiç bir ses ya da acı duymuyor musunuz? Ameliyat sonrası narkoz çok zor diyorlar doğru mu ve nefes alabiliyor musunuz ameliyat sonrası?

Öncelikle aminn darısı başına diyorum :))

Ben seninle sanki daha önce yazışmıştım gibi geliyor yabancı gelmedin :)
Ameliyat öncesinde tasarım yapıyor, önden tasarım ben istememiştim o yüzden yapar mı yapar bence. Barış Bey ön görüntüye önem verir o yüzden senin kadar önem veriyor ;)
Ameliyat süreci seni korkutmasın. Bu ameliyatları iyi bir hastanede olmak önemli. Neden dersen anestezi uzmanı doktor kadar önemlidir çünkü. İyi bir hastane özenle seçerek alır doktorlarını (Özel bir hastane yöneticisi böyle demişti bana ) Ve Barış Bey ameliyatlarını Acıbadem Hastanesinde yapıyor. Oranın anestezi uzmanları çok iyi doktorları hemşireleri çok iyi. Ameliyatta seni uyutmaya başladıklarını söylüyorlar bunu duyuyorsun. Sonrasında bittikten sonra dinlenme odasından odana getiriliyorsun. Dinlenme odasını bile hatırlamıyorsun değilki ameliyat anı :))
Burun ameliyatlarında acı olmaz. Ağrılı bir ameliyat değil. Burnun çok etliyse ve küçükse o zaman tampon kullanılırsa tamponların çıkana kadar baskısı olabilir ki bu dış etken çıkınca geçer. Ağrı yapmaz sadece baskı yapar. Bebek gibi uyutulup bebek gibi uyandırılıyorsun öpücükle değil ama :D
Hassas ve narin :) Uyanışını bile hatırlamıyorsun. Ameliyat sonrası çok güzel nefes alıyorsun ama burnun kabuk bağlamaya başlayınca ilk 1 ay biraz nefes almak zorlaşıyor. Çünkü içi yara ve kabuk dolu olmuş oluyor. Sonra bu da geçiyor. Ödemlerden kimi zaman nefes almak güçleşebiliyor. Zamanla bu sıkıntı da ortadan kalkıyor. İşte böyle :)

bu arada oraletcim, resim ekledim bi bak istersennnn bugün koydum çekildimm yorumuna ihtiyacım varrr

Edibegülcüm resminin altına yorum yaptım :))

Burada da yazayım. Alçıdan pek anlaşılmıyor ama burun ucundan gördüğüm büyük bir burun değildi. Şiş ödemli bir burun olabilir. Alçı sebebiyle sana büyük geliyor olabilir :) İçin rahat olsun.
Alçı sonrası en şiş halini göreceksin zamanla diğer kontrollere gittiğinde o halinden eser kalmadığını göreceksin :)

Canim sen sadece bir tane resim ekledin herhalde? Iyi gorunuyor bence, ben begendim. Ben emre ilhana olacaktim ama son iki hafta kala vazgectim. Evet canim, bende aynen öyle dusundum. Et beni degil ve benim cildimle alakali hic ama hic bir problemim yok allaha sukur. Normal cildim.

tamam işte hiçbirşey olmazz merak etme. Ben Emre ilhanla tanışmadım bir tek Ahmet Köremezli ile görüştüm ama barış beyin ismini duyduğum an kararımı vermiştim aileme de söyledim barış bey olacak diye. en önemlisi doktorunuza güvenmeniz. siz güvenirseniz bu ona da yansıyor emin olun o kadr ince ve ustalıkla çalışıyorki, ameliyattan önce gelip sorduğunda ben hiçbirşey söylemedim kalkık istiyorum dedim onun dışında herşeyi size bırakıyorum dedim. doğal ve biraz kalkık olsun dedim gerisini ona bıraktım o kadar güveniyordum. güvenim boşa çıkmadı en azından ameliyat sürecinde yani ameliyattan sonra ağrın olursa ve benim gibi biraz moralman hastalığı kabul etmeyen biri olarak çöküntü yaşarsan yatağa bağlı olmak istememekten ki ertesi günden itibaren yatma, şeklini değil sağlığını düşünüyorsun. bizim gibi böyle ağrıların geçince şekline sarıyorsun doğal olarak :)) için rahat olsun git görüş barış beyle. herşeyi anlat istediklerini istemediklerini. emin ol herşey güzel olacaktır sonrasında..

arkadaslar size birsey sormak istiyorum. Doktora sorsam daha iyi olur ama aklima simdi geldi. Benim burnumun sol tarafinda cok ama cok kucuk bir ben var. Yani ucunda degil ama tam sol tarafinda. Sizce bu bir problem olurmu burun ameliyatinda?

Selam NelaDora, ben birçok estetik doktorun benleri de aldığını okumuştum. Denk geldiklerim olmuştu. Sor bakalım belki onu da alırlar alınabilecek bir yapıya sahipse.Ameliyatına problem olacağını sanmıyorum. Eğer kapalı teknikle olursan zaten burnun kesilmemiş olacak :)

Öncelikle aminn darısı başına diyorum :))

Ben seninle sanki daha önce yazışmıştım gibi geliyor yabancı gelmedin :)
Ameliyat öncesinde tasarım yapıyor, önden tasarım ben istememiştim o yüzden yapar mı yapar bence. Barış Bey ön görüntüye önem verir o yüzden senin kadar önem veriyor ;)
Ameliyat süreci seni korkutmasın. Bu ameliyatları iyi bir hastanede olmak önemli. Neden dersen anestezi uzmanı doktor kadar önemlidir çünkü. İyi bir hastane özenle seçerek alır doktorlarını (Özel bir hastane yöneticisi böyle demişti bana ) Ve Barış Bey ameliyatlarını Acıbadem Hastanesinde yapıyor. Oranın anestezi uzmanları çok iyi doktorları hemşireleri çok iyi. Ameliyatta seni uyutmaya başladıklarını söylüyorlar bunu duyuyorsun. Sonrasında bittikten sonra dinlenme odasından odana getiriliyorsun. Dinlenme odasını bile hatırlamıyorsun değilki ameliyat anı :))
Burun ameliyatlarında acı olmaz. Ağrılı bir ameliyat değil. Burnun çok etliyse ve küçükse o zaman tampon kullanılırsa tamponların çıkana kadar baskısı olabilir ki bu dış etken çıkınca geçer. Ağrı yapmaz sadece baskı yapar. Bebek gibi uyutulup bebek gibi uyandırılıyorsun öpücükle değil ama :D
Hassas ve narin :) Uyanışını bile hatırlamıyorsun. Ameliyat sonrası çok güzel nefes alıyorsun ama burnun kabuk bağlamaya başlayınca ilk 1 ay biraz nefes almak zorlaşıyor. Çünkü içi yara ve kabuk dolu olmuş oluyor. Sonra bu da geçiyor. Ödemlerden kimi zaman nefes almak güçleşebiliyor. Zamanla bu sıkıntı da ortadan kalkıyor. İşte böyle :)

oraletcim herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatmış zaten bende ekleme yapayım bana uyutuldumu söylemediler başın döncek dediler bende sandımki sakinleştirici veriyorlar. bana sakinleştirici vermediler hiççç öyle gittim ameliyata çok sakindim hiç korkmadım. ameliyathanede uyandırdılar beni edibeee edibe diye bağırdılar bende direk barış beyi sordum barış bey nerde dedim. sonra kendi yatağıma koyarlarken beni it biraz kendini dediler ben ittim kendimi rüya gibiydi hepsi bebek gibi hakkaten uyuman ama uyanmamda biraz uyuz olmuştum ben kadın tepemde bağırınca dibee diye ya diyorum sus kadın uyuyı biraz daha :)))) ama ben sigara kullandığım için zor oldu uyanmam sanırım. uyanır uyamaz barış beyi aradı gözlerim onunla konuştum. canım doktorum benim. onu gördüm sonra gene bayıldım ahahahaha korkmayın kızlar ben gene emaliyat olabilirim o huzuru yaşamak için çok ciddiyim çok güzel geçti bnmki geri dönmek isterim o güne heyecanlı oluyo :)))))

tamam işte hiçbirşey olmazz merak etme. Ben Emre ilhanla tanışmadım bir tek Ahmet Köremezli ile görüştüm ama barış beyin ismini duyduğum an kararımı vermiştim aileme de söyledim barış bey olacak diye. en önemlisi doktorunuza güvenmeniz. siz güvenirseniz bu ona da yansıyor emin olun o kadr ince ve ustalıkla çalışıyorki, ameliyattan önce gelip sorduğunda ben hiçbirşey söylemedim kalkık istiyorum dedim onun dışında herşeyi size bırakıyorum dedim. doğal ve biraz kalkık olsun dedim gerisini ona bıraktım o kadar güveniyordum. güvenim boşa çıkmadı en azından ameliyat sürecinde yani ameliyattan sonra ağrın olursa ve benim gibi biraz moralman hastalığı kabul etmeyen biri olarak çöküntü yaşarsan yatağa bağlı olmak istememekten ki ertesi günden itibaren yatma, şeklini değil sağlığını düşünüyorsun. bizim gibi böyle ağrıların geçince şekline sarıyorsun doğal olarak :)) için rahat olsun git görüş barış beyle. herşeyi anlat istediklerini istemediklerini. emin ol herşey güzel olacaktır sonrasında..

okuduklarim beni inanki cok ama cok rahatlatti canim. Ben kendime cok duskun bir insanim, yani hergun gezmeden yapamam. Cok istiyorum ama cokta korkuyorum, yani eger kotu birsey olursa diye dusunmemek elimde degil, ama yinede olucam. Allahin izniyle insallah hersey iyi gececek. Ben aslinda agustosta ameliyat olmak istiyordum thailanta tatile gidiyorum ve maddi durumum anca 6 ay sonra iki ameliyat kaldirabilir. Ben hem burun hemde gogus olmak istiyorum.

Selam NelaDora, ben birçok estetik doktorun benleri de aldığını okumuştum. Denk geldiklerim olmuştu. Sor bakalım belki onu da alırlar alınabilecek bir yapıya sahipse.Ameliyatına problem olacağını sanmıyorum. Eğer kapalı teknikle olursan zaten burnun kesilmemiş olacak :)

canim benim ben alinacak durumda degil aslinda. leke digil ama tam olarak bende degil hehe, nasil anlatayim bilemiyorum. Yani cok kucuk birsey, ve rengide fazla belirgin degil

Oraletcik ben Barış beyin hastalarında ben varsa aldığını gördüm( burundaki). Ayricaaaaaa Perşembe geliyorummm ;)

oraletcim herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatmış zaten bende ekleme yapayım bana uyutuldumu söylemediler başın döncek dediler bende sandımki sakinleştirici veriyorlar. bana sakinleştirici vermediler hiççç öyle gittim ameliyata çok sakindim hiç korkmadım. ameliyathanede uyandırdılar beni edibeee edibe diye bağırdılar bende direk barış beyi sordum barış bey nerde dedim. sonra kendi yatağıma koyarlarken beni it biraz kendini dediler ben ittim kendimi rüya gibiydi hepsi bebek gibi hakkaten uyuman ama uyanmamda biraz uyuz olmuştum ben kadın tepemde bağırınca dibee diye ya diyorum sus kadın uyuyı biraz daha :)))) ama ben sigara kullandığım için zor oldu uyanmam sanırım. uyanır uyamaz barış beyi aradı gözlerim onunla konuştum. canım doktorum benim. onu gördüm sonra gene bayıldım ahahahaha korkmayın kızlar ben gene emaliyat olabilirim o huzuru yaşamak için çok ciddiyim çok güzel geçti bnmki geri dönmek isterim o güne heyecanlı oluyo :)))))

Ben ilk ameliyatımdaki durumu gördükten sonra burun ameliyatıma giderken neredeyse yavaş gidiyor diye sedyeden inip koşacaktım :D Ben uyanışımı hatırlamıyorum hiç. Ama sigaranın uyanmada etkin rolü var. Hem anestezi uzmanının vereceği ilacı etkiliyor. Çünkü solunum yolları sigaradan etkilendiği için daha yoğun ilaç veriliyor. Bu sebeple uyanmakta güç oluyor. Ben gerçi Memorial Hastanesinde olmuştum ameliyatlarımı. Barış Bey o tarihlerde orada çalışıyordu :) Bence ameliyata gidiişim çok güzeldi. Ben hiç burnumu unutmuştu zaten hemşirelere, anestezi uzmanına işler nasıl diye soruyordum :D Senin kadar rahatını görmedim demişti anestezi uzmanı :D
Hatta şöyle bir olay da olmuştu. Barış Bey gelmiş odama anlatmış olan her şeyi. Ben sonra uyumuşum. İki saat kadar sonra uyanıp refakatçime Barış Bey gelmedi mi diye sormuşum. O da geldi konuştunuz dedi. Ben unutmuşum bunu da akşam Barış Bey geldi dedim ben sizi öğlen bekledim ameliyatım hakkında bilgi verirsiniz diye. nasıl geçti ameliyatım dedim şaşırdı yüzüme baktı ama hiç bozmadı :D anlatmaya başladı. Refakatçim uyardı hatırlasana konuştunuz cevap bile verdin sorularına diye. Aynı soruları bir daha sorup cevap beklemişim. Güzel bir gündü. Tarihe bir şerh daha düşülmüştü. Ben yenilenmiştim :16::16:

Back