Merhabalar;
26 yaşındayım. ilk gebeliğim ve 23 haftalık hamileyim. dörtlü hiç bir testi istemedim. Çünkü doktora bir rahatsızlığı olsa bir tedavi uygulayabilecemisiniz diye sordum hayır dedi. Bende ne olursa kabulüm dedim halada öyle diyorum. Bu tarz şeylere kafa yormayın. Allah hakkımızda hayırlısını versin doktorların tepkileri ve konuşmları çok ağır geliyor hepsi değil tabiki ama Sadece bir süre rutinlikten çıkıp insanların duygu ve düşüncelerini düşünerekde bu tip konuları annelere babalara iletirken empati yapmayı öğrenmeleri gerekiyor. Sadece rutin kontroller için doktora gidiyordum. Kansızlık vs.. olduğu için kendimde. En son 21. haftada doktorumun vermiş olduğu detaylı ultrasona farklı bir devlet hastanesinde girmiştim. Çok şaşırdım. Daha çok doktorun tepkisi yıkmıştı beni. Çok geç kaldığımızı bu çocuğun down sendromlu olabileceğini söylediler hemen sıvı aldırmamızı yoksa çocuğu aldıramayacağımızı söylediler. Kızımın burun kemiği olmadığını. böbrekte büyüme kalpte pırıltı varmış. ikili üçlü testi neden yaptırmamışım. Aldırmayacaktım zaten dedim iyi ozaman dedi ve çıktık..... kendi doktoruma gittim konuştuk sadece aklımda olan ve ağlamama sebep olan konu acaba doğduktan sonra çok acı çekecekmiydi korkusu üzüntüsü. yoksa isteyipde anne olamayan okadar çok insan vardıki. biz istedik ve Allah bize ilk ayda bir bebek nasip etti. ne olursa olsun ben çocuğu doğuracağım dedim. sonra farklı bir op.dok. perinatoloji uzmanına gittik. orada herşey çok güzel dedi ama evet bu bulgular var dedi. hatta diğer doktor iyimser konuşmuş dedi. ek olarak kalbinde iki delik görüyorum. sağ tarafında atar damarı yok ense kalınlığı 6mm. ama çocuk haftasında bir çocuk kilosu boyu vs. çok iyi dedi. neyse en son doktorun bakışı ve yorumu yine hemen sıvı aldırmanız lazım %90 ds. bende sıvı aldırmayacağımı doğumla ilgil bir fikir verebilecekmisiniz diye almamız gereken önlemler varmı diye geldiğimizi belirttim. oda nasıl bakacakmışım bu çocuğa falan gibi sorular sordu.dedim bir şekilde bakacağız yani ne yapalım Allah vermiş. en son gözlerini üzerimize dikipte iyi ozaman ücreti burada alıyroum dedi her ne olursa olsun tabiki konusu para kazanmak ama sonuçta anne ve baba olarak bir üzüntü ve şok içindeyiz daha yumuşak ve anlayışlı bir dille yaklaşmaları gerekiyor. nebilim işte şuan bakalım ogünden beri doktora gitmedim kendi doktorumada gitmedim. sadece kızımın hareketlerini dinleyip bol bol dua etmeye çalışıyorum en azından öyle bile olsa umarım Allahım yardımcı olur. Sizinde dualarınızı bekliyorum. Allah sizinde yardımcınız olsun inş. sonunda çok sağlıklı bir evlat nasip eder Rabbim herkese.herşey daha tamamlanmamış değil 9 ayın bitmesine daha çok var. kapalı kutu içinde bir kutu var ve orda nelerin bizi beklediği hiç bir zaman belli olmaz. bunlar sadece ihtimaller.