Down sendromu

Yardımcı olursanız sevinirim

• Ankete Katılan
    5

Semra44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2018
5
3
28
Selam arkadaşlar ben 12 haftalık gebeyim . Devlet hastanesinde ikili test yaptiediy riskli denildi karindan su alinacaa denildi düşük riski varmis yaptirmak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım . Özelde bı daha mı ikili tarama yapsam.
Test sonuçları
Free BhCG 125.1 mIU/ml :2.16 MoM
PAPP-A 1157 mIU/I:0.57 MoM
NT 2.8 mm (CRL 39 mm ): 2.51 MoM

T21 RİSKİ : 1: 5
T18-13 riski : 1: 147
Yaş riski 881

22 yaşındayım sizce ne yapmalıyım ?

Amniosentez de dahil hiçbiri size kesin sonuç veremez. Bence hamileliğinizi stressiz rahat ve mutlu geçirmeye bakın, korkmayın, dua edin herşey güzel olacak :)

İkili test %85-90 oranında doğruluk veriyorsa Prena gibi özel testler %99 veriyor.

Ben 9 sene önce amniyosentez yaptırdım.63/1 di benim değer.Ege Ünv.yaptirdim.Hamileligin 18. Haftası yapıyorlardı o dönemler.Risk down üzerindeyse harmony de güvenilir sonuç veriyor.(ilk gebeligim zamanında Türkiye de yoktu)

Aynısı başıma geldi hmgecen yıl bu zamanlar hemde amniyosentez oldum.ankara da.sonuc down değil cıktı..yani eğer senin için önemiyse mutlaka test yaptır derim.

Testi mutlaka yenile hemen yapman lazım günün geçmeden ondan sonra karar verirsin

Canım aklında aldırmak gibi bir düşünce yoksa hiç kendini hırpalama. Yok su aldırma yok kan yok harmony testi. Sonuç ne olursa o çocuk benim diyorsan dua et yemene içmene dikkat et. Ama bakamam destekçim yok yalnızım diyorsan harmony testini yaptır ya da su aldırıp baktır.
Ama o testler çoğu kişi de riskli çıkıp bebekleri sağlıklı doğan bir sürü insan var. :) lütfen sıkma canını.

Hayır Rabbim nasil veriyorsa bı bildiği vardır sonuc ne olursa olsun dogrcm

Tekrar baska yerde test yaptirin bu durumda. Karindan sahsen su aldirmazdim down sendromu testi yapilmasi icin,ama bunu herkes kendi karar vermesi lazim tabi. (Down sendromlu olsa hamileligi sonlandirmazdim zaten. Onun icin su aldirmam)

Burun kemigi oluşmuş mu? Ense kalınlığı kac cıktı?
Aldirmayacaksanız da amniyosentez ya da fetal dna gibi testleri yaptirin bence. Neye hazır olmaniz gerektiğini bilirsiniz. Bilinmezlik kötü..

Benim hamileliğimde ikili test normal çıktı. Oğlum sağlıklı doğdu ama 1 yaşından sonrA farklılığını anladık . Otizmli oğlum. Yani otizmi testi Yok ama olsaydı da ben yine oğlumdan vazgeçmezdim. Boşuma kendinizi yormayın testlerde normal denip farklı doğanlar oluyor, testlerde sorun var denip gayet sağlıklı doğanla da oluyor.

Şunu düşün, çocuğun down sendromlu olacaksa sen onu aldıracak mısın? Eğer cevabın evetse, söylenilen testleri yaptırmalısın. Eğer yok, her ne olursa olsun ben bu çocuğu doğuracam diyorsan, hiç testlerle uğraşma.

Ben hamileyken ilk başta devlete gidiyordum, doktor ikili test yaptır, rahatlarsın hamileliğin rahat geçer dedi. Gittim yaptırdım. Sonucum çıktı mı öğrenmek için aradığımda, sonuç yok 3lü (ya da 4lü mi dendi tam hatırlamıyorum) test için randevu alın dendi. Ben de kötü de olsa sonucumu öğrenmek istiyorum dedim. Telefondaki kadın iyi ya da kötü bir sonuç yok dedi. Yani herhangi bir sonuç çıkmamış ikili testden, bu nasıl oluyorsa halen anlamış değilim. Ben sonuç ne olursa olsun çocuğumu doğuracaktım. Diğer testleri yaptırmadım, ikili test yaptırdığıma da pişman oldum zaten. Kontrollerimede özel de devam etmiştim. Ama hamileliğim boyunca neden sonucumu söylemediler diye kafamda kurup durdum. Heralde çocuğum özürlü o yüzden söylemediler diye düşünüp durdum. Ama Allah'a şükürler olsun kızım gayet sağlıklı doğdu.

İnşAllah sizde sağlıklı bir evlat alırsınız kucağınıza.

bende de risk olduğunu söylediler. nifty testi yaptırdım sonucu bekliyorum
elbet bebeğim benımle asla aldırmayı düşünmedim. hazırlıklı olmak adına testi de yaptırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…