- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.527
Down sendromlu diyelim aldıracak mısın buna göre karar vermen gerekiyor. Instagramda incisu var biliyorsundur . İncisu down sendromlu ve annesine sarılışını gördüğümde içim dolup taşıyor evet down sendromlu bu bir hastalık değil sadece farklılık. O kadar sevgi dolu ki inci. Bu tür testler yüzde yüz sonuç da vermiyor ihtimale binaen karar vermek de bana çok zor geliyor. Riskli gebeliğim olduğu için üniversite hastanesinde sıra bekliyordum.hergün hüngür foşurt ağlıyorum sağlık sıkıntılarım var iğnelerle bebeği durduruyoruz filan. Sonra bir bayan vardı yanımızda bekleyen, suyu azalmış 6 aylıkmış bebeği o kadar üzgündü ki bebeğim engelli yüzünün bir tarafı ve gözü yok ama ben buna üzülmüyorum suyu azalmış ölür diyorlar almak istiyorlar ben doğurmak istiyorum dedi. Hareket ediyor kıpırdıyor dedi. Orada bittim ben. Bu arada ben ikili üçlü dörtlü hiçbir test yaptırmadım hergün hastanelerdeydim ama asla bu testleri istemiyorum dedim . Net olarak evet bir ihtimal bile olsa kromozom bozukluğu varsa ben aldırmak istiyorum diyorsan amniyosentez yaptır yoksa yaptırma.Selam arkadaşlar ben 12 haftalık gebeyim . Devlet hastanesinde ikili test yaptiediy riskli denildi karindan su alinacaa denildi düşük riski varmis yaptirmak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım . Özelde bı daha mı ikili tarama yapsam.
Test sonuçları
Free BhCG 125.1 mIU/ml :2.16 MoM
PAPP-A 1157 mIU/I:0.57 MoM
NT 2.8 mm (CRL 39 mm ): 2.51 MoM
T21 RİSKİ : 1: 5
T18-13 riski : 1: 147
Yaş riski 881
22 yaşındayım sizce ne yapmalıyım ?