- 19 Ocak 2012
- 634
- 85
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım aklında aldırmak gibi bir düşünce yoksa hiç kendini hırpalama. Yok su aldırma yok kan yok harmony testi. Sonuç ne olursa o çocuk benim diyorsan dua et yemene içmene dikkat et. Ama bakamam destekçim yok yalnızım diyorsan harmony testini yaptır ya da su aldırıp baktır.
Ama o testler çoğu kişi de riskli çıkıp bebekleri sağlıklı doğan bir sürü insan var. :) lütfen sıkma canını.
Harmony ve prena gibi testler yerine panorama testini öneririm. Yurtdışına gidiyor, daha güvenilir ve maliyeti aynı. Bu işin içinde olduğumdan dolayı diyorum, ayrıntı vermek istemiyorum diğer testler ile ilgili ama panorama'dan şaşmayın lutfen, guvenebilirsiniz..
Ense kalinkalı 2.8 çıktı normal dendiBurun kemigi oluşmuş mu? Ense kalınlığı kac cıktı?
Aldirmayacaksanız da amniyosentez ya da fetal dna gibi testleri yaptirin bence. Neye hazır olmaniz gerektiğini bilirsiniz. Bilinmezlik kötü..
şuanda en güvenilir en kapsamlı olan nifty olduğunu söylüyor proflar.
Nifty de iyi piyasada ama panorama direkt olarak yurtdışına gönderiyor. Harmony hakkında hiçbir şey söylemek istemiyorum ama prenatal testleri bizzat alıp gönderiyoruz, prof da olsa mozaik down sendromu sonucu çıkan bir hastamızda doktorun beni arayıp ben hastama ne diyeceğim diye sormuslugu var.. herhangi bir genetik merkezine gidip sorarlarsa daha güvenilir bilgi elde edebilirler
amniosentez işlemi basittir ama riskli bir işlemdir ben bebeğimi kaybediyordum sizden ricam lütfen ılk onerınız bu olmasın....çıkan sonuca göre mi hamileliği devam ettireceksiniz önce buna karar verin.
ona göre yaptırın bu testleri.
amniyosentez çok kolay bir işlem 5 dk bile sürmüyor ekranda seyrediyorsunuz zaten. korkulacak bir durum yok.
Burun kemigi oluşmuş mu? Ense kalınlığı kac cıktı?
Aldirmayacaksanız da amniyosentez ya da fetal dna gibi testleri yaptirin bence. Neye hazır olmaniz gerektiğini bilirsiniz. Bilinmezlik kötü..
özelde bir daha yapılsada risk çıkmasa bile doktorlar risk çıkan sonucu baz alıyorlar.... bebeğinizin burun kemiği ölçüldü dimi? bu alan dolu gorunuyor mu test sonucunda?
amniosentez işlemi basittir ama riskli bir işlemdir ben bebeğimi kaybediyordum sizden ricam lütfen ılk onerınız bu olmasın....
bu soyledıklerını çok iyi bılıyorum çünkü tam 21 haftam bunları araştırmakla geçti ... ikili testim riskli çıktı ... amniosentez yaptırdım suyum geldı.... bebeğimi kaybedebılırdım gunlerce hastanede yattım ... bana soylenen ne bılıyormusunuz genetık doktoru tarafından ... amniosentez sonucuna gore bebeğiniz down sendromlu deil ama sonradan oluşan bır genetık birleşme ya da yapı bozukluğu bu testın bıle kesın tanı koyduğunu soylememek ıçın yeterlıdır ... odasından çıktım ve duşundum bunun içn mi risk almıştım sağlıklı olan yavrum için.... burun kemiğini soruyorum çünkü bazı destekleyıcı şeylerle anneyi yurtdışı testlerine yonlendırmek için ense kalınlığı burun kemiği sağlıkm gostergesı ama tabıkıde boyle olup down sendromlu çocuğumuzda olabılır aynı amnıosentez sonucunun sağlıklı çıkıp tersi olması olması gibi...down sendromlu bebeklerin yüzde 60ında burun kemiği oluşmazmış ama geri kalan yüzde 40ında oluşurmuş. bu yüzden burun kemiği pek belirleyici faktör değil gibi :/
Selam arkadaşlar ben 12 haftalık gebeyim . Devlet hastanesinde ikili test yaptiediy riskli denildi karindan su alinacaa denildi düşük riski varmis yaptirmak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım . Özelde bı daha mı ikili tarama yapsam.
Test sonuçları
Free BhCG 125.1 mIU/ml :2.16 MoM
PAPP-A 1157 mIU/I:0.57 MoM
NT 2.8 mm (CRL 39 mm ): 2.51 MoM
T21 RİSKİ : 1: 5
T18-13 riski : 1: 147
Yaş riski 881
22 yaşındayım sizce ne yapmalıyım ?
benim nifty testim de yurtdışına gidicekmiş. kafam karıştı şuanda :) umarım hayırlısı olur
Konuya atlamak gibi olmasın ama bu prenatal testler yalnızca birkaç sendroma tanı koyabiliyor. Bunlardan hariç, kromozomlarda görülen delesyon ya da duplikasyonlar sebebiyle testlerde tanı koyulamayan hastalıklar çıkabiliyor bebeklerde.. Hiçbir şey yeterli degil aslinda tam olarakbu soyledıklerını çok iyi bılıyorum çünkü tam 21 haftam bunları araştırmakla geçti ... ikili testim riskli çıktı ... amniosentez yaptırdım suyum geldı.... bebeğimi kaybedebılırdım gunlerce hastanede yattım ... bana soylenen ne bılıyormusunuz genetık doktoru tarafından ... amniosentez sonucuna gore bebeğiniz down sendromlu deil ama sonradan oluşan bır genetık birleşme ya da yapı bozukluğu bu testın bıle kesın tanı koyduğunu soylememek ıçın yeterlıdır ... odasından çıktım ve duşundum bunun içn mi risk almıştım sağlıklı olan yavrum için.... burun kemiğini soruyorum çünkü bazı destekleyıcı şeylerle anneyi yurtdışı testlerine yonlendırmek için ense kalınlığı burun kemiği sağlıkm gostergesı ama tabıkıde boyle olup down sendromlu çocuğumuzda olabılır aynı amnıosentez sonucunun sağlıklı çıkıp tersi olması olması gibi...