- 21 Eylül 2022
- 2
- 3
- 38
-
- Konu Sahibi downannesi
teşekkür ederimDeneyimli anneler yazacaktir, ben konunuz gorunsun diye yaziyorum. Yazinizi okurken cok guclu bir anne gordum ben. Insallah butun surec en kolay en hayirli sekilde ilerler miniginiz ve aileniz icin.
Rabbim yureginize ferahlık versin,güçlü olun güçlü olalım siz iyi olun ki evladınız da iyi olsun,benim de konu ile ilgili bilgim yok bilenler yazar inşallahmerhaba ben 4 aylık DOWN SENDROMU ANNESİ olduğumu 1 hafta önce öğrendim kızımın 1 ay doğmasından sonra gözlerinde çekiklik ve simian çizgisinin farkına vardım şüphelendikten sonra genetik test yaptırdım orda down sendromu olduğu belli oldu Fakat kızımda gözünde çekiklik ve simian çizgisi harici hiç birşey yok kulak, göz, kalp bütün bölümlere götürdüm hiç birinde problem çıkmadı kilo alımı gelişimide normal ayrıca gülüyor adını seslenince sesi arıyor yüzüme bakıyor uyurken dili dışarıda değil sadece şuan sadece kas gevşekliği yani boynunu kaldıramıyor onun içinde sık sık hareket yaptırıyorum doktor rehabilitasyona götür orada ilgilenirler dedi güvenemiyorum erken olduğunu düşünüyorum
Ve Genetik testlerim yanılma payı varmı?
benim asıl sorum konuşamama gibi problemler ortaya çıkıyormuş bazı gerilikler ortaya çıkıyor yürüme vs eğitimi için nasıl davranmalıyım nelere dikkat edinmeliyim bilgisi olanlar yorum yaparsa çok memnun olurum 1 haftadır ağlamadığım gün yok sütüm kesildi rabbim kimseye çocuğuyla acı yaşatmasın evlat gibisi yok
Amin canim benim rabbim yardimcin olsun konu hakkinda hicbir fikrim yok ama dalında uzman iyi bir dr bul bence onun önerileriyle hareket etmen daha dogru olurmerhaba ben 4 aylık DOWN SENDROMU ANNESİ olduğumu 1 hafta önce öğrendim kızımın 1 ay doğmasından sonra gözlerinde çekiklik ve simian çizgisinin farkına vardım şüphelendikten sonra genetik test yaptırdım orda down sendromu olduğu belli oldu Fakat kızımda gözünde çekiklik ve simian çizgisi harici hiç birşey yok kulak, göz, kalp bütün bölümlere götürdüm hiç birinde problem çıkmadı kilo alımı gelişimide normal ayrıca gülüyor adını seslenince sesi arıyor yüzüme bakıyor uyurken dili dışarıda değil sadece şuan sadece kas gevşekliği yani boynunu kaldıramıyor onun içinde sık sık hareket yaptırıyorum doktor rehabilitasyona götür orada ilgilenirler dedi güvenemiyorum erken olduğunu düşünüyorum
benim asıl sorum konuşamama gibi problemler ortaya çıkıyormuş bazı gerilikler ortaya çıkıyor yürüme vs eğitimi için nasıl davranmalıyım nelere dikkat edinmeliyim bilgisi olanlar yorum yaparsa çok memnun olurum 1 haftadır ağlamadığım gün yok sütüm kesildi rabbim kimseye çocuğuyla acı yaşatmasın evlat gibisi yok
merhaba ben 4 aylık DOWN SENDROMU ANNESİ olduğumu 1 hafta önce öğrendim kızımın 1 ay doğmasından sonra gözlerinde çekiklik ve simian çizgisinin farkına vardım şüphelendikten sonra genetik test yaptırdım orda down sendromu olduğu belli oldu Fakat kızımda gözünde çekiklik ve simian çizgisi harici hiç birşey yok kulak, göz, kalp bütün bölümlere götürdüm hiç birinde problem çıkmadı kilo alımı gelişimide normal ayrıca gülüyor adını seslenince sesi arıyor yüzüme bakıyor uyurken dili dışarıda değil sadece şuan sadece kas gevşekliği yani boynunu kaldıramıyor onun içinde sık sık hareket yaptırıyorum doktor rehabilitasyona götür orada ilgilenirler dedi güvenemiyorum erken olduğunu düşünüyorum
Merhaba, öncelikle Rabbim evladınızı bağışlasın umarım çok güzel bir ömrü olurmerhaba ben 4 aylık DOWN SENDROMU ANNESİ olduğumu 1 hafta önce öğrendim kızımın 1 ay doğmasından sonra gözlerinde çekiklik ve simian çizgisinin farkına vardım şüphelendikten sonra genetik test yaptırdım orda down sendromu olduğu belli oldu Fakat kızımda gözünde çekiklik ve simian çizgisi harici hiç birşey yok kulak, göz, kalp bütün bölümlere götürdüm hiç birinde problem çıkmadı kilo alımı gelişimide normal ayrıca gülüyor adını seslenince sesi arıyor yüzüme bakıyor uyurken dili dışarıda değil sadece şuan sadece kas gevşekliği yani boynunu kaldıramıyor onun içinde sık sık hareket yaptırıyorum doktor rehabilitasyona götür orada ilgilenirler dedi güvenemiyorum erken olduğunu düşünüyorum
Merhaba artık sizde tecrübeli bir annesiniz Allah çocuğunuzu size bağışlasın bende bir down annesi olduğumu yeni öğrendim iki buçuk aylık bebeğim kabullenme aşamasındayım ama hiç birşeye de geç kalmak istemiyorum nasıl bir yol izleyeceğim bilgi verirseniz çok sevinirim iyi günler.merhaba ben 4 aylık DOWN SENDROMU ANNESİ olduğumu 1 hafta önce öğrendim kızımın 1 ay doğmasından sonra gözlerinde çekiklik ve simian çizgisinin farkına vardım şüphelendikten sonra genetik test yaptırdım orda down sendromu olduğu belli oldu Fakat kızımda gözünde çekiklik ve simian çizgisi harici hiç birşey yok kulak, göz, kalp bütün bölümlere götürdüm hiç birinde problem çıkmadı kilo alımı gelişimide normal ayrıca gülüyor adını seslenince sesi arıyor yüzüme bakıyor uyurken dili dışarıda değil sadece şuan sadece kas gevşekliği yani boynunu kaldıramıyor onun içinde sık sık hareket yaptırıyorum doktor rehabilitasyona götür orada ilgilenirler dedi güvenemiyorum erken olduğunu düşünüyorum
Merhaba bu ayın 8inde 4 ayı dolcak bi oğlum var down sendromlu ilk önce hastaneden rapor çıkartcaksınız bu raporla rehberlik araştırma merkezinden alması gereken eğitimleri vs rapor hazırlancak iyi bir kurum araştırmanız lazım ben hastaneden raporunu çıkarttım kurumu da buldum ram a gidecektik t bizim ameliyatımız girince araya toparlanmasını beklicez kalbinde iki delik vardı ilk önce sağlığı dedik ve doktorlar olması gerekiyor diyince elhamdülillah planlanılan gibi de geçtiMerhaba artık sizde tecrübeli bir annesiniz Allah çocuğunuzu size bağışlasın bende bir down annesi olduğumu yeni öğrendim iki buçuk aylık bebeğim kabullenme aşamasındayım ama hiç birşeye de geç kalmak istemiyorum nasıl bir yol izleyeceğim bilgi verirseniz çok sevinirim iyi günler.
İnsta veriliyor mu burdan bilmiyorum ama elimde bi kaç kitap var gelişim geriliği olan olsun Down lu çocuklar için olsun evde yapabileceğiniz şeyleri atabilirimMerhaba artık sizde tecrübeli bir annesiniz Allah çocuğunuzu size bağışlasın bende bir down annesi olduğumu yeni öğrendim iki buçuk aylık bebeğim kabullenme aşamasındayım ama hiç birşeye de geç kalmak istemiyorum nasıl bir yol izleyeceğim bilgi verirseniz çok sevinirim iyi günler.
İstek gönderdimYasemin soylu kıvanç insta yeşil şal bir profilim var yazarsanız senirim