• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Down Sendromlu Bir Çocuğunuz Doğacak Olsa Hamileyken aldırır Mısınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi MeDuSa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Yorumlarınızı da bekliyorum arkadaşlar....

• Aldırırdım.

OY: 39 54,9%
  • Aldırmazdım.

OY: 32 45,1%

• Ankete Katılan
    71
:çok üzgünüm:aldırırdım:( eşim istemıyorsa da onu ıkna etmek ıcın elımden gelenı hatta fazlasını yapardım:(cunku bu sonradan tedavı edılebılen veya duzelen bır rahatsızlık degıl:(sadece daha koopere edılebılıyor egtımle.ama asla normal bır bırey olamıyor.hayat boyu surecek bır acının altına goz gore gore gıremem:(malesef boyle dusunuyorum:((llah esırgesın

Uffffff..nasıl bir soru bu böyle...bilemiyorummmmmm....aldırırmıydım ki?? aldırırdım heralde..yaw bilmiyorum...

bu soru önceden sorulsaydı aldırırdım derdim
ama su an anne adayıyım bir meleğim var
eğer bana down sendromlu denilse
bebeğimden vazgecmem
ne olursa olsun
onun kalbi atıyor

herkesn görüşleri çok farklı kesnlkle aldırırım diyenler nası bukadr kesn konuşuo hç düşünmeden birde..çok komik ve üzücü geldi bana.nası düşünmüosun anlamıorum senn canın içinde bir parça.içinde iki tane kalp atıyor ve sen birini aldrcaksın ölemi..peki neden içindeki atan kalbn biri alınıoda sen kalıosun..
ALLAH onu sana öle nasip etmiş.rızkı varmışki dünyaya gelmesini istemiş.bu düşük vs değilki hadi düşse diceksnki sorunlu bi bebekti düştü.allah bunu senden almamş sana tutunmasını istemşse ki oda seni bırakmamşsa aldrmak ne kadr doğru bilemm.tabiki sorumluluğu çok fakat ne malum sen o cana kıyarken kürtaj masasında senin ölmeyeceğin.ne malum sırf o çoıcuğa baktın die hataın boyunca günahlarnn affolmayacağı...

julliet hayrlı olsun bebişin cnsyeti ne attalım öğrendinmi gerçi daha erken kesn bişi demeleri içn..hayrlısı olsun.

Çok zor bir karar.Ama Rabbim bana verdiyse bir bildiği vardır diye düşünürüm.YA ne yaparım bilemiyorum.Allah uzak etsin verdiğini de sabır versin inşallah

ben aldirmazdim onu o cani veren Allah belki bizi sinamak icin vermistir o hastaligi...asla aldirmazdim cevremde birkac kiside gordum cok yakinlarimdanda cocugunuz %99 down sendromlu demelerine ragmen cocuklar normal nogdu...demekki aldirsaydilar herseyi sapasaglam olan bebeklerinin katili olacaklardi...hastaliklida olsa o benim bebegim yavrum canimdan can canini almaya hakkim yok..asla aldirmazdim...
bence aldirirdim diyen arkadaslar netteki kurtaj videolarini izlesin oncelikle..bebeginize nasil kiyacaginiz basina neler gelecegi nasil cani yanacagini goreceksiniz...buna benim vicdanim el vermez..

asla o hayatı ona yaşatma hakkını kendşmde bulmazdım.

elbette annenin de cocuğun da hayatı kolay olmayacak, hele o çocuğun... ancak bence Allah ın verdiği cana kıymaya hakkım yok, aldıramazdım...
Allah herkesin evladına:Saruboceq: sağlık versin.

bu çok hassas bir konu. şimdi ne desem boş allah korusun kimsenin başına vermesin rabbim ama aldırmazdım herhalde. onunda yaşamaya hakkı var . ama diğer yandan o o şekilde yaşamak istermiydi sormadan edemiyorum. allah düşmanımın başına vermesin. insanın kendi çocuğunu öldürmesi kadar( her ne kadar doğmamışta olsa)feci bir şey yoktur herhalde. ayrıca çooooook günah. allah onu size bir sınav olarak veriyor zaten ona karşı gelmekten başka bişi değildirki bu!!!...

bilmiyorum o an ne yapmak isterdim.. :1no2:

aldırmazdım.rabbim onu karnıma koymuş.şuan öyle bir riskim yok allaha şükür.3,5 aylk hamileyim.testlerim normal.rabbim kimseye vermesin ama aldırmazdım.ilk bebeğimi kalbi durduğu için aldılar kürtajla.onu bile 10 beklettim.aldıramadım belki yaşar dedim meleğim ama tutunamadı.kendi sağlığımı hiçe sayıp beklettim karnımda ama yaşamadı.rabbim şuan da karnımdaki yavruma ömür versin inşallah.kalbinin attığını gördüm,ellerinin vücudunun oynadığını gördüm,karnımda hareket ettiğini gördüm.kıyamam meleğime.allahım kimsenin başına vermesin.

bi arkadaşımın başına gelen bir olay geldi şimdi aklıma onu anlatmak istedim
arkadaşımın 2 tane çocuğu varken planlamadıkları bir şekilde eşinin hamile olduğunu öğreniyorlar.
aylık kontroller sırasında bebeklerinin böbreklerinde 3 tane tümör görülmüş ve dr uyarmış
16.haftada kesin ve net bir şekilde anlaşılacağını söylemiş
ama eşi ve arkadaşım aldırmayı kesinlikle reddetmiş ne olursa olsun bu bebeğin doğmasına izin vereceklerini söylemiş
diğer ayki kontrolde dr tümörlerin kaybolduğunu söylemiş
işte yüce Allahın hikmeti.belki bu durum onlar için bir sınavdı ve onlar bu sınavda pes etmediler.
Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın inşallah:Saruboceq:

acik ve net söylüyorum
eskiden olsa aldirirdim cünkü bakamicagimdan diil sadece ya bana bisey olursa kim ilgilenir düsüncesiyle ama bugünk¨ü aklimla aldirmam
cani veren rabbim alanda rabbim
bir bildigi var derim ve melegimi nasil bana gönderiyosa SIMSIKI tutardim onu
benki saglikli bir cocuk dünyaya getirerek ölümden dönmüs biriyim
sükürki verilmis sadakam varmis ve rabbim beni kizima bagisladi

Her ne olursa olsun kıyamazdım.Onun da yaşamaya hakkı yok mu bu dünyada.Onun yaşamı hakkında karar vermeye yetkili olduğumuzu da düşünmüyorum.

bi arkadaşımın başına gelen bir olay geldi şimdi aklıma onu anlatmak istedim
arkadaşımın 2 tane çocuğu varken planlamadıkları bir şekilde eşinin hamile olduğunu öğreniyorlar.
aylık kontroller sırasında bebeklerinin böbreklerinde 3 tane tümör görülmüş ve dr uyarmış
16.haftada kesin ve net bir şekilde anlaşılacağını söylemiş
ama eşi ve arkadaşım aldırmayı kesinlikle reddetmiş ne olursa olsun bu bebeğin doğmasına izin vereceklerini söylemiş
diğer ayki kontrolde dr tümörlerin kaybolduğunu söylemiş
işte yüce Allahın hikmeti.belki bu durum onlar için bir sınavdı ve onlar bu sınavda pes etmediler.
Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın inşallah:Saruboceq:

tüğlerim diken diken oldu yaaaaa.:Saruboceq: allah analı babalı büyütsün umarım ilerde tekrar etmez bu tümörler!!!...

Aldırırdım sanırım ama insan başına gelmeden bilemez,kıyamazdım belkide.ama ben ölünce ne yapacak yavrum kimseler ona ben gibi bakamazki aldırmayı düşünürdüm tatbik edermiydim bilmem.

Allahım affetsin ama aldırırdım sanırım. Bana birşey olduğu taktirde kimse bakamaz.... Engelli birine bakmak çok zor birebir yaşayan biri olduğum için biliyorum. Allahım herkese sağlıklı evlat nasip

O çocuğu doğrumazdım çünkü haydi ben hayattayken ona gözüm gibi bakacağım ama ya ben ve babası öldükten sonra ona kim bakacak? Özel bakıma muhtaç bu çocuğu kime emanet edebilirim ki, sersefil ederler!!!

Back
X