• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Down Sendromlu Bir Çocuğunuz Doğacak Olsa Hamileyken aldırır Mısınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi MeDuSa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Yorumlarınızı da bekliyorum arkadaşlar....

• Aldırırdım.

OY: 39 54,9%
  • Aldırmazdım.

OY: 32 45,1%

• Ankete Katılan
    71
Zor bir soru düşününce tüylerim diken diken oldu . Düşünüyorum da galiba aldırırdım .. Bende böyle çocukları sıkça görüyorum ve annelerinin ne kadar zor durumda kaldıklarına da şahit oldum . Mesela bir tanesi kucağımda ki oğluma vurdu kaçtı :çok üzgünüm: Ben o çocuğa çok üzüldüm.. Ve akıl sağlığı ile bedende ki sakatlık tamamen farklı şeyler .. Birisi doğuştan birisi sonradan meydana gelebilir .. Büyüdükten sonra ben öldükten sonra O nu kime emanet edeceğim korkusu oluşur içimde .. Geçmişte tıp bu kadar ileri değildi , belki ilerlemiş olsaydı o zamanda ki insanlarda doğurma taraftarı olmayabilirlerdi .. Rabbim herkese Hayırlı Evlat nasip etsin .. Bu durumda olanlara da Sabır versin yardım etsin .. :Saruboceq:

ben aldırmazdım vardır bundada bir hayır diye düşünüyorum sağlıklı doğup ilerde özürlü olsa ben ölürsem kim bakacak diye onu damı öldürecem

zor zor ama bu soruyu down sendromlu annelere sormak gerek böyle olacağını bilseniz aldırırmısınız akrabam 5 aylık doğum yaptı kızı hem boylu hem kilolu bilseydim bırakıırdım ölsün diye acımasız gelmişti ama sonra öyle zordu ki onu böyle gördükçe içim acıyor dayanamıyorum ben ölünce ne olacak diye düşünmediğim gün yok diyordu kadın zor zor

inancımdan dolayı aldırmasdım..ama mantıklı düşündügümüzde ondan erken ölmüycegim ne malumm ortada kalır kimsede bakmas aman nebilimmm zor konularr..allah kimseyi böyle zor durumlarla sınamasın inş..eger verirsede sabrınıdabirlikte veriri inş..

Aldırırdım ben ölürsem yavruma kim bakar? ki büyük ihtimal ben ondan önce ölücem ee ozaman ona noolucak? olmaz yapamazdım ben aldırırdım...

onu ilerde cok zor bir hayat bekliyor olacaktır ve ben sonsuza kadar yanında olamayacağım için şu an ki hislerimle aldırırdım Allah bu durumda olanlara cok cok yardım etsin sabır kolaylıklar versin diliyorum

sanıyorum aldırmazdım, allah bebeklerimizi çocuklarımızı sağlıklı mutlu olmasını nasip etsin ama olur da dovn sendromlu bir çocuğum olsaydı da aldırmazdım, belki de allah bana imtihan olsun diye o çocuğu gönderecek, bilememki, hem aldırarak onun yaşama hakkını da elinden almış oluyorum, hiçkimsenin kimsenin hayatına son verme hakkı yoksa beni m de dovn sendromlu da olsa bir çocuğun hele ki kendi çocuğumun hayatına son verme hakkım yok diye düşünüyorum, bu soru çok zor bi soru, cevaplarken içim bi hoş oldu, kendi bebeğimi düşündüm, allah korusun, sağlıklı hayırlı evlatlar olsunlar inşallah

aldırırdım:(
Allah kimseye vermesin
o çocuğun doğması en başta kendisine haksızlık,sonra ailesine:(
hayat sağlıklı insanlara bile bu kadar zor ve acımasızken...:(

aldırmazdım 4 aylık hamileydim dr bana test yaptırmam gerektiğini çocuğun zekasında bir sorun olup olmadığını anlamak için dedi ben de sonucun ne olacağını sorduğumda bebeği alırız dedi eşimle ben böyle bir sonuç olsun istemedik yani özürlüde olsa aldıramazdım benim bebeğim canlanmıştı hareketliydi ben ona nasıl kıyardım biz test yaptırmadık çok şükür iki bebeğim var ikiside sağlıklı aldırırım diyen arkadaşlar bebekleri sonradan özürlü olursa yine çocuğa bizden sonra kim bakacak diye öldüreceklermi acaba...:uhm:

Aldırırdım..

ben dünya da oldugum sürece bakarım bebegıme ama ben yok olunca ne yapıcak ,kimse ben gibi bakamaz ki..

onu acılar cekmesıne ve hergun onu o halde görmeye dayanamazdım..

Back
X