• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Down Sendromlu Bir Çocuğunuz Doğacak Olsa Hamileyken aldırır Mısınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi MeDuSa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Yorumlarınızı da bekliyorum arkadaşlar....

• Aldırırdım.

OY: 39 54,9%
  • Aldırmazdım.

OY: 32 45,1%

• Ankete Katılan
    71
M

MeDuSa

Ziyaretçi
Kızlar bugün dosn sendromlu çok tatlı bir kız çocuğu gördüm.
Bir an aklıma böyle bişey geldi neden bilmem.
Ben herhalde bunu yapamazdım :1no2:
Sizlerin bu konuda düşünceleriniz nedir?

aldırırdım galiba ama yinede kesin konuşmayımda...
insanlar hep aldırmam doğururum derlerya iyilik yaptıklarını sanıyorlar..sadece kendilerini düşünüyorlar..o çocuk o halde bir ömür nasıl yaşayacak...peki ya siz ölünce ona kim bakacak...sürekli bakım isterler ve onlara anneden başka kimse iyi bakamaz..belki babalar bile bakamaz..
benim karşımdaki apartmanda özürlü biri var(tam hastalığı ne bilmiyorum)onu balkonda otururken görüyorum ve çok kötü oluyorum..belki 30 yaşında vardır ama çocuk gibi,,konuşamıyor,hiçbişey bilmiyor...tek çocuk,,sanırım bidaha çocuk yapmayı hiç düşünmediler..doğmadan öncemi sonramı rahatsızlandın bilmiyorum...ama çok kötü bi olay..Allah kimseye böyle bişey yaşatmasın..geçen günde tek bacağının olmadığı gördüm...önceden vardı..sanırım yeni olmuş..onu gördükçe çok üzülüyorum...böylece yaşayıp ölecek nekadar kötü dimi..buna yaşamak bile denmez..
böyle bi olayda önce kendimizi değilde doğacak olan çocuğu düşünmemiz lazım...ben bakarım o benim bi parçam diyoruz sonra o parçamız gözümüzün önünde parçalara ayrılıyor..bunu ona yaşatmaya hakkımız yok...

Bu cok ama çok zor bır soru..Cevabı nasıl hangı cumlelerle verılır yazması bıle zor..
Rabbıme bınlerce sukur bır oglum var...

Ben bıraz kadercı bır ınsanım..Rabbım bana oye bır cocuk nasıp ettıyse aldırmazdım ..

Herhalde....Suan oglum saglıklı.Ama yarın ne olur bılemem..Bır trafık kazasında yatalak olabılır..

Hayatta hıc bırşeyın garantısı yok..

O zaman oglumu saglıgım el verdıkce bakarım..
Ben oglumun karnımda kalp sesını duydugumda dunyam degıştı..

Bır can.....O cana kıymak...Rabbım herkesın bebışlerıne saglık sıhhat versın

o zaman ne düşünürüm bilmiyorum ama şuanki mantığımla kesinlikle aldırırım.

bilemiyorum ya bir yandanaldirirdim cünki o cocugun ileride yasami egitimi vs
bir yandanda allahin verdigi birseyi aldirmak ne kadar dogru bilemiyorum

aldırmazdım rabbim bana onu layık gördü derdim amenna derdim
sağlıklı bi çocuğum olsa onu ne gibi sorunlar hastalıklar vericeğini nerden bilirim ki
rabbim herkese eli ayağı düzgün sağlıklı çocuklar nasip etsin

Ben asla yapamazdım bunu. Down sewndromlu olabilir yada başka bir özürü...
Ama o benim bebeğim. Allah ona yaşama şansı vermiş ben bu şansını nasıl
alırım elinden.....Her özürlü annesinden öyle doğmuyor. Sağlıklı bir insanın
özürlü olmayacağının hiç bir garantisi yok... Ben kesinlikle aldırmazdım.
Allahım beni bu şekilde sınayacaksa bu sınavı en doğru şekilde geçirmeye çalışırdım.

hayır aldıramam...yasakkelime

insan evladından kolay vazgeçemez tabi annelik duygusu ağır basar..ama mantıklı düşünmek lazım ..ben yawrumdur elbet bakarım ama o bu dünyadan bişey anlamadan yaşıycak belki için için üzülecek...her şeyi geçtim ya bigün bana bişey olurda bu dünyadan gidersem yani anne babasını kaybederse nereye gider kim bakar benim yawruma ona bunu yapmayada hakkım yok ben aldırırdım eğer biliyo olsaydım çok iyi düşünmek lazım herşeyiyle ...

Aldırırdım...
Şu anda sadece hislerimle yazıyorum bunları
Allahım kimsenin başına vermesin ama ona bunu yapmaya hakkım yok
Bir ömür nasıl yaşayacak, nasıl büyüyecek, ben yarın bir gün öldüğümde evladıma benden başka kim sahip çıkar?
Kim benim gibi gözünden sakınır?
Yok yokk yaşaması karnımda olması bir kader belki ama doğmasına gönlüm razı olmazdı...

aldırırdım. ben yaşadığım müddetçe bakarım ama ya ben öldükten sonra ne yapar kim bakar evladıma. bunu hep düşünürüm allah kimseye vermesin ama inş böyle birşey yaşamam. yaşarsamda duygusal karar vermemeliyim.

aldırırdım. ben yaşadığım müddetçe bakarım ama ya ben öldükten sonra ne yapar kim bakar evladıma. bunu hep düşünürüm allah kimseye vermesin ama inş böyle birşey yaşamam. yaşarsamda duygusal karar vermemeliyim.
bende aynı fikirdeyim
bunu hep düşünürüm allah kimseye vermesin ama inş böyle birşey yaşamam. amin

Büyük konusmayım ama aldırmam verdiyse Rabbim vardır bi nedeni ..

aldiramazdim
minoscum senden once yaziyim heheh

benim ogluma 6 aylıkken down sendorumlu olabilir alalım dediler ama ben bebegimden vazgeçmedim ve aldırmadım şu an 4 yaşında ve hiç bir sorunu yok sadece erken dogdu 7,5 aylık bu yüzden neyin ne olacagını bilemezsin.
ben kesinlikle aldırmam.

daha önceleri kesilikle aldırmazdım derdim ama şuan cevabım aldırırm. ben yaşadığım sürece bakarım ama ya ölünce? çocuğuma kim sahip çıkacak. maalesef Türkiye hala bu konularda çok yetersiz.

asla ve asla aldırmazdım parçam o benim içime düştüğü andan itibaren nasıl kıyarım rabbim gelen herşeye razıyım

buyuk konuşmak ıstemem ama ben de aldırmazdım herhalde...:olmaz:

Back
X