• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canım detaylı ultrasona baktırdın mı? Kalbinde leke olması illa down mu yani. Ayrıca o leke kaybolabilir de benim de bir tanıdığımda leke var dediler lipom olabilir dediler bir ay sonra yoktu raporlarında. Bence detaylı ultrason yaptır iyi bir yerde
Canim.ayrintili ultrason sayilmaz ama rebkli ultrasonda bebegin ellerine ayaklarina midesine bobrek ve bagirsaklarina beynine bacak kafa capina hepsine bakildi ve normal denildi

Canimm istanbildayim gelab var ama guvenilir mi acaba, testi turkiyede yapiliyormus
Gelab i duymustum ama bu test turkiyedw yapilamiyor diye biliyorum sasirdim , ben tam bir sene once yaptirmistim belki artik trde de yapilmaya başlanmıştır, benim kanimi amerikaya gondermislerdi
Gelab guvemilir bi lab diye biliyorum , aslinda doktorunuza sorsaniz yonlendirir sizi

Ayyy canimm insallah insallah benimkide oyle olur, cok mutlu oluyorum bunlari okiyunca allahim.ne zor beklemek

kalbindeki leke için birşey diyemem ama down olduğunu kesinlikle sanmıyorum ölçümleriniz normal çıkmış zaten. siz içinizi ferah tutun.. bizim kafa ölçümlerimizde çok büyük çıkıyordu.
size tavsiyem bütün sonuçlarınızla devlet hastanesine gitmeniz..

Arkadaslar donusleriniz icin cok tesekkurler, ben aslinda hicbir test yaptirmayacaktim ense ve burun iyi cikinca ikili test istemedim velakin doktprum.4lu teste.zorladi kalbinde leke var diye.. simdi de bu kuskuyla yasanir mi? Icimde kocaman bir bosluk cevabi yok..
Birsey yoktur insallah bir arkadasiminda testleri kötü gelmisti perinatologa gitti olcumlerde birsey yok dedi gercekten birsey olmadi bebek sapasaglam.sende gitmeyi deneyebilirsin.bizim guvendigimiz bir doktordu.

Ben gecen sene verifi diye amerikaya giden bi test vardi onu yaptirdim 3000 liraydi temiz cikti sonuclar ama sonuclar geldikten sonra doktorum kalbinde parlaklik var turkiyedeki testleri yaptirmis olsaydin suphelenirdim ama o test yuzde yuz sonuc veriyor o yuzden onemsemiyorum bu durumu demisti oglum gayet saglikli simdi yeni testler cikmis gecen hafta arkadasim yaptirdi 28 hastaliga bakiliyomus ben yaptirdigimda 16ydi eger maddi gucunuz varsa arastirin ve en iyisini yaptirin derim ben burda yapilan taramalara hic guvenmiyorum hem sonuclar bir haftada geliyor amniyosenteze gerek kalmaz

Birsey yoktur insallah bir arkadasiminda testleri kötü gelmisti perinatologa gitti olcumlerde birsey yok dedi gercekten birsey olmadi bebek sapasaglam.sende gitmeyi deneyebilirsin.bizim guvendigimiz bir doktordu.
Canim bn de gittim perinatologa olcumler normal buyuk ihtimal bu bebek sağlıklidir ama icinin rahat olmasi icin testi taptir dedi ben cok.panik ve gozyasi icindeydim.de

Canim bn de gittim perinatologa olcumler normal buyuk ihtimal bu bebek sağlıklidir ama icinin rahat olmasi icin testi taptir dedi ben cok.panik ve gozyasi icindeydim.de
O zamn icin rahat olsun.keske bu supheyi tam emin olmadan insanin icine sokmasalar.en iyisi bu test isine en bastan bulasmamak ama biryandanda insan merak ediyor.rabbim yardimcin olsun

Dogum anında bazı doktorlar veya mudahaleler gerekebılır aslında

evet bazı rahatsızlıklar için doğrudur. ama ikili test üçlü test için değil ki. Allah vermesin organlarında bir şey olur tamam müdahale gerekli oluyor. ama konu sahibinin testi gibi olanlar hamile kadına resmen işkence. Rabbim herkesin evladına sağlık sıhhat versin inş.

çok yanlış bir bilgi veriyorsunuz,
belki bebek kalp hastası ve doğar doğmaz müdahale gerekecek,
aile bütün tetkikleri yaptırıp ona göre tam teşekküllü bir hastane ve doktor seçecek
vs vs
anne karnındaki teşhisler hayat kurtarıyor, hem anne hem bebek için.

iyi de o ayrıntılı ultrason d acıkıyor. ikili de üçlü de değil. kaldı ki işinin ehli doktorlar normal ultrasonla anlayabiliyorlar. bu ayrıntıyı kaçırmışsınız muhtemelen.

Merhaba arkadaslar
Dilerim konumu okuyanlar ve yardimci olanlar olur. Su anda 16+2 haftalik hamileyim. Gecen hafta ultrasonda bebegimin kalbinde ufak bir leke goruldu ve maalesef dortlu testimde 1/50 oran cikti :KK43:( size sorularim :

1. 4lu testte doktor gebelik yasimi 15+4 olmasi gerekirken 16+1 girmis bu durum testi etkiler mi?

2. Sizler hangi yurtdisi testleri yaptirdiniz? Amniyosentez gercrkten 100 sonuc veriyor mu?

Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler
en kesin sonucu nifty test veriyor diye biliyorum. ama amniyosentezde benim kuzene down sendromlu demişlerdi. hiç bir şeyi yoktu doğduğunda. boşuna 4 ay kahroldu teyzem...

çok yanlış bir bilgi veriyorsunuz,
belki bebek kalp hastası ve doğar doğmaz müdahale gerekecek,
aile bütün tetkikleri yaptırıp ona göre tam teşekküllü bir hastane ve doktor seçecek
vs vs
anne karnındaki teşhisler hayat kurtarıyor, hem anne hem bebek için.

son olarak down sendromu var mı yok mu diye anne bu defa amniyosentez gibi riskli testlere yöneliyor. sorun olsa da olmasa da yok yere bebek kayıpları olabiliyor. değer mi değmez tabi ki.

son olarak down sendromu var mı yok mu diye anne bu defa amniyosentez gibi riskli testlere yöneliyor. sorun olsa da olmasa da yok yere bebek kayıpları olabiliyor. değer mi değmez tabi ki.
Canimm allah kimsenin basina vermesin hamilelik hormonlari ile olanlari daha da buyutuyor insan. Ah o doktorum oyle zayig animda 4lu testi zorladu ki yoksa asla yaptirmayacaktim, maalesef yaptirdim simdi bu sonucla yasanir mi? Eger cocugum.oyleyse 2. Ayda tedaviye baalamak gerekiyormus belki simdiden arastirma yapmam ve kendimi hazirlamam gerekecek. Bunu doğum sendromu da varken ogrenmek daha agir olmaz mu

Back