nerden başlasam bilemiyorum o kadar aklım karışıkki ne yapacağımı bilemiyorum lütfen fikirlerinizi yazın. son adet tarifime göre 15 haftalık hamileyim bebeğin kalp atışını duyana kadar günü tutuyordu. sonra 12 haftalıkken kontrole gittim gününden sapmış hastalıklı bir bebek olma ihtimalinin olduğunu söyledi doktor başka doktorada göründüm oda perinatolojiye yönlemdirdi.2 gün önce gittim.15 haftalık gebeliğim,16+5 olarak gözüküyordu. doktor o kadar şey saydıki bebeğin yaşama ihtimali yok dedim ama doktor doğabileceğini ama doğsa bile yaşama ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi.ense kalınlığı ve burun kemiğinin küçük oluşundan down sendromlu olduğunu. iki bacağınında eğri ve kısa olduğunu. iki böbreğininde çalışamaz durumda olduğu için vücudunun su topladığını böbreklerinin iflas ettiğini ve karnında oluşan fıtıktan dolayı karaciğer ve bağırsaklarının dışarda olduğunu söyledi. böylelikle dünyam başıma yıkıldı sonlandırmak gerektiğini ve bunun günah olmadığını söyledi doktor. öyle bir durumdaydımki sonlandırmak bile benim için umuttu ama diyanet danışma hattını aradım bana bebek karnımda olduğu sürece bana zarar verme riski bulunmadıkça günah olduğunu söyledi. bebeğin kalbinde bir sıkıntı yok yaşar diye korkar mı bir anne kendimi çok kötü hissediyorum ölmesini istediğim için. ama doktor yaşarsada zihinende bedenende ileri derece özürlü olacağını tuvalete bile gidemeyeceğini söyledi hem onun için hem bizim için çok zor bir süreç olduğunu yaşlarımızında daha çok genç olduğunu sonlandırmak gerektiğini söyledi.sonlandırırsam ilerde daha kötüsü gelir başıma diye korkuyorum zaten bugüne kadar ne konuşursam başıma bela olarak tekrar karşıma çıkıyor elim kolum bağlı bir durumda amniyosentez testimin sonucunu bekliyorum.aşağı bebeğin bir kaç görüntüsünü bırakacam ben pek bir şey anlamasamda belki siz anlarsınız.