Slm arkadaşlar.Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum lütfen.
3 lü tarama test sonucumda down sedromu riski 1:75 çıktı dünden bugüne hayatım değişti. Dr. çok yüksek hemen Amniyosentez yaptır dedi. O iş de riskliymiş, bir de çok korkuyorum. Acaba birde 4 lü tarama mı yaptırsam sonuç değişir mi? 20 gün sonra detaylı ultrasyona girecem orada belli olur mu acaba. Sizden böyle olupta güzel sonuç alan var mı. Amniyosentezi aldırıp test yaptırsam mı
Eğer böyle bir durum varsa bebeğinden vaZgeçecek misin?
Eğer hayır yine de dünyaya getiririm diyorsan bebeğin amniyo sıvısından verip riske atma hamileliği, çünkü suyundan alıyorlar ve ona göre test yapıyorlar kesinde değil sonuç. Internettede bakabilirisin son sendromu denilir çıkmayan ya da sağlıklı denilir çıkan hasta doğan çok, birde tabi bu testi yaptırıp sağlıklı bebeğini kaybedende.
Sonuçta dünyaya gelecekse hamileyken bir tedavisi yok, ama temennim ve duam umarım sağlıklıdır bebeğin
2 li tarama testi yaptırmadınızmı onda ense kalınlığı ne kadardı?
kaç yaşındasın yaşlada alakalı bir durum bu
3 lü testin sonucu her zaman doğru çıkmıyor belki siz doğru çıkmayan sonuçlardansınızdır,kalbinizi ferah tutun bol bol dua edin diğer arkadaşın dediği gibi bu saatden sonra vazgeçemezsiniz dimi
iyi düşünün iyi olsun sonuç
amniyosentez kararı size kalmış bu bebekten vazgeçmeyecekseniz hiç yaptırmayın
inşallah
iyi haberlerinizi alırız[
sonuç ne olursa olsun bebeğimden vazğeçmiceğim kesinlikle, sadece gerçekleri bilmek istiyorum ama anbiyosentez yaptırmaktanda korkuyorum..
2li test yaptırmamıştım 3lü test sonucum bu.. yaşım 27 inşallah hayırlısıyla kucağıma alırım oğlumu diğer oğlum gibi iyi düşünmeye çalışıyorm ama yinede korkuyorum elimde değil :18:
Slm arkadaşlar.Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum lütfen.
3 lü tarama test sonucumda down sedromu riski 1:75 çıktı dünden bugüne hayatım değişti. Dr. çok yüksek hemen Amniyosentez yaptır dedi. O iş de riskliymiş, bir de çok korkuyorum. Acaba birde 4 lü tarama mı yaptırsam sonuç değişir mi? 20 gün sonra detaylı ultrasyona girecem orada belli olur mu acaba. Sizden böyle olupta güzel sonuç alan var mı. Amniyosentezi aldırıp test yaptırsam mı
Şu an elbette ki endişe içindesinizdir. Ben down sendromlu bir bebek annesiyim. Tüm testlerim normaldi. Testler hiçbir şeyin garantisi değil. Hakkınızda hayırlısını diliyorum. Eğer bebeğinizden vazgeçmeyecekseniz ne kendinizi ne bebişinizi üzün derim. Dünyalar tatlısı bir oğlum var. Onu hiçbir şeye değişmem. Yine de her türlü karara saygı duyarım. Hakkınızda hayırlısını diliyorum, tekrardan...
Allah yardımcın olsun kardeşim, rabbim ne verirse başımızın üstüne yapacak birşey yok,allah korusun ambiyosentez sonucu kötü çıksa bile ben bunu öldürecem nasıl derimama yinede her anne ğibi bende endişeleniyorum siz kaç yaşındasınız bu tarama testleri kaçta kaç çıkmıştı benimki 1:75 ÇIKTI bu rakam beni ürkütüyor doğrusu
Ben 29 yaşındayım. Sonuçlarım şöyle:
Down sendromu yaşa göre risk: 1/668
Down sendromu biyokimyasal risk: 1/1016
Ense kalınlığı 1,5 mm
Yani rakamlar kesin bir sonuç vermiyor. Sizin değeriniz biraz yüksek doğruyu söylemek gerekirse. Gelişim olarak bir sıkıntı var mı? Anne karnındaki gelişimi, boyu vs...
Benim oğlumun bacak boyu 24. haftadan sonra biraz kısa çıkmaya başladı. Ama atıyorum normali 2,4 olması gerekse oğlumunki 2,39 falandı. Yani öyle çok büyük bir fark değildi ama tek belirti buydu. Sadece buna bakarak da karar verilmesi zaten imkansız. 24. hafadan sonra da yapacak bir şey olmaz zaten. Amniyosentezin de kendi içinde riskleri var ama yine de karar sizin. Hakkınızda hayırlısı...
sonuçlarınız gayet normal görünüyor, şubatın 6 sında detaylı urtasyona gireceğim bakalım orada bi sıkıntı çıkacak mı. şuana kadar dr. herşeyin normal olduğunu söylüyordu bu 3lü tarama testini yaptırana kadar bu detaylı urtasyonda dowh sendromlu olup olmadığı belli olur mu dedim, hayır dedi. hakkımızda hayırlısı bakalım. şuan bebeğin ne kadarlık canım
tabiki vazgeçmiceğim, risk çok olmasına rağmen içimden bir ses hiç birşeyi yok bebeğimin diyor diğer tarafım ise amniyosentez yaptır için rahatlasın diyor o testi yaptıranların çoğu sonuçlarının güzel çıktığını söylüyor oda rahatlatıyor beni doğuma 4 ay var daha bunca zaman kafamı kemirip duracak acaba bebeğim nasıl diye anbiyosentes yaptırmayada korkuorum açıkcası acaba bide 4 test mi yaptırsam diyorum anlıycan kafam karma karışık canım ne olur dua et benim için.. 1:75 çok mu kötü
şu an tek istediğim sağlıcakla bebeğimi kucagıma almak
Ultrasonda eğer görünebilen bir organ problemi yoksa tespit edilmesi pek mümkün değil. Oğlum 11 aylık. 16 şubat'ta 1. yaşını dolduracak. Görebil diye avatara resmini koydum. Diğer mesajlarını da okudum Kocaeli'de mi yaşıyorsun? Ben de orada doğum yaptım.
sukurler olsun su yorumu okudumya gozlerım doldu ve sevındım alnınızdan opulecek kadınlardansınız,bır tanıdıgım aldırdı oyle dedıler dıye ve 3 yıldır hamıle kalıyor ve dusuyor Rabbım ne verdıyse hayırlısı odur bızler ıcın ,ıcındekı sesı dınle arkadasım bence saglıklıdır bebısın baska hastanelerede gıt ortada taramalardan yaptır bak sonuc aynımı rıske atma bebısını ki vazgecmeyeceksın sen ondan duydugum en guzel cumle tabıkı vazgecmeyecegım bu sozunle bıle degısebılır hersey Rabbım ol desın yeterki ol derse olur ferah tutu ve sadece dua et arkadasım bebegını kucagına almak nasıp olsun ılerıkı gunlerıde paylasmanı beklerım
tabiki vazgeçmiceğim, risk çok olmasına rağmen içimden bir ses hiç birşeyi yok bebeğimin diyor diğer tarafım ise amniyosentez yaptır için rahatlasın diyor o testi yaptıranların çoğu sonuçlarının güzel çıktığını söylüyor oda rahatlatıyor beni doğuma 4 ay var daha bunca zaman kafamı kemirip duracak acaba bebeğim nasıl diye anbiyosentes yaptırmayada korkuorum açıkcası acaba bide 4 test mi yaptırsam diyorum anlıycan kafam karma karışık canım ne olur dua et benim için.. 1:75 çok mu kötü
şu an tek istediğim sağlıcakla bebeğimi kucagıma almak
:) umarım sağlıkla gelir kuzucuğunuz :d onu ne kadar istediğiniz vazgeçmeyeceğim demenizden belli :)
allah gönlünüze göre versin.
Hakkımdaki düşüncelerinden dolayı çok teşekkür ederim, olması gerekende zaten bu... benim birtane daha oğlum var Allah oğlumun başına bu türlü bir hastalık verse ne yapacağım öldürecekmiyim,atacakmıyım yarını kimse bilemez buda benim imtihanım inşallah sağlıklıdır olmasa bile allahın verdiği canı almak bizim ne hattimize bundada vardır bir hayır... Allah razı olsun duaların için inşallah hayırlı haberler veririm..
kesınlıkle olması gereken bu dedıgınız gıbı bende sızın gıbı dusunurdum aynısı basıma gelse ve gelırse ınanın , o tanıdıgım bebegını aldırdıgında cok etkılenmıstım ıcım acımıstı resmen benım herkesın hakkında hayırlısı saglıkla kucagınıza almak nasıp olur bebısınızı ama bu sekılde sonuc cıkıpta dogdugunda saglıklı bı bebek oldugunu cok duydum Rabbım yanınızda ben ınanıyorum sız cennetlık annelerdensınız ustelık :)
Allah bağışlasın rabbim şifasını versin inşallah.Evet kocaelinde yaşıyorum sen nerde yaşıyorsun hanği hastanede yaptın doğumunu..
Ben normalde Ankara'da yaşıyorum. Aslen Izmit'liyim. Annem orda diye orada doğum yaptım. Konak Hastanesi'nde. Doktorum da meşhur Erkan Bey'di ama oğlumun durumunu anlamadı. Kısmet biraz da her şey. Testinin sonucu ne zaman belli olacak? Dualarım seninle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?